کد خبر:۵۱۴۳۰۹
گزارش/ اصلاح‌طلبان درباره شکست عارف چه می‌گویند؟

یک اعتراف تلخ؛ مجلس دهم اصلاح‌طلب نیست

شکست عارف نمودار روشنی از شکست اصلاحات بود. شکست جماعتی که بعد از انتخابات اسفند ماه یکسره بر طبل پیروزی کوبیده و از برتری قاطع لیست امید در انتخابات مجلسین می‌گفتند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عارف باخت. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی در رأی گیری صبح امروز مجلس دهم برای تعیین رئیس موقت با ۱۷۳ رأی موافق به عنوان رئیس موقت مجلس دهم انتخاب شد. از امروز تا تعیین هیأت رییسه‌ی دائم، بررسی و تصویب اعتبارنامه‌ی نمایندگان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت. هیأت رییسه موقت آنگاه و بعد از تصویب اعتبارنامه‌ی دو-سوم از نمایندگان، می‌باید انتخابات هیأت رییسه‌ی دائم را در دستور کار قرار دهد. انتخاباتی که البته و با اعلام کناره‌کشی عارف از رقابت برای ریاست، عملاً تشریفاتی است. لاریجانی رییس مجلسین اصول‌گرای هشتم و نهم، بر کرسی ریاست باقی ماند.

 

 

شکست عارف نمودار روشنی از شکست اصلاحات بود. شکست جماعتی که بعد از انتخابات اسفند ماه یکسره بر طبل پیروزی کوبیده و از برتری قاطع لیست امید در انتخابات هر دو مجلس می‌گفتند. مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری. انتخاب حضرت آیت الله جنتی به ریاست مجلس خبرگان، هفته‌ی گذشته کذب مدعای آنان را دست‌کم در خصوص انتخابات خبرگان علنی کرد. حوادث امروز هم کذب مدعای آنان در خصوص فتح کرسی‌های بهارستان را نیز ثابت کرد.168 نفر؛ این آماری بود که از نامزدهای لیست امید راه‌یافته به مجلس دهم از جانب رسانه‌های زنجیره‌ای تبلیغ می‌شد. در حالی که پیشتر اعلام شده بود فراکسیون امید از ریاست عارف پشتیبانی خواهد کرد، وی تنها 103 رأی آورد تا عیار اصلاح‌طلبان در مجلس دهم روشن شود. خبرنگار خبرگزاری دانشجو به همین مناسبت به سراغ فعالان و شخصیت‌های مختلف اصلاح‍‌‌‌طلب رفت تا تحلیل آنان را از شرایط پیشامد کرده و شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلسین جویا شود.

 

اکثریت مجلس اصلاح‌طلب نیستند/ انتخاب لاریجانی قابل پیش‌بینی بود

علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس گفت: انتخاب لاریجانی قابل پیش‌بینی بود.

 

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه اصلاح‌طلبان ادعا می‌کردند اکثریت مجلس دهم را کسب کردند، لاریجانی رئیس شد، اظهار داشت: لیست امید اکثریت مجلس را بدست آورد اما لیست امید تمام ظرفیت اصلاح‌طلبان نیست و در مناطق مختلفی از  اصولگرایان معتدل استفاده کردند.

 

نماینده اسبق مجلس در تشریح دلایل رای آوردن گزینه اصولگرایان برای ریاست مجلس اضافه کرد: لاریجانی پیش از این هم رئیس مجلس بود و مدیریت خوبی هم داشت. از طرف دیگر نماینده‌های مستقل هم بیشتر ترجیح می‌دهند به اصولگرایان نزدیک شوند تا اصلاح‌طلبان.

 

این فعال سیاسی ادامه داد: این انتخاب نشان داد اصلاح‌طلبان اکثریت مجلس را ندارند و این تناقضی با پیروزی لیست امید ندارد. نکته‌ دیگری که می‌توان از این انتخاب برداشت کرد این است که اصولگرایان بر خلاف اصلاح‌طلبان به هیچ وجه حاضر به حمایت از اصلاح‌طلبان معتدل نیستند و تندروترین آن‌ها مثل جبهه پایداری در کنار معتدل‌ترین‌شان یعنی لاریجانی قرار می‌گیرد.

