به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، نوید کمالی از فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان و از اعضای جامعه اسلامی دانشجویان این دانشگاه در میزگرد دانشجویی اقتصاد مقاومتی، چگونه اقدام و چگونه عمل با ارائه یک تعریفی از اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی عبارت است از شناسایی حوزه های فشار اقتصادی به کشور و جامعه و تبدیل کردن آنها از فرصت به تهدید.
وی افزود: لذا با این تعریف حوزه مدیریت جامعه یا همان دولت و حاکمیت نقش مهمی در پیاده سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جامعه می یابند؛ اما در نهایت این مردم هستند که با همراهی یا همراهی نکردنشان با این سیاست منجر به تحقق و یا شکست آن در عرصه اقدام و عمل می شوند.
این فعال دانشجویی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: واژه اقتصاد مقاومتی نخستین بار از سوی مقام معظم رهبری در شهریور 1389 مطرح گردید که در همان ایام ایشان با تبیین شرایط اقتصادی کشور از اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکاری کارآمد برای تقویت اقتصاد کشور نام بردند؛ اما لازمه آن را هم کار آفرینی و آمادگی برای جهش اقتصادی عنوان نمودند .
کمالی ادامه داد: لذا با این نگرش می توان سیاست اقتصاد مقاومتی را تامین کننده معیشت مردم و جوانان دانست؛ زیرا خانواده ها به جز اشتغال پایدار به چیز دیگری برای تامین معیشت خود نیازمند نیستند.
کمالی تصریح کرد: افزایش و تقویت توان تولید ملی در واقع به معنای مقابله با واردات بی رویه محصولات خارجی است؛ زیرا هر چه ما بر حجم واردات و مصرف محصولات خارجی می افزاییم در واقع به اقتصاد دولت ها و ملت های صادر کننده کالا کمک نموده ایم.
وی افزود: حال اگر به دنبال بهبود اقتصاد داخلی هستیم بدون شک باید با کاهش وابستگی به واردات به تقویت توان صنایع داخلی بپردازیم.
کمالی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یک مفهوم اقتصادی است و توسعه ظرفیتهای تولید داخلی تاثیری در روابط خارجی کشور ندارد.
وی با توصیه به خانواده ها در خصوص اصلاح الگوی مصرف خود خاطرنشان کرد: طبعا در یک نگاه فراگیر بهترین توصیه بنده به خانواده اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی است؛ زیرا تا سبک زندگی ما غربی و مصرف گرایانه باشد طبعا نمی توانیم در عرصه اقدام و عمل حتی در جغرافیای محدود یک خانواده موفق عمل کنیم.
این فعال دانشجویی با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست، تاکید کرد: متاسفانه برابر و مساوی دانستن اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی ناشی از ضعف دانش اقتصادی است؛ زیرا در ادبیات اقتصادی واژه اقتصاد مقاومتی یا Resistance economy به عنوان یک مفهوم پویا در مقابل اقتصاد دگماتیسمی ریاضت دهی تعریف شده است و همانگونه که پیشتر بیان نمودم در اقتصاد مقاومتی هدف تحمیل فشار بر مردم نیست بلکه با مدیریت صحیح سعی در افزایش رفاه اقتصادی جامعه است.
کمالی در پایان با اشاره به نقش دانشجویان در تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: از دیدگاه بنده دانشجویان به عنوان یک قشر نخبه و دانش پژوه نقش تبیین و فرهنگ سازی اقتصادی مقاومتی را به عنوان مهمترین نقش و رسالت خود می توانند مد نظر داشته باشند؛ زیرا هم با ادبیات علمی موضوع اقتصاد مقاومتی آشنایی دارند و هم در بخش های مختلف جامعه پراکنده اند.