به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس و رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر در نشست خبری سیوچهارمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر که در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد ضمن تبریک ایام شعبانیه و سوم خرداد اظهار داشت:دفاع مقدس انقلاب ما را تثبیت کرد و هر آن چیزی که اکنون در انقلاب بدست آمده است محصول دوران دفاع مقدس است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: دفاع مقدس ما دنباله انقلاب بود و هر جا که ارزشهای انقلاب را در زمان جنگ تحمیلی بکار بستیم توانستیم پیروز شویم که میتوان به آزادسازی خرمشهر در این مورد اشاره کرد. آزادسازی خرمشهر یک فتحالفتوح بود و همانگونه که امام راحل فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد که این نشانه پشتیبانی خداوند از ملت، انقلاب و دفاع مقدس بود ما در این عملیات بیش از 5 هزار کیلومتر از خاک عزیز کشورمان را بازپس گرفتیم و همچنین شکست سنگینی به ارتش متجاوز عراق وارد کردیم.
وی افزود: ما در آن زمان دو عملیات بزرگ بیتالمقدس و فتحالمبین را در یکسال و در یک بازه زمانی سه ماه انجام دادیم که موجب شگفتزدگی حامیان صدام شد و باعث شد تا این حامیان از حمایت صدام ناامید شوند و همانگونه که امروز غربیها اعتراف میکنند ایران با این کار خود تمام معادلات آنها را برهم زد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر با اشاره به کمکهای آمریکا به رژیم بعث عراق در عملیاتها علیه ایران تصریح کرد: عملیات آزادسازی خرمشهر نه تنها باعث شادی ملت شد بلکه نشان داد دفاع مقدس باعث تحکیم وحدت ملت ما شده است در همین زمینه امام خمینی میفرمایند که فتح خرمشهر فتح خاک نیست بلکه فتح ارزشهای اسلام است و مقام معظم رهبری هم فرمودهاند که باید حماسه آزادسازی خرمشهر را به صورت ویژهای پاس داشت.
وی در مورد شعار امسال برای هفته دفاع مقدس بیان کرد: شعار امسال ما برای هفته دفاع مقدس "ما آمادهایم" بود که در تمام مراسمات دفاع مقدس از آن استفاده کردیم ما امسال در سوم خرداد بخاطر همزمانی با جشن نیمه شعبان برنامههای ویژهای را درنظر گرفتیم.
وی ادامه داد: ما امسال در سه روز حماسه آزادسازی خرمشهر را جشن خواهیم گرفت و در این روزها هم با خانواده رزمندگان و شهدای عملیات آزادسازی خرمشهر دیدار خواهیم داشت و هم زنگ مقاومت را در سراسر کشور به صدا درخواهیم آورد ما همچنین در روز پایانی جشن آزادسازی خرمشهر برنامههای ویژهای را برای مردم دزفول و مقاومت آنها در نظر گرفتیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس افزود: ما در دوران جنگ تحمیلی با مدل اسلامی- ایرانی که بوجود آوردیم جنگیدیم و توانستیم روش جدیدی را در زمان جنگهای کلاسیک بوجود آوریم و اکنون نیز از این مدل در سوریه و عراق استفاده میشود و مستشاران ما در حال آموزش این مدل هستند.
وی در مورد برنامههای نهادها وارگانهای مختلف کشور اظهار داشت: در زمان جشن آزادسازی خرمشهر تمامی ارگانها و نهادهای جمهوری اسلامی ایران برنامههای ویژهای را درنظر گرفتند که در طول این سه روز اجرا خواهد شد که از مهمترین آنها میتوان به دیدار و تجدید میثاق با امام راحل اشاره کرد که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام میشود. همچنین ما باید از دولت فعلی و آقای روحانی بخاطر اینکه برای دفاع مقدس ارزش قائل هستند و وقت خود را برای کمک به بهتر انجام دادن مراسمات دفاع مقدس قرار میدهند تشکر کنم.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر ادامه داد: ما در هفته دفاع مقدس بیش از 500 برنامه اصلی را در سراسر کشور خواهیم داشت ما امسال در بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس 700 عنوان کتاب را تألیف کردهایم که در روز 3 خرداد از آنها رونمایی خواهیم کرد. همچنین در کنار بنیاد حفظ آثار، سازمان صداوسیما نیز با برنامههای متنوعی هفته دفاع مقدس و سالروز آزادسازی خرمشهر را جشن خواهد گرفت. سازمان صداوسیما در بخش سیما با 1390 دقیقه برنامه و در بخش صدا با 2225 دقیقه برنامه یاد سالروز آزادسازی خرمشهر را گرامی خواهد داشت. ما همچنین امسال مانند سالهای گذشته کنگرهای را به مناسبت سوم خرداد با حضور شخص رئیس جمهور برگزار خواهیم کرد که مکان آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
در ادامه این نشست خبری رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس به سوالات خبرنگاران در مورد مسائل مختلف پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم در هفته دفاع مقدس چه برنامههایی را ترتیب خواهند داد پاسخ داد: حجم برنامههای مردمی در زمینه دفاع مقدس بیشتر از برنامههای دولتی است و خود مردم میدانند که باید چه کنند و نیاز به گفتن ما نیست.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر درباره کمکهای صورت گرفته از سمت وزارت ارشاد برای گسترش فرهنگ دفاع مقدس در جامعه تصریح کرد: وزارت ارشاد تاکنون کمکهای خوبی را در تمامی زمینهها به ما کرده است اما ما از آنها توقع بیشتری داریم تا بتوانیم به کمک هم فرهنگ دفاع مقدس را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس در ادامه با اشاره به دعوت از کشورهای مختلف برای حضور در مراسم راهیان نور و آشنایی آنها با فرهنگ دفاع مقدس افزود: ما از سه سال گذشته این کار را شروع کردیم و از مستشاران کشورهای دیگر دعوت کردهایم تا در مراسم راهیان نور شرکت کنند که تاکنون بیش از 36 کشور این دعوت را پذیرفته و در مراسم راهیان نور شرکت کنند. اما نکته مهمتر در مورد گسترش فرهنگ ارزشهای دفاع مقدس این است که ما در کشورهای مختلف نمایشگاههایی را برگزار کردهایم تا آنها را با این دوران آشنا کنیم.
سردار کارگر در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: ما در راهیان نور سال گذشته بیش از 5 میلیون بازدید کننده از 7 منطقه راهیان نور داشتیم که بیش از 80 درصد آنها جوانان بین 15 تا 30 سال و هفتاد درصد از این 5 میلیون نفر برای اولین بار در این مراسم شرکت کرده بودند من خود در راهیان نور امسال زمانی که در یادمان طلاییه حضور داشتم متوجه شدم که بیش از 500 اتوبوس برای بازدید از این منطقه آمدهاند.
مردم امسال در کنار استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای سفر به منطقه راهیان نور حتی از وسایل نقلیه شخصی خود استفاده کردند که حدود 50 درصد از مردم را این گروه را شکل دادند ما امسال در راهیان نور میزبان رئیس موزه جنگ مسکو بودیم که در راهیان نور شرکت کردند و از این حضور متعجب شدیم.