 

نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم درباره تاثیر انتخاب رئسای مجالس خبرگان و شورای اسلامی بر بدنه اجتماعی اصلا‌ح‌طلبان هم گفت: افرادی که به اصلاحات رای دادند می‌دانستند که چه کار می‌کنند. هیچکس دنبال این نبود که اصلاح‌طلبان اکثریتی بدست آورند چراکه بیشتر مهره‌های آن‌ها رد صلاحیت شده بودند. چیزی که باعث ناراحتی مردم می‌شود این است نمایندگانشان نفر دوم قم را که اگر اصلاح‌طلبان از او حمایت نمی‌کردند امکان افتادنش بود، بر کرسی ریاست می‌نشانند.

 

شکست عارف باخت اصلاح‌طلبان نبود/ برخی دوستان ما هم به لاریجانی رای دادند

مرتضی حاجی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص انتخاب آقای لاریجانی به ریاست مجلس دهم گفت: آقای لاریجانی جدای از لیست امید نبودند. ایشان در قم مورد حمایت اصلاح طلبان قرار گرفتند و انتخاب شدند. آقای عارف و آقای لاریجانی در مقابل هم نبودند. بنابراین نوعی هم‌پوشانی بین آرای این دو نفر وجود داشت. احتمالاً دوستانی که به آقای لاریجانی رأی دادند با توجه به تجربیاتی که آقای لاریجانی در مجلس داشت، تشخیص دادند ایشان ایشان گزینه مناسب تری برای ریاست مجلس است. مبارک باشد. ان‌شاءالله مجلس خوبی داشته باشیم برای اداره مملکت.

 

وی افزود: می‌شد پیش‌بینی کرد بعضی اصلاح‌طلبان به آقای لاریجانی رأی می‌دهند. من شخصاً دوست داشتم آقای عارف رئیس مجلس شوند. ولی انتخاب نشدنشان عجیب نبود. هر دو گزینه در لیست امید بودند و مورد حمایت اصلاح طلبان. اینها در دو طیف مقابل هم نبودند. آقای لاریجانی حتی اخیراً اعلام کردند همچنان مشی اعتدال دارند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره تأثیر انتخاب رؤسای مجالس خبرگان و شورای اسلامی بر بدنه اجتماعی اصلا‌ح‌طلبان ادامه داد: مجلس خبرگان شرایط خاص خودش را دارد و با جاهای دیگر متفاوت است. رأی آوردن آقای جنتی در مجلس خبرگان اتفاق خوبی نبود. برای اینکه نفر اول انتخاب مردم کس دیگری بود. ولی خبرگان هستند دیگر. باید به تصمیم‌شان احترام گذاشت. به همه رأی‌گیری‌ها باید احترام گذاشت. مشکل خاصی نیست.

 

حاجی در پایان گفت: البته در هیأت رئیسه مجلس اصلاح‌طلبان هم هستند. یکی از دو گزینه اصلاح‌طلبان رئیس مجلس شد. خیلی عجیب غریب نیست. البته یکی ترجیح داشت بر دیگری. اما من اصلا نگران نیستم و آن را اتفاق بدی نمی‌دانم.

 

خيلي ها كه با ما عكس يادگاري مي گرفتند زنبيلشان را در جاي ديگري بردند

مصطفي كواكبيان نماينده مردم تهران در مجلس دهم در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجو، در پاسخ به اين سوال كه آيا فضاي مجلس آينده تعاملي خواهد بود يا رقابتي،‌ اظهار داشت: اميدواريم تعاملي باشد اما بايد اين نكته را هم در نظر گرفت كه رقابت دموكراتيك ضربه اي به تعامل نمي زند.

 

وي ادامه داد: مشكل ما اين است كه نه تعاملي هستيم نه رقابتي!

 

كواكبيان در پاسخ به سوال ديگري مبني براينكه چرا گمانه زني ها و پيش بيني جريان اصلاحات در انتخاب رئيس مجلس دهم و شخص محمدرضا عارف درست از آب در نيامد، تاكيد كرد: متاسفانه خيلي ها كه با ما عكس يادگاري مي گرفتند زنبيلشان را در جاي ديگري بردند.

 

چه کسی گفته مجلس دهم اصلاح‌طلب است؟/ «پارلمان در سایه» بی معنی است

غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره دلایل شکست عارف در انتخابات ریاست مجلس با وجود ادعای پیروزی اصلاح‌طلبان، گفت: چه کسی گفته اصلاح‌طلبان در انتخابات پیروز شده‌اند؟! من از روز اول گفتم اکثریت مجلس حامی دولت و معتدل هستند و  ترکیب هیئت رئیسه هم همین را نشان می‌دهد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا این پدیده که عده‌ای با لیست اصلاح‌طلبان رای می‌آورند ولی بعدا تابع تصمیمات فراکسیون نیستند، ضعف تشکیلاتی اصلاح‌طلبان نیست؟ اظهار داشت: به هر حال بیشتر چهره‌های اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده بودند و هدف آن‌ها از لیست دادن در انتخابات این بود که مانع حضور اصولگرایان تندرو در مجلس شوند که همین طور هم شد.

