اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، حجت الاسلام انگیسه، راوی موسسه تفحص سیره شهدای قم، شب گذشته در مراسم چهارمین سالگرد شهید گمنام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و مراسم گرامیداشت شهدای مدافع حرم استان گلستان گفت: اول مظلوم عالم، امام علی (ع)در خطبه ۴۲ نهج البلاغه می فرماید: انسانها دو گروه هستند، یک عده از آنها أبناء الدنیا، یعنی فرزندان دنیا، این گروه دنبال مال و شهوت و شکم هستند. همهی هم و غم آنها این است که به شهرتی برسند، به مقام پست دنیایی برسند، صاحب پُستی شوند، در دل مردم جا شوند، جلب توجه کنند، آراء جمع کنند.
وی در تشریح ابنا الدنیا در کلام حضرت علی(ع)، خاطرنشان کرد: این گروه حتی اگر شده ذلیل میشوند تا جایگاهی پیدا کنند تا به واسطهی آن بتوانند به خواستههای نفسانی و شهوانی خود برسند. همهی هم و غمشان این است که خودشان و خانواده شان و ایل و تبارشان در رفاه و آسایش باشند. اصلا برایشان مهم نیست در شهرشان چه اتفاقی بیفتد، برایشان مهم نیست همسایهی دیوار به دیوارشان شب گرسنه میخوابد یا سیر، مریض است یا سالم، مشکل دارد یا خیر.
حجت الاسلام انگیسه در همین راستا به سوره واقعه و تطبیق آن با وقایع حقیقی جهان پیرامون اشاره کرد و بیان داشت: اگر به من بگویند سورهی واقعه را تفسیر کن، میگویم زلزلهی بم. در کمتر از چند دقیقه بیش از ۳۰هزار نفر جان خودشان را از دست دادند. روزهای اول آن واقعه وقتی آدم جنازهای میدید وحشت میکرد، اما به دلیل زیاد بودن جنازهها کم کم شرایط به سمتی رفته بود که همه چیز عادی شده بود.
وی ادامه داد: در آن زمان ما با چند نفر به قبرستانی رفتیم دیدم جوانی با تخته چوبی مشغول صاف کردن سیمان است و بعد با تکه چوبی شروع به نوشتن روی آن کرد، متوجه شدیم در همان مکان دو سه متری پنج نفر اعضای خانوادهاش را با دستان خودش دفن کرده است. در چنین شرایطی که از سراسر کشور کمکها و امدادرسانیها به سمت بم سرازیر شده بود، افرادی هم دیده میشدند که مشغول غارت طلاهای ناموس مردم، بانکها و طلا فروشیها بودند، اینها همان أبناء الدنیا هستند.
راوی موسسه تفحص سیره شهدای قم خاطرنشان کرد: اینها (ابناء الدنیا) چون در دنیا دنبال متاع دنیوی بودند وقتی میمیرند یاد و نامشان زود فراموش میشود، حتی فرزندانشان هم اینها را فراموش میکنند اما گروه دوم برعکس گروه اول هستند، دنیا را پست میدانند، اینها أبناء الآخره هستند.
حجت الاسلام انگیسه گفت: خدا رحمت کند حاج آقا دولابی را، این عارف واصل به خدا، میفرمود: عزت دنیا ذلت است، ذلتش که جای خود دارد. کسی که دنبال عزت دنیوی است خودش را ذلیل میکند تا مردم به او رأی دهند، آیا چنین فردی میتواند در مجلس به مردم عزت دهد؟
وی با اشاره به سخن دیگری از مرحوم دولابی که فرمود: «ذلت برای خدا عزت است، عزتش که جای خود دارد»، تصریح کرد: خوش به حال آنهایی که اگر قرار است ذلیل شوند برای خدا ذلیل شوند که اوج عزت است. گاهی دیدیم این تکفیریهای داعشی به پیکر شهدا هتک حرمت میکنند، به ظاهر ذلیل است ولی در باطن عزیز است. به قول شهید چمران، رقصی چنین میانهی میدانم آرزوست.
راوی موسسه تفحص سیره شهدای قم به روایت گری یکی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس از یک خاطره غم انگیز اشاره کرد و بیان داشت: میگفت خمپاره خورد کنار خاکریز، دیدم رفیقم دارد میدود و بدنش پر از ترکش است، مثل بشکهی آبی که سوراخ سوراخ باشد فوارههای خون از بدنش خارج میشد. گفت نگاه کردم دیدم بدن بی سر در حال دویدن است، خودم را رساندم به بدنش دیدم پلاکش پریده است کاغذی را از جیبش بیرون آوردم قسمتی از آن خونی شده بود ولی قسمتی هم قابل خواندن بود، نوشته بود خدایا مانند مولایم حسین سر از تنم جدا شود و در آخرین لحظات ذکر یا حسین بر لبانم جاری باشد. گفت دیدم سرش کم آنطرفتر افتاده، سینه خیز خودم را به بالای سرش رساندم دیدم لبانم میگفت یا حسین یاحسین.
حجت الاسلام انگیسه در رابطه با شهیدان و مقام شهدا ابراز داشت: اینها همان أبناء الآخره هستند، ترک دیار میکنند، بار سفر میبندند، فصلها از محل زندگیشان دور میشوند تا دیگران در آسایش باشند.
وی افزود: خدا رحمت کند حاج آقا ضابط را میگفت من زیاد شنیدم که عاشق باید خودش را به آب و آتش بزند ولی معنی و مفهموم این جمله را نفهمیدم. شب عملیات والفجر هشت وقتی غواص خط شکن، خط را شکست، بچهها به دل اروند زدند، دشمن شروع کرد به آرپیجی و دوشکا زدن، یک دفعه یک گلولهی دوشکا خورد به خرجی پشت کمک آرپیجی زن و شروع کرد به آتش گرفتن، دید تا بخواهد بندها را باز کند هم خودش شهید میشود و هم بچهها آسیب میبینند، خودش را پرت کرد درون آب، میگفت دیدم که میسوخت و آتش میگرفت، آنجا فهمیدم خود را به آب و آتش زدن یعنی چه.
این راوی دفاع مقدس در ادامه خطاب به دانشجویان خاطرنشان کرد: قبرستان که میروی میبینی روی یک قبر نوشته مرحوم یکی دیگر نوشته شهید، کدام را میخواهی؟ حق انتخاب به ما دادهاند. نمیشود در لجنزار دنیا غرق شوی بعد یکباره بگویی یاحسین، مسیری دارد و باید آن را طی کنی. رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود/ رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود.
وی خطاب به دانشجویان اضافه کرد: تو که تو آب و هوای به این خوبی داری کنار خانواده زندگی میکنی کحا میری؟ وقتی گلزار شهدا میری روی قبرها نوشته بچهی «گنبد»، «آزادشهر»، «مینودشت» و ...، اما محل شهادت «فکه»، «شلمچه»، «طلاییه»، «اروندکنار»، «بازی دراز»، «کردستان» و... .
راوی موسسه تفحص سیره شهدای قم در پایان در سخنانی تلنگرگونه تصریح کرد: ۳۶ هزار دانش آموز شهید داریم، اینها در کدام کلاس درس اخلاق رشد پیدا کردند که امام میفرمود من غبطه میخورم به حال شما؟ أبناءالآخره جنسشان این چنین است.