به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در مراسم معرفی دستاوردهای صنعت دارویی کشور در مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در دولت تدبیر و امید بالغ بر 60 داروی جدید تولید شد و اگر حمایت بیشتری از وزارت بهداشت انجام شود، توفیقات بیشتری در این زمینه کسب خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 91 ، یک میلیارد و 350 میلیون دلار واردات دارو داشتیم که در سال 93 تقریبا به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش یافت؛ سهم داروهای تولید داخل از مجموع کل بازار در سال 90، 57 درصد بود که در سال 95 به بیش از 70 درصد افزایش یافته است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هدفگذاری ما در پایان سال 96 این است که سهم داروهای تولید داخل از مجموع کل بازار 75 درصد از نظر ریالی برسد.
هاشمی گفت: در بخش دارو قبل از دولت تدبیر و امید با وجود اینکه مردم حاضر بودند هرگونه مبلغی را بپردازند، بحران جدی وجود داشت اما اکنون کمبودهای دارویی از 300 قلم به کمتر از 30 قلم رسیده است و دسترسی به آن وجود دارد؛ دولت اکنون آسوده است که دیگر هر روز مشکل جدیدی در حوزه کمبود داروی برای بیماران خاص و بقیه بیماری ها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید ، تدابیر ویژه ای برای رفع کمبودهای دارویی اعمال شد و همه داروها بدون تشریفات از گمرک ترخیص شدند ؛ همچنین علاوه بر دسترسی دارویی، قیمت های دارو نیز مشمول حمایت جدی شد به طوریکه رقم 40 درصد پرداختی مردم بابت دارو و تجهیزات پزشکی در مراجعه به مراکز درمانی بابت دارو و تجهیزات پزشکی به طور متوسط به کمتر از پنج درصد رسید.
وی اضافه کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید، 90 مردم در بیمارستان ها برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی به خارج بیمارستان هدایت می شدند که امروز این رقم به کمتر از سه درصد کاهش یافته است.
وزیر بهداشت گفت: یکی از نگرانی های منتقدین و مخالفان اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم، افزایش مصرف دارو و لوازم پزشکی به دلیل حمایت مالی دولت بود اما طبق آمارهای منتشر شده خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
هاشمی یادآور شد: شورای فناوری سلامت در کنار شورای دارویی در هفته دوم شروع به کار وزارت بهداشت در دولت تدبیر و امید،تشکیل شد تا از صنعت دارویی داخلی حمایت شود.
وی با اشاره به اقدامات حمایتی از تولید داخلی داروها اظهار کرد: متعهد شده ایم که تا 80 درصد قیمت برند خارجی را به شرکت های داخلی در صورت تولید آن دارو پرداخت کنیم.
هاشمی یادآور شد: صادرات دارویی کشور در دولت تدبیر و امید به بیش از 2 برابر افزایش پیدا کرده است.
لزوم نوسازی صنعت دارویی کشور
وزیر بهداشت، مشکل عمده صنعت دارویی کشور ، قدیمی بودن آن عنوان کرد و گفت: اگر دولت بتواند از طریق بانک ها حدود یکهزار میلیارد به نوسازی و بازسازی صنعت دارویی کشور کمک کند، همه این ارقام قابل بازپرداخت خواهد بود.
هاشمی افزود: این کمک ها ، توجیه اقتصادی دارد و من این اطمینان را می دهم که شرکت های دارویی داخلی با این کمک به سرعت و ظرف پنج تا 10 سال آینده ، بخش عمده ای از بازارهای منطقه ای دارو را در اختیار قرار خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ایران در حوزه صادرات دارو به کشورهای منطقه، رقبای جدی مانند ترکیه و اردن دارد که سرمایه گذاری های کلانی در این زمینه انجام داده اند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بخشی دیگر از مشکل صنعت دارویی کشور به بدهی ما به شرکت های دارویی بازمی گردد که به بیش از یک سال افزایش یافته است و امید است در آینده نزدیک این مشکل برطرف شود.
هاشمی افزود: فشار در حوزه دارو زیاد است، باید قبول کنیم هر جا پول هست، حرف و حدیث هم زیاد است اما کارهای بزرگی در این دولت انجام شده است که بخشی از آن مبارزه با فساد است .
وی ادامه داد:ارقام زیادی از صرفه جویی های ارزی و ریالی برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در دولت یازدهم وجود دارد .
دستاوردهای صنعت دارویی کشور در دولت تدبیر و امید امروز، شنبه با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی و رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران معرفی شد.