 

دبیرکل حزب کارگزاران درباره پیش‌بینی رفتار لاریجانی پس از حمایت خاتمی و هاشمی از عارف و احتمال نزدیک شدن او به اصولگرایان گفت: طبیعتاً رفتار هرکس متناسب با برخوردی است که با او می‌شود. من لاریجانی را فردی معقول و معتدل می‌دانم و بعید می‌دانم که به سمت افراطیون برود.

 

کرباسچی درباره پیشنهاد حجاریان برای ایجاد پارلمان سایه اظهار داشت: پارلمان در سایه معنی ندارد. دولت در سایه می‌شود ولی برای پارلمان شاید بشود گفت همین فراکسیون‌ها پارلمان در سایه است. البته من با آقای حجاریان صحبت نکرده‌ام و نمی‌دانم دقیقا منظورشان چه بوده است.

 

یشتر نمایندگان مجلس اصلاح‌طلب نیستند/ برای تصاحب باقی کرسی‌های هیئت رئیسه تلاش می‌کنیم

محمدعلی وکیلی سخنگوی فراکسیون امید در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره دلایل شکست عارف در انتخابات رئیس مجلس گفت: اکثریت مجلس اصلاح‌طلب نیستند. تعداد اصلاح‌طلبان مجلس همین صد و چند نفری است که به آقای عارف رای دادند. از آن طرف آقای لاریجانی صد و پنچ شش تا رای از میان اصولگرایان داشتند.  در واقع حدود 80 رای مستقل تعیین کننده بود که آقای لاریجانی در جذب آنان موفق‌تر عمل کردند.

 

وی افزود: لیست امید یک طیف فراگیر بود که علاوه بر اصلاح‌طلبان حامیان دولت و اصولگرایان معتدل را هم شامل می‌شد. اما فراکسیون امید با همین تعداد صد و دو سه نفر تشکیل می‌شود.

 

وکیلی در توضیح اظهاراتش درباره انتخاب هیئت رئیسه یک ساله که پس از تصویب اعتبارنامه‌ها انجام خواهد شد، گفت: بنده خبری از تغییر ندادم و تنها گفتم به جز برای کرسی ریاست برای بقیه کرسی‌ها باز هم رقابت می‌کنیم.

 

وی در واکنش به خبر برخی رسانه‌ها مبنی بر تشکیل کمیته 6 نفره بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای تقسیم کمیسیون‌ها گفت: من از چنین چیزی خبر ندارم.

با گمانه‌زني اصلاحات درباره عارف موافق نبودم

علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به رياست لاريجاني در مجلس دهم، اظهار داشت: به هر حال رای گیری بود و در رای گیری دو نفر نمی توانند انتخاب شوند و بالطبع آقای لاریجانی رای بیشتري داشتند و انتخاب شدند.

 

وي پيرامون گمانه زنی های جریان اصلاحات برای ریاست عارف در مجلس دهم بيان داشت: من شخصا با این باور و گمانه زنی موافق نبودم اما به هر حال پیش می آید.

 

نماينده مردم تهران در خانه ملت تصريح كرد: بنده در لیستی واقع شدم که طبیعتا باید از کسی که در آن لیست حضور دارد حمایت کنم بنابراین اینکه شخصا به چه کسی تمایل داشته و دارم امری مشخص است اما عرض من این است که باید به آنچه اتفاق افتاده احترام بگذاريم؛ هر کسی که با رای اکثریت انتخاب شد ما باید به آن فرد احترام گذاشته و ریاستش را بپذیریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
نورب
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۷
مگه رئیس با رأی گیری انتخاب نشد. مگه نتیجه مخالف نظر اصلاح طلب ها نیست.
پس بنا به رسم معمول چون اوضاع بر وفق مراد نیست:
بریزین تو خیابونا، حتماً تقلب شده!!!!!
2
0
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵
سلام عليكم
با توجه به پيام حضرت آقا به مجلس دهم در خصوص پرهيز از جناح بازي اين اين لشگركشي در دو جناح يعني چي؟ بعد كوس و ادعاي ولايتمداري هر دو جناح گوش عالم را كر مي‌كنه.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار