به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو سالار آملی رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بعدازظهر امروز در نشست گرامی داشت روز بین المللی دانشگاه خوارزمی در مورد بین المللی شدن دانشگاه ها و مراکز علمی تصریح کرد: در کنار ساختارهای داخلی ساختارهای جهانی شکل گرفته است و بسیاری از قوانین همچون پول شویی را درست کرده اند.
وی با تاکید براینکه در مسیری هستیم که جهانی شدن در تمام اجزای آن پیش می رود بیان داشت: جهانی شدن اجتناب ناپذیر است البته ضررها و خوبی هایی هم به همراه دارد و همین طور این حرکت غیرقابل برگشت و پیش رونده است باید انسان های فرهیخته این را بدانند و همسان با کشورهای دیگر پیش روند.
وی در مورد ویژگی های بین المللی شدن دانشگاه ها اظهار داشت: بین المللی شدن دانشگاه ها سرمایه های امنیتی را به وجود می آورد مثلا چند دانشجوی افغانستانی و یا عراقی که به کشور می آیند پس از فارغ التحصیلی اسیران کشور ما خواهند بود همین طور بین المللی شدن دانشگاه ها به وجود آورنده سرمایه اجتماعی است و همین طور سرمایه فیزیکی و مالی نیز به وجود می آورد دولت انگلستان از پانصد هزار دانشجوی خارجی که در آن کشور تحصیل می کنند ده میلیارد پوند شهریه می گیرد.
وی با تاکید براینکه بین المللی شدن دانشگاه ها سرمایه فرهنگی ایجاد می کند خاطر نشان کرد: پس از سرمایه فرهنگی ایجاد کردن بین المللی شدن دانشگاه ها سرمایه علمی به وجود می آید که می تواند ملاک کشورها در یک بستر باز باشد.
رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد چالش های بین المللی شدن دانشگاه خاطر نشان کرد: نبود ظرفیت های کافی در موسسات علمی و وجود هژمونی در ارتباطات از چالش های بین المللی شدن دانشگاه ها است آسیب دیگر بین المللی شدن دانشگاه ها ایجاد قدرت نرم برای آن کشور است. خواسته های یک ملت است که قدرت کشور دیگر را برای مردم آن کشور تعریف می کند وقتی از صنعت ژاپن و پوشش آلمانی ها سخن می گوییم این قدرت نرم است و باید در افزایش آن تلاش کنیم.
وی ضمن اشاره به آسیب های نظام آموزش عالی تصریح کرد: فرار مغزها، افزایش هزینه تحقیقات، عدم وجود رقابت منطقه ای و جهانی، عدم رعایت استانداردهای سطح بالا و بی نظمی و حاکمیت محورهای غیرواقعی از آسیب های نظام آموزش عالی است.
وی با تاکید براینکه بین المللی شدن دانشگاه ها یک راه بدون بازگشت است اظهار داشت: کشورهای اروپایی هم بخش اساسی از کارشان را در بین المللی شدن دانشگاه ها می دانند با حمایت عزیزان وزارت امور خارجه و برخی کشورها افق 2020 را طراحی کرده ایم که دانشجویان ایرانی به خارج و خارجی ها به داخل ایران بیایند.
رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان در مورد نقشه راه بین المللی شدن دانشگاه ها بیان داشت: خواهش من این است که دانشگاه ها کشورهای هدف خود را در سطح بین المللی تعیین کنند زیرا بین المللی شدن دانشگاه ها توسط دانشگاه های کشور عملیاتی و اجرایی خواهد شد باید توجه کرد بین المللی شدن دانشگاه ها اجتناب ناپذیراست و یک واقعیتی است که بین المللی شدن دانشگاه ها برگشت ناپذیراست.