اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از سخنان رهبر انقلاب در خصوص موضوع بورسیه ها در تیر ماه ۹۴ کمیته ای با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس کمیسیون اصل نود، وزیر علوم، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده نهاد رهبری در دانشگاهها و نماینده وزارت بهداشت با هدف بررسی وضعیت دانشجویان بورسیه تشکیل شد.
با نگاهی به وضعیت حال حاضر دانشجویان بورسیه و بررسی عملکرد این کمیته پس از گذشت یکسال می توان متوجه شد که این کمیته هیچ عملکرد قابل توجهی برای رفع مشکلات دانشجویان بورسیه و عمل به یکی از مطالبات رهبری در خصوص رسیدگی به مشکلات آنان انجام نداده است.
کمیته مذکور در طول یکسال گذشته تنها دوبار تشکیل جلسه داده و هیچ تصمیمی در آن به صورت علنی و مکتوب به بیرون منتشر نشده است و این عملکرد باعث ایجاد سوالات فراوانی در خصوص کارایی این کمیته و لبیک به فرمان رهبری درباره حل مشکلات دانشجویان بورسیه در اذهان ایجاد کرده است.
حجت الاسلام محمدیان و محمدرضا مخبر دزفولی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که ارتباط مستقیمی و وظیفه پیگیری پرونده سیاسی دانشجویان بورسیه دارند تا کنون گزارشی درباره تصمیمات مکتوب گرفته شده در این دوجلسه و چرایی عدم تشکیل جلسات این کمیته بعد از جلسه دوم را منتشر نکرده اند تا تصمیمات این کمیته به صورت شفاهی باقی مانده و هیچ جامه عملی به آنها پوشانده نشود.
پور مختار، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس نهم نیز در برابر سرپیچی وزارت علوم از قانون و عمل نکردن به فرامین رهبری هیچ عملکرد قابل توجهی از خود به جای نگذاشت تا عمر مجلس نهم بدون فعالیت قابل توجهی در خصوص این پرونده به پایان برسد؛ قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت نیز در خصوص پرونده بورسیه ها پیگیر جدی نداشته است و نماینده وی در شورای پنج نفره نیز همگام با وزارت علوم در خصوص پرونده بورسیه ها برخلاف مر قانون عمل کرده اند.
یکی از دانشجویان بورسیه درباره عدم تشکیل جلسات این کمیته بیان داشت: برخی از اعضا درخواست داشته اند که مسئولان بورس دولت دهم در این جلسات حضور پیدا کنند و به صورت رو در رو با مسئولان وزارت علوم گفتوگو کنند که این مسئله با مخالفت وزیر علوم رو به رو شده و در ادامه موجب عدم تشکیل این جلسات شد.
در خصوص عملکرد قوه قضائیه درباره پرونده بورسیه ها نیز ابهامات فراوانی مطرح است. حدود ۳۰۰ روز از شکایت دانشجویان بورسیه می گذرد و هیچ اتفاق خاصی در روند این پرونده اتفاق نیفتاده است و حتی احمد غلامی یکی از عوامل اصلی این پرونده نیز به تازگی با حکم وزیر علوم به عنوان رایزن علمی ایران در روسیه انتخاب شده و به این کشور سفر کرده است و هیچ رسیدگی ای به شکایات دانشجویان صورت نگرفته است تا این پرونده پس از گذشت روزهای فراوان باز باقی بماند و اتهام زنندگان به راحتی به زندگی خود پرداخته و دانشجویان بورسیه به سختی زندگی خود را ادامه دهند.
عدم پیگیری جدی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر نهادهای مسئول درباره پرونده بورسیه ها که به یکی از مطالبات جدی رهبر انقلاب تبدیل شده است موجب سردی و دلزدگی جوانان نخبه و انقلابی از برخی نهادهای حاکمیتی و انقلابی خواهد شد که قطعا صدمات جبران ناپذیری خوهد داشت. انتظار این است که مسئولان در عمل ولایت پذیری خود را ثابت کرده تا ظلمی که به جوانان نخبه کشور شده است، جبران شود.