به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کشتی ها و ناوهای جنگی سه کشور در حالی رزمایش را در اطراف جزایر نزدیک ژاپن برگزار می کنند که تنش ها در دریاهای شرقی و جنوبی چین میان کشورهای منطقه و نیروهای خارجی با چین به اوج رسیده است.
در شرایطی که چین می گوید بر بیشتر بخش های دریای جنوبی مالکیت دارد ، توکیو و واشنگتن این ادعا را مطرح می کنند که پکن به دنبال نفوذ فزاینده در اقیانوس آرام است.
وزارت دفاع ژاپن امروز پنجشنبه در تارنمای خود بیانیه ای را منتشر کرد مبنی بر اینکه ناوگان نیروی دریایی این کشور نیز در رزمایش شرکت خواهد کرد.
«مالابار» یک رزمایش مشترک سالیانه بین هند و آمریکا است ولی نیروی دریایی استرالیا و ژاپن نیز در سال 2007 به این رزمایش پیوستند و این امر با عکس العمل شدید چین مواجه شد.
ناظران می گویند که نیروی دریایی آمریکا در تلاش است تا با برگزاری رزمایش های بیشتر با هند در منطقه، پای هند را به منازعات دریای جنوبی باز کند که این موضوع طبیعتا مخالفت و خشم چین را به دنبال خواهد داشت.
به چالش کشیدن چین در دریای جنوبی که این کشور خود را مالک بلامنازع آن می داند، از دلایل دیگری است که گفته می شود، آمریکا قصد دارد با این کار مستقیما ادعاهای چین در این رابطه را به چالش بکشد.
این رزمایش همه ساله برگزار می شود و سال گذشته نیز در خلیج بنگال هند برگزار شد.
وزارت دفاع ژاپن افزوده است که در کنار کشتی های جنگی ، ناوها، زیردریایی های هجومی و ضد جنگنده ، کشتی بالگرد بر مدل هیوگا را نیز به این رزمایش اعزام می کند.
رزمایش در نزدیکی جزایر «لینگ» در دریای شرقی برگزار می شود که به گفته ژاپن مکانی است که به عنوان یک مانع از ورود چین به اقیانوس غربی جلوگیری می کند .
وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای از آمریکا و ژاپن خواسته است بجای اینکه انگشت اتهام خود را در منازعات منطقه ای به سمت چین نشانه روند به دنبال کاستن از حضور و فعالیت های نظامی خود باشند.
ظاهرا پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکا در روزهای اخیر در دریاهای شرقی و جنوبی چین بار دیگر به مسئله ای پر تنش میان دو طرف تبدیل شده است.
آمریکا اعلام کرده است که جنگنده های چینی بدون مراعات اصول ایمنی، هواپیماهای شناسایی آمریکا را تعقیب کرده اند اما چین چنین ادعایی را نادرست می داند و افزوده است: خلبانان چینی اصول حرفه ای امنیت را مراعات می کنند.