آخرین اخبار:
کد خبر:۵۱۲۴۰۸
رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان:

مرکل موضع واضحی درباره مسئله لغو مصونیت نمایندگان ترک اتخاذ کند

رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان با انتقاد شدید از لغو مصونیت نمایندگان طرفدار کردها در پارلمان ترکیه، از مرکل خواست در سفر خود به استانبول موضع آشکاری را در این باره اتخاذ کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از روزنامه "هندلز بلات" آلمان، "نوربرت روتگن"، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان انتقاد شدیدی به لغو مصونیت نمایندگان طرفدار ترک در اتحادیه اروپا وارد کرده و گفت ما شاهد رها کردن جامعه ارزشی اروپا هستیم. رئیس جمهور ترکیه می خواهد این کشور را دگرگون کرده و یک سیستم استبدادی را روی کار آورد.

 

وی افزود: صدر اعظم آلمان که در روزهای آینده برای شرکت در نشست کمک های انسانی سازمان ملل به استانبول سفر می کند باید موضع آشکاری در برابر اردوغان اتخاذ کند.

 

اخیرا مرکل در یک پادکست ویدئویی درباره ترکیه اظهار نظر کرده و این کشور را بسیار تمجید کرده و اظهار داشت که ترکیه از طریق پذیرش یک میلیون پناهنده نشان داده است که نه تنها درباره کمک های انسانی سخن می گوید بلکه آن را عملی هم می کند. وی صحبتی درباره لغو مصونیت نمایندگان طرفدار کرد در پارلمان ترکیه ونقض حقوق بشر در این کشور نکرد.

 

این در حالی است که انتقادها از اردوغان در آلمان به شدت افزایش پیدا کرده است. "اودو اشتاین باخ"، از کارشناسان معروف خاورمیانه در آلمان از صدر اعظم آلمان خواست که برای اردوغان محدودیت هایش را مشخص کند. وی ترکیه را در مسیر دیکتاتوری ارزیابی کرد.

 

روز گذشته طرح لغو مصونیت نمایندگان ترکیه‌ای نهایتا در پارلمان این کشور تصویب شد. 376 نماینده از 550 عضو پارلمان، متمم موقت قانون اساسی ترکیه را تصویب کردند که مصونیت پارلمانی را لغو می کند.


رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، که موافق این اقدام بود، رأی گیری نمایندگان پارلمان را "تاریخی" توصیف کرد.

 

این طرح پیشتر منجر به صحنه‌های بی‌سابقه‌ای در کمیته قانون اساسی پارلمان شد. نمایندگان مخالف و موافق این طرح با مشت و پرتاب اشیا به جان هم افتادند. پس از درگیری‌ها نمایندگان حزب دموکراتیک خلق‌ها از این کمیته بیرون رفتند.

 

حزب دموکراتیک خلق‌ها می‌گوید: این قانون برای بیرون راندن نمایندگانشان از پارلمان طراحی شده است. صلاح الدین دمیرتاش و فیگن یوکسک‌داغ، رؤسای مشترک این حزب در نامه‌ای به نمایندگان اروپایی گفتند: «این طرح سعی دارد حزب دموکراتیک خلق‌ها را در پارلمان نابود کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار