به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پارلمان آلمان فدرال، روز پنجشنبه با اتفاق آراء قطعنامهای را برای ردهبندی رویداد تاریخی قتلعام ارمنیها به عنوان «نسلکشی» به تصویب رساند. برای تصویب این قطعنامه، پس از یک بحث یک ساعته در پارلمان، تنها یک رأی مخالف و یک رأی مممتنع وجود داشت. ترکیه قتلعام و اخراج ارمنی تبارها در عصر امپراتوری عثمانی در سال 1915 را به عنوان یک نسلکشی شدیداً رد میکند. آنکارا قبلا تهدید کرده بود که تصویب همچون نامگذاری، مناسبات آن کشور با آلمان را خدشهدار میسازد.
در همین راستا، روزنامه «اکسپرس» انگلیس در گزارشی نوشت، بعد از به رسمیت شناخته شدن نسلکشی ارامنه توسط پارلمان آلمان، روابط بین برلین و آنکارا به مرحلهای بسیار بحرانی رسیده است.
اکسپرس در این گزارش خود نوشت: «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه هشدار داد تصمیم آلمان درباره به رسمیت شناختن آنچه که در سال 1951 علیه ارامنه توسط نیروهای عثمانی اتفاق افتاد، به نسلکشی، میتواند روابط بین این دو کشور را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد.
این تصمیم پارلمان آلمان روابط آنکارا و برلین را به شدت در تنگنا قرار میدهد که همچنین درخصوص بحران مهاجران به شکل فزایندهای متشنج شده است.
ارمنیها میگویند تُرکهای عثمانی حدود یک ملیون و پانصذ هزار ارمنی را طی جنگ جهانی اول به قتل رساندند ولی ترکیه میگوید شمار کشته شدهها بسیار کمتر از این رقم است و اصطلاح کشتار جمعی را رد میکند.
بعد از تصمیم پارلمان آلمان، دولت ترکیه، روز پنجشنبه سفیر آلمان در آنکارا را احضار کرد. این وضعیت معامله اتحادیه اروپا و ترکیه درخصوص مهاجران را زیر سوال میبرد. اردوغان تهدید کرده است در صورتیکه شهروندان ترکیه اجازه سفر بدون ویزا به اتحادیه اروپا را نداشته باشند، آنکارا نیز قرارداد تاریخی مربوط به کاهش ورود مهاجران به اروپا را لغو خواهد کرد.
گفتنی است موافقت پارلمان آلمان با به رسمیت شناختن نسلکشی ارامنه توسط امپراتوری عثمانی در حال انجام شد که بسیاری از نمایندگان آلمانی تحت فشار تُرکهای مقیم این کشور قرار داشتند حتی بسیاری از این نمایندگان در شهر «بوندستاگ» نامههای تهدیدآمیز و توهینآمیز دریافت کردهاند.
مشاور «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفت: «موارد و موضوعات بسیاری وجود دارد که روابط آلمان و ترکیه را ایجاد میکنند حتی اگر بین ما درخصوص موضوعات فردی و شخصی اختلاف نظر وجود داشته باشد ولی دامنه دوستی و روابطمان بسیار استراتژیک است.»
در همین حال، وزیر خارجه ارمنستان گفت: «این تصمیم پارلمان آلمان برای به رسمیت شناختن و محکومیت نسلکشی ارامنه در عرصه جهان بسیار ارزشمند تلقی میشود.»