به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد اسلامی یکشنبه در همایش سیاست های جمعیتی و طرح آموزش پیش از ازدواج در شیراز اظهار داشت:بر اساس مطالعات انجام شده از سال 89 آمار ازدواج در کشور رو به کاهش گذاشته است و هر چند سرعت کاهش در سالهای مختلف متفاوت است اما در مجموع کاهش ازدواج نگران کننده است .
وی اضافه کرد: آمارها بیانگر کاهش میزان طلاق در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن است، بر اساس آمارهای موجود تعداد طلاق ها در سال 92 در کشور حدود 154 هزارمورد و این آمار در سال 93 حدود 163 هزار بوده است اما در سال گذشته افزایش آمار چندان چشمگیر نیست و حدود 300 مورد به این تعداد افزوده شده است .
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: بخش اصلی سیاست های جمعیت بر اساس قانون به عهده آموزش و پرورش است ، دانش آموزان از سنین نوجوانی باید به اهمیت خانواده و لزوم تشکیل آن پی ببرند.
اسلامی گفت:هجمه های رسانه ای متاسفانه خلاف این موضوع کار می کند و ما مواجه با ضد تبلیغات وسیع علیه ازدواج به ویژه در فضای مجازی هستیم.
این مقام وزارت بهداشت ادامه داد : از جمله موضوعاتی که باید در خانواده ها بیشتر به آن توجه کرد لزوم صمیمیت بین همسران است ، زن و شوهر باید با صمیمیت بیشتر در خانواده زندگی کنند ، استاندارد وکیفیت زندگی باید افزایش یابد، در حال حاضر با خانواده هایی روبرو هستیم که 10 سال و بیشتر با هم زندگی می کنند اما لزوما صمیمیتی در زندگی آنان نیست.
اسلامی از طلاق به عنوان یکی از پنج معضل اصلی کشور یاد کرد و گفت : بسیاری از زوجین از مهارت های زندگی بهره ای ندارند و حتی ممکن است ساده ترین موارد و اصول اولیه زندگی را هم ندانند ،این موارد باید با آموزش بیشتر به انها منتقل شود هیچ خانواده ای نباید خود را بی نیاز از آموزش بداند .
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین تک فرزندی را از چالش های جمعیتی دانست و گفت : 25 تا 30 درصد خانواده های ایرانی تک فرزند هستند که این پدیده رو به رشد و نادرست در کشور باید اصلاح شود.
وی بیان کرد: میزان تک فرزندی در جامعه رو به افزایش است اما اطلاع رسانی در این زمینه باید با دقت انجام گیرد زیرا ممکن است برخی خانواده های تک فرزند قصد فرزندآوری در سال های بعد را داشته باشند.
وی گفت: اتخاذ رویکرد فرهنگی برای رشد فرزندآوری در کشور ضروری است زیرا بیشتر خانواده های تحصیلکرده و برخی همسرانی که دارای رتبه شغلی بالاتر یا از وضعیت مالی بهتری برخوردار هستند، به تک فرزندی بسنده می کنند.
اسلامی افزود: فرهنگ سازی در زمینه ترغیب خانواده ها به فرزندآوری و برای کاهش تک فرزندی باید از خانواده های متمول آغاز شود تا بتوان این رویه را اصلاح کرد.
در این همایش دو روزه کارشناسانی از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به موضوع چالش های جمعیتی و اتخاذ تدابیر برای افزایش آموزش های مهارتی می پردازند.