به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مولوی عبدالحمید روز دوشنبه در هفتمین کنفرانس بین المللی اندیشکده های جهان اسلام (مجمع جهانی اسلام) در یزد گفت: دامن زدن به گرایش ها و مسائل فرقه ای در شرایط کنونی حرام است و مسلمانان باید گفتمان مذاکره را در پیش بگیرند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: اختلاف های گرایشی و قومی نباید رخ دهد بلکه باید مسلمانان گفتمان و مذاکره را در پیش گیرند.
وی تاکید کرد: مسلمانان باید حقوق اقلیت های دینی، قومی و مذهبی را رعایت کرده و کرامت انسانی و حقوق اقلیت های دینی از جمله یهودی، زرتشتی و نصاری (مسیحی) را رعایت و حرمت آنان را حفظ کنند.
مولوی عبدالحمید گفت: اسلام، دین جنگ، خشونت و افراطی گری نیست، البته این دین، جهاد دارد و در مقابل تجاوزگران و کسانی که منطق گفتمان و استدلال و عدالت ندارند و به افراطی گری می پردازند، جهاد می کند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان ادامه داد: دین اسلام، دین صلح، دوستی، رحمت و آخرین دین پروردگار و دین فطرت هاست.
وی اظهار داشت: ظلم است که این دین را خشن، سخت و تند در دنیای امروز و یا هر زمان دیگر عرضه کنیم؛ در این دین، صلح سازش و مداراست و اجبار در آن وجود ندارد بلکه اختیار است و با غیر مسلمان هم سازش دارد.
وی اضافه کرد: امروز افراطیون صهیونیسم که بیش از 60 سال فلسطین را اشغال کردند، حاضر به صلح و سازش نیستند و پای میز مذاکره نمی نشینند.
مولوی عبدالحمید تصریح کرد: اسلام، دین صلح و گفتمان است و کسی نباید از آن سوء استفاده و آن را دین افراطی گری معرفی کند.
به گفته وی بهترین راهکار برای بررسی در این کنفرانس این است که مذاهب و فرق مختلف اسلامی به بررسی مشترکات بپردازند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد: دین اسلام، مشترکات زیادی بین شیعه و سنی دارد و اختلافات آن اندک است از این روز همه ما باید دین اسلام را تبلیغ کنیم.
هفتمین کنفرانس بین المللی اندیشکده های جهان اسلام (مجمع جهانی اسلام) صبح امروز سه شنبه در هتل صفاییه یزد آغاز به کار کرد.
حدود یکصد شخصیت سیاسی، اندیشمند و متفکر از افزون بر 35 کشور اسلامی در مجمع جهانی اسلام، به عنوان بزرگترین گردهمایی اندیشکده های جهان اسلام و تحت حمایت سازمان همکاری های اسلامی است حضور دارند.
این اجلاس بزرگترین گردهمایی اندیشمندان و اتاق های فکر کشورهای مسلمان بوده و در 6دوره قبلی با حمایت سازمان همکاری های اسلامی در کشورهای ترکیه، پاکستان، عراق، مصر و آذربایجان برگزار و مسایل مختلف جهان اسلام را به بحث و مذاکره گذاشته است.
نزدیک کردن متفکران جهان اسلام و فعالیت در راستای ایده دکتر روحانی رئیس جمهوری مبنی بر جهان عاری از خشونت و افراطی گری که به صدور قطعنامه ای در این خصوص در سازمان ملل انجامید مهمترین هدف برگزاری این همایش است.
تلاش برای مفاهمه و رسیدن به نقاط مشترک دنیای اسلام و ارائه آموزه های فراگیر از اصول و احکام اسلامی بر اساس آنها و مبارزه با تعاریف نادرست تعالیم اسلامی توسط جریان های انحرافی و خشونت گرا از دیکر اهداف اجلاس محسوب می شود.