به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید مهدی میرغضنفری درباره اخلاط 4گانه اظهار داشت: هر جسم، حالت یا موقعیت دارای مزاج است یعنی ما میتوانیم از دیدگاه مزاجی به آن نگاه کنیم یعنی میزان حرارت و رطوبتش را بسنجیم و مبتنی بر آن با آن مواجه شویم.
وی در پاسخ به این پرسش که در واقع سودا و صفرا و خون و بلغم واقعاً چه هستند و از چه درست شدند, گفت: این اخلاط چهارگانه که در بدن ما هستند و شکل میگیرند حاصل از غذا هستند یعنی اینکه ما وقتی که یک غذایی را میخوریم، حالا یا خوردنیها یا نوشیدنیها وقتی وارد بدن ما میشود یک فعل و انفعالاتی در بدن ما صورت میپذیرد و محصول این فعل و انفعال بخشی از این محصول اخلاط چهارگانه است.
این متخصص طب سنتی درباره اینکه چه عواملی در تشکیل این اخلاط 4گانه دخالت دارند؟ افزود: در تشکیل این اخلاط 4گانه یکی غذا و دیگری هضم غذا بسیار مهم است.
میرغضنفری ادامه داد: میخواهم اهمیت این نکته را گوشزد کنم که ما روایاتی زیادی در بحث غذا، رعایتهای غذا، تدابیر غذا و نوع غذا داریم. یکی از مهمترین آیهها « والینظر الانسان علی طعامه» است که انسان لازم است به غذای خودش توجه کند و دقت کند.
وی خاطرنشان کرد: در این آیه باید تفکر کرد و از نظرهای مختلف ما میتوانیم به این آیه نگاه کنیم که ببینیم منظور چیست و تفاسیر چه گفتند. از نگاه ظاهری اگر به آن نگاه کنیم که علم امروز اثبات کرده نگاه مستقیم به غذا و سکوت اختیار کردن در هنگام غذا خوردن در فرآیند هضم و فرایندهای بعدی بسیار موثر است.