به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، منفجر کردن و به آتش کشیدن این کشتی ها در دولت 'جوکو ویدودو' که خود را 'کاپیتان کشتی اندونزی' خوانده یک روند عادی شده و نشان ابراز قدرت در برابر همسایگان است.
وی معتقد است: قدرت دریایی اندونزی و استفاده از ثروت و منابع دریایی در مجموعه ای از پادشاهی ها مورد تاکید بوده و این سیاست ادامه می یابد.
حال اندونزی برای نشان دادن قدرت خود به همسایگان قصد دارد بار دیگر 30 کشتی خارجی را که به صورت غیرقانونی در آب های این کشور ماهیگیری می کردند منفجر و به آتش بکشد.
وزیر شیلات اندونزی روز چهارشنبه زمان معدوم کردن این کشتی ها را اعلام نکرد، اما اندونزی در زمان ریاست جمهوری 'جوکو ویدودو' معروف به 'جوکووی' سرکوب سخت ماهیگیری غیرمجاز در آب های اندونزی را آغاز کرد.
وی معتقد است سالانه بیش از 20 میلیارد دلار از سرمایه این کشور در این ماهیگیری های غیرمجاز تلف می شود.
رییس جمهور اندونزی نشان داده است با غرق کردن قایق های کشورهای همسایه در ملاء عام به رغم نگرانی در میان برخی از همسایگان به رویکرد 'شوک درمانی' روی آورده است.
به نوشته روز پنجشنبه تارنمای 'سوارا'، 'سوسی پودجیاستوتی' وزیر امور دریایی و شیلات اندونزی، گفت که دولت اقدامات شدید خود علیه ماهیگیری غیر قانونی را با غرق کردن 30 کشتی ادامه خواهد داد.
وی که تاکید دارد حق حاکمیت دریایی، کلید مهمی در اطمینان از وحدت اندونزی است و دو سوم از مناطق این مجمع الجزایر را آب تشکیل می دهد، از این رو این کشور باید در آب های منطقه ای خود حق حاکمیت داشته باشد، گفت: اندونزی نمی خواهد در قبال کشتی های خارجی که به طور غیرقانونی در آبهای این کشور گرفتار می شوند و یا ماهیگیری غیرقانونی انجام می دهند، سازش کند.
گفته می شود این کشتی ها متعلق به اتباع چین ویتنام و تایلند است.
براساس آخرین اطلاعات وزارت امور دریایی و شیلات اندونزی تاکنون کشتی هایی از ویتنام، فیلیپین، تایلند و مالزی در اندونزی منفجر شده اند.
دولت جوکووی در مورد غرق کردن کشتی چینی مردد است، اگر چه نخستین کشتی این کشور را ماه گذشته میلادی غرق کرد.