اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، در پی درج یادداشت دانشجویی «معاونت فرهنگی، تخصص یا تعهد؟» در خبرگزاری دانشجو و سایر خبرگزاری ها معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز جوابیه به این خبرگزاری ارسال کردند که عیناً منتشر می شود.
شایان ذکر است با وجود اینکه خبرگزاری دانشجو هیچ گونه مسئولیتی در قبال یادداشت های دانشجویی ندارد، صرفاٌ برای تبادل و تضارب آرا و رعایت اخلاق حرفه ای منتشر می کند.
متن جوابیه به این شرح است:
با عرض سلام و احترام به مدیر مسئول خبرگزاری محترم دانشجو
در تاریخ سوم خرداد سالجاری مطلبی تحت عنوان معاونت فرهنگی، تخصص یا تعهد؟ که حاوی مطالبی در تخریب چهره فرهنگی دانشگاه بود منتشر گردید که با توجه به پر مخاطب بودن آن خبرگزاری وزین و بجهت دفاع از عملکرد مجموعه خدمتگزاران فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز فقط بخش کوچکی از اقدامات فرهنگی انجام شده طی دو سال گذشته را بصورت تیتر وار عرض می کنم.
1. برگزاری اولین مراسم معنوی اعتکاف جهت دانشجویان دختر بصورت مستقل در دانشگاه از سال 93 به بعد (قبل از این دانشجویان این دانشگاه می باید با دانشجویان سایر دانشگاه ها و در خارج از دانشگاه خود در این مراسم شرکت می نمودند).
2. افتخار کسب رتبه اول نمازی در بین دانشگاه های استان بنا به تشخیص ستاد اقامه نماز استان در سال 94 بدلیل توجه ویژه به امر نماز جماعت و همچنین بهبود فضای نمازخانه ها.
3. مشارکت جهت شرکت دانشجویان دانشگاه در راهپیمایی بزرگ اربعین در سال های 93 و 94.
4. افزایش تعداد کانونهای فرهنگی از 6 واحد در سال 92 به 14 واحد در سال 95 (منجمله کانون اخلاق حرفه ای، کتاب، شهدا و مهدویت) و افزایش تعداد دانشجویان فعال در این کانونه ا از 250 نفر به 500 نفر .5. کسب رتبه دوم در هفتمین جشنواره فرهنگی در سال 94 در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور با کسب 14 مقام اول کشوری.
5. تدوین چندین آیین نامه و طرح با ساعتها کار کارشناسی در گروه های تخصصی که بنا به اذعان کارشناسان وزارتی در آخرین بازدید از دانشگاه این طرحها و آیین نامهها قابلیت اجراء در سطح کشور را دارند، شامل آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای، طرح طوبی (با موضوع ازدواج دانشجویان)، طرح نماز، آیین نامه ارزیابی فرهنگی مراکز درمانی ، تفاهم نامه بین دانشگاه و اداره کل ارشاد اسلامی استان، اساسنامه کانونهای فرهنگی.
6. انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه و اداره کل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان و انجام عملیات اجرایی آن در جهت مستند سازی نقش نظام سلامت در دفاع مقدس و تقویت روحیه خودباوری.
7. افزایش فعالیتهای قرآنی به نحوی که شرکت کنندگان در جشنواره قرآنی از 120 نفر در سال 92 به 650 نفر در سال 95 افزایش یافته اند.
8. تدوین نقشه عملیاتی و تخصیص بودجه جهت بازسازی کامل یادمان شهدای خوشنام دانشگاه.
9. تدوین برنامه راهبردی 5 ساله و عملیاتی معاونت در سال 95.
10. تشکیل شورای امر بمعروف و نهی از منکر در دانشگاه برای اولین بار.
11. تشکیل ستاد صیانت از حقوق شهروندی در دانشگاه برای اولین بار.
12. تدوین دستورالعمل و همچنین برگزاری آیین روپوش سفید بعنوان یک اقدام فرهنگی در دانشگاه برای اولین بار.
13. افزایش 250 درصدی برگزاری محافل انس با قرآن نسبت به سال 92 .
14. تدوین آیین نامه و همچنین تشکیل انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاه برای اولین بار ( با الگو برداری از آیین نامه وزارت علوم ) .
15. برگزاری مسابقات متعدد کتابخوانی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانشگاهیان ( کتابهای با مفاهیم ارزشی از جمله انسان 250 ساله ، خطبه فدک ، دقایقی با قرآن، انسان کامل و.....).
16. حضور در اجلاس سراسری نماز به عنوان نماینده ی وزارت بهداشت، با برپایی غرفه ی بزرگ نماز و سلامتی در سال 93 .
17. تشکیل ستاد متمرکز بزرگداشت هفته دفاع مقدس در سال 94 و برگزاری شایسته و متفاوت مراسم مربوطه نسبت به سالیان قبل
در ادامه لازم می دانم به چند نکته اشاره نمایم:
1- سیاست های فرهنگی، تبلیغی، اجتماعی و سیاسی در دانشگاه ها نه توسط یک فرد که توسط شوراهایی که وجاهت خود را از شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند ترسیم و رصد می شود . این شوراها مطابق با آیین نامه های آن شورای عالی عمل می نمایند و تقریبا در تمامی این شوراها نمایندگانی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ، بسیج اساتید و بسیج دانشجویی حضور دارند و عملا به این وسیله راه بر اعمال سلیقه فردی مسدود می شود.
2- اقدامات بزرگ و مثبتی که در دانشگاه در جهت توسعه و تعمیق فرهنگ اسلامی – ایرانی صورت گرفته است عمدتا توسط دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی با حمایت های رئیس و هیات رئیسه دانشگاه و هدایت های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوده است و این معاونت تلاش کرده است که مجری سیاستهای بالا دستی بوده و کار فرهنگی را در دانشگاه بدست اصحاب فرهنگ بسپارد که نتیجه این اعتماد نیز درخشش این دانشگاه در استان و کشور بوده است.
3- از آن خبرگزاری وزین استدعا دارد که قبل از درج نظرات اشخاص حقیقی و حقوقی، تحقیقی هر چند کوچک در خصوص آن مطلب داشته باشند تا با انتشار مطالب نادرست علاوه بر ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه، باعث اتلاف وقت خوانندگان و همچنین خدمتگزاران در دانشگاه ها جهت تهیه جوابیه نگردند .
4- موفقیتهای کسب شده در دانشگاه در سایر حوزه های مربوط به این معاونت شامل امور دانشجویی، تربیت بدنی، مشاوره روانشناسی و شوراهای انضباطی در کشور نیز کمتر از موفقیتهای فرهنگی نبوده است که در صورت درخواست آن خبرگزاری محترم آماده ارائه عملکرد در این حوزه ها نیز می باشیم.
5- از پاسخگویی به برخی از مطالب درج شده در یادداشت دانشجویی مذکور صرفنظر کرده و مجددا اعلام مینمایم که این معاونت مرعوب غوغاسالاری های رسانه ای نشده و کما فی السابق در راستای مشی اعتدالی دولت تدبیر و امید در ایجاد فضای باز فرهنگی و سیاسی در دانشگاه ها در چارچوب قانون و ارزشهای انقلابی و اسلامی حرکت خواهد کرد . توانایی قدم برداشتن در صراط مستقیم برای خود، نویسنده آن یادداشت دانشجویی و مسئولان محترم آن خبرگزاری محترم را از درگاه ایزد منان خواهانم.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
ساسان موگهی – معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز