به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در حاشیه همایش بین المللی اقتصاد شهری که با حضور چهره های داخلی و خارجی در تهران برگزار شد با اشاره به اینکه جایگاه حمل و نقل در اقتصاد شهری یک جایگاه ویژه و حساس است، گفت: امروز اغلب شهرهای پیشرو و توسعهیافته جهان درصدد هوشمندسازی سیستمهای حمل و نقل خود هستند که این مساله چالش هایی همچون ترافیک، آلودگی هوا و ... را تا حدود قابل توجهی برطرف ساخته است.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 6.3 درصد از تولید ناخالص داخلی به ازای خسارت ها و آسیب های تصادفات از بین میرود، افزود: مشکل اساسی در ترافیک کلانشهرهای بزرگ بینظمی است که منجر به آلودگی هوا، آلودگی صوتی و حتی آلودگی دیداری می شود و مصرف سوخت را نیز تا حدود زیادی افزایش می دهد.
حسینی با تاکید بر اینکه مهمترین رسالت پلیس راهنمایی و رانندگی نظم بخشی به این حوزه است، گفت: از طریق این نظمبخشی به ترافیک می توان به اهداف اقتصاد شهری نیز نائل آمد.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین با تاکید بر اینکه خوشبختانه طی یک دهه گذشته اتفاقات بسیار خوبی در حمل و نقل شهری تهران صورت گرفته است و استفاده از قابلیت های (ITS) Intelligent transportation systems افزایش یافته است، گفت: البته تا رسیدن به حد مطلوب و شرایط ایدهآل فاصله بسیاری وجود دارد ولی تفکری که بر مجموعه مدیریت شهری تهران و پلیس حاکم است آینده روشنی را در این زمینه رقم زده است.
حسینی همچنین به اهمیت حرکت به سوی الگوی «شهر فردا» در کلانشهرهای کشور نیز اشاره کرد و گفت: تا چندسال پیش شهر های فردا را شهرهایی با بشقاب پرنده ها و فناوریهای پیشرفته تصور میکردیم اما امروز مشخص شده است که شهر فردا برآمده از هویت عمیق تاریخی هر جامعه ای است و از این رو بدون توجه به هویت فرهنگی شهرها نمیتوان فرداهای روشنی نیز برای این مناطق در نظر گرفت.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین به اهمیت استفاده از ظرفیت انجمنهای علمی به ویژه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در بهبود شرایط ترافیکی شهر تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به توسعه امور پژوهشی در پلیس راهور تهران فرصت های همکاری بیش از گذشته فراهم شده است.
لازم به ذکر است اولین همایش بینالمللی اقتصاد شهری با رویکرد اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل با استقبال گسترده پژوهشگران، صاحبنظران و مسئولان مرتبط با حوزه اقتصاد و مدیریت شهری در سالن اجتماعات برج شاهنامه برگزار شد.
در این همایش ده محور اقتصاد شهر هوشمند، اقتصاد گردشگری شهری، اقتصاد زیرساختهای شهری، فرهنگ اقتصادی شهری و آموزش شهروندی، معضلات شهری، محیط زیست و آلودگی هوا، مدیریت توسعه سرمایههای انسانی و اقتصاد شهری، نظامهای بانکداری، بانکداری اجتماعی و اقتصاد شهری، الگوسازی اقتصاد مقاومتی در شهرها و پدافند غیرعامل شهری، قیمتگذاری خدمات شهری، تامین مالی و درآمدهای شهری و مدیریت خدمات شهری، سازمانهای مدیریت شهری و بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین در حاشیه برگزاری این همایش، سه پنل با موضوعات "اقتصاد مقاومتی، بانکداری اسلامی و تامین مالی شهری"، "اقتصاد گردشگری شهری" و "اقتصاد زیرساختهای شهری و اقتصاد شهر هوشمند"برگزار شد که با استقبال گسترده پژوهشگران مواجه شد.
از جمله نکات ویژه این همایش رونمایی از کتاب «بانکداری اجتماعی با رویکرد اقتصاد شهری و آموزش منابع انسانی» و اعطای جایزه اقتصاد شهری به شهرهای پیشرو در این عرصه و همچنین تقدیر از پژوهشگران داخلی و خارجی حوزه اقتصاد شهری بود.
لازم به ذکر است در این همایش مدیران اجرایی حوزه شهری از کشورهای ایتالیا، گرجستان، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن ، تایلند و ... تجارب خود در زمینه های مرتبط را با محققین داخلی به اشتراک گذاشتند.