به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صادقنیت در دهمین جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات، گفت: در جلسه قبلی بحث تبلیغات،تعیین عاملان مجاز به فروش مواد دخانی، بررسی وضعیت در دانشآموزان 13 تا 15 سال، افزایش جرایم، گنجاندن مفاهیم در دروس و حذف تدریجی قلیان را داشتهایم.
وی افزود: به همین منظور 264 هزار بازرسی از اماکن عمومی انجام شد که 11 هزار و 600 مورد مغایر با قانون و 3600 منجر به اخطار کتبی، 128 مورد پلمب داشتهایم.
وی افزود: ممنوعیت استفاده توتون از اسانس و طعم با ملزم کردن وزارت صنایع از اول مهر 95 انجام خواهد شد. همچنین ممنوعیت واردات سیگارهای الکترونیک تذکر برای اجرای قانون در صدا و سیما و نمایش تصاویر گمراهکننده روی بستههای تنباکو را که با تصاویر میوه بوده را داشتهایم همچنین در مطالعه 100 فیلم سینمایی میزان نمایش مصرف مواد دخانی 10 برابر و در زنان تا 20 برابر افزایش یافته است.
رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت ادامه داد: متأسفانه در فروشگاهها برای تبلیغات مواد دخانی از قفسههای فروش استفاده میکنند و تصاویر گمراهکننده الصاق میکنند که در این مورد 4 هزار مورد تخلف و 88 مورد تعطیلی داشتهایم.
صادقنیت گفت: جریمه تخلفات از 200 هزار تا 22 میلیون تومان افزایش یافته است هر چند مصرف سیگار رشد چندانی نداشته است اما نگرانی از عرضه قلیان را داریم. در نتیجه تغییر اساسنامه قهوهخانهداران و عدم ارایه جواز جدید را پیگیری کردهایم.
وی افزود: در بررسی تنباکوهای عرضه شده و معسل مشخص شد که 80 درصد حاوی مواد شیمیایی بوده و 20 درصد آنها که تنباکو داشتهاند از بدترین مواد استفاده شده است این مواد که درجه سه بوده، حاوی مواد روانگردان،حشرهکشها، قارچ، حلالهای آروماتیک، بنزین، جیوه و سرب بوده است و در ناحیه فرحزاد در بازرسی از قهوهخانهها یک وانت گراس و حشیش کشف شد.
رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: در دکههای مطبوعاتی نیز فروش سیگار را داریم به صورت نخفروشی و انواع مارکهای فریبنده وجود دارد.
صادقنیت گفت:در یک هفته گذشته و با آغاز هفته مبارزه با دخانیات 1600 مورد بازرسی انجام شد که طی آن 189 اخطار به تعطیلی، پلمب 100 مرکز غیرمجاز عرضهکننده مواد دخانی و 150 مرکز نیز به دادسرا معرفی شدند.