اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی عبدی، عضو سابق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن ابراز تاسف از برداشت 13 میلیون دلار از دارایی های ایران توسط کشور کانادا تصریح کرد: دولت از ابتدای حضور خود با شعار تعامل سازنده با دنیا بر روی کار آمد؛ این در حالی است که همگان می دانستند جمهوری اسلامی با هیچ کشور غیرمتخاصمی قطع رابطه نکرده است.
وی افزود: البته در دوره هایی روابط دارای شدت و ضعف بود، اما در تمامی دوره ها تقریبا به اتفاق با کشورهای جهان ارتباطات و روابط حسنه داشتیم، اما از ظاهر قضیه این گونه بر می آمد که منظور دولت از تعامل سازنده با دنیا و به خصوص قدرت های بزرگ در این بوده است که از برخی حقوق خود کوتاه بیاییم تا حقوق دیگر را به دست آوریم.
این فعال دانشجویی ادامه داد: مثلا در همین قضیه برجام دولتی ها اعتقاد داشتند باید از برخی مواضع کوتاه بیاییم تا بتوانیم از حقوق اقتصادی کشور و ارتباط اقتصادی با همه کشورها برخوردار شویم. اگر با نگاه خوشبینانه آن نگاه کنیم، حداقل این بود که برجام ثابت کرد دولت های غربی نه تنها رویکرد متخاصم خود را تغییر نمی دهند بلکه با پافشاری تلاش می کنند تمامی منافع ما را از بین ببرند.
عبدی ضمن اشاره به رویکرد تخاصم کشورهای غربی در مسئله هسته ای اظهار داشت: در توافق برجام غربی ها و آمریکایی ها نه تنها از قضیه هسته ای دست نکشیدن و پرونده هسته ای ایران را به رسمیت نشناختند؛ که در موضوع اقتصاد و ارتباط آزاد در آن هر روز شاهد نقض برجام هستیم.
عضو سابق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور اضافه کرد: دولت در سه سال گذشته تلاش بسیاری در جهت وادادگی افراطی و کم کردن دشمنی آنها میکند، اما اشتباه محاسباتی دولت در این است که فکر می کند دشمنی غربی ها با انقلاب اسلامی دشمنی سیاسی است.
وی افزود: دولت نمی تواند از طریق ارتباطات سیاسی این دشمنی را برطرف کند؛ در حالی که دشمنی غرب با ایران دشمنی ایدئولوژیکی است و به دنبال گرفتن قدرت جمهوری اسلامی است.
این فعال دانشجویی در مورد قدرت ایران در منطقه اظهار داشت: اگر نظام امپریالیسم می توانست به دارایی های ایران ذره ای دست درازی داشته باشد، مطمئنا لحظه ای غفلت نمی کرد. دیپلماسی واداده دستگاه خارجه ما متاسفانه نتوانست موجب ارتباط مثبت غربی ها با ما شود ،بلکه باعث شده روند دست درازی آنها به منافع ما تشدید شود.
عبدی اضافه کرد: در دوره ای که ما پافشاری بیشتری بر منافع خود می کردیم مثل هشت سال گذشته یعنی در دولت های نهم و دهم، عربستان هیچ گاه جرات نمی کرد با ما چنین برخوردی کند؛ کجا کشورهