به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دیلی بیست در این گزارش نوشت: «اعتیاد رئیسجمهور ترکیه به قدرت، بیماری است که کشورش دیگر نمیتواند آنرا تحمل کند. رجب طیب اردوغان سال 2002 و یک سال پس از تشکیل حزب عدالت و توسعه، به قدرت رسید اما گذشت 11 سال به عنوان نخستوزیر برای او کافی نبود. اردوغان در سال 2011 نظام و سیستم انتخاباتی را تغییر داد تا راه برای تبدیل او به عنوان اولین رئیسجمهور مستقیما منتخب مردم در سال 2013 هموار شود».
پایگاه آمریکایی ادامه داد: «ماه گذشته با کنار زدن احمد داوود اوغلو از نخستوزیری، برای هیچ کس تردیدی درباره توهمات نئو عثمانی اردوغان باقی نماند».
نویسنده این یادداشت تاکید کرد: «استفاده از کلیشه "کودتای قصر" از نظر من حتی بخشی از ماجرا را هم بازگو نمیکند. بر فراز تپهای در حاشیه آنکارا، یک مکان خاص هزار اتاقه کاخ سفید اردوغان قرار دارد. هزینه این کاخ که از کاخ سفید و کرملین بزرگتر است، بیش از 615 میلیون دلار بوده است و هر چه سلطانی گری اردوغان زیاد شده، هوس سلطان گونه اردوغان هم افزایش مییابد».
در ادامه این گزارش آمده است: «همانطور که (پایگاه) فریدام هاوس گزارش داده که اردوغان طی سالهای اخیر، با سرعت هشداردهندهای در حال فرسودن آزادی رسانه در ترکیه بوده است. حمله اردوغان به خبرنگاران و روزنامهنگاران چنان بوده که حتی رئیسجمهور باراک اوباما نیز حس کرد که به اردوغان هشدار بدهد که عقب بنشیند».
دیلی بیست به شکایت رئیسجمهور ترکیه از خبرنگار و طنز پرداز آلمانی و فراخواندن سفیر آلمان به وزارت خارجه ترکیه اشاره و آن را نشانه «ضعف» رجب طیب اردوغان خوانده است.
در ادامه گزارش، پایگاه آمریکایی به شکایتها و تعقیب قضایی 236 نفر در ترکیه به خاطر «اهانت به رئیس دولت ترکیه» در حد فاصل آگوست 2014 تا مارس 2015 اشاره و تصریح میشود: «از سال 2003 تا 2014 تعداد 63 خبرنگار و روزنامه نگار در مجموع به 32 سال زندان محکوم شدند. یک پسر 16 ساله امسال به خاطر اینکه در تظاهرات رئیسجمهور را دزد خطاب کرده بود، اعلام جرم شد که اگر مجرم شناخته شود به 4 سال زندان محکوم میشود».
در پایان این گزارش آمده است: «گفتن اینکه اردوغان در قدرت غرق شده، دست کم گرفتن و کتمان حقیقت است. این مرد بیشتر شبیه به معتاد به کراک است. هر چه زودتر بازنشسته شود، بهتر است. در واقع باید گفت کل "مدل ترکیه" مُرده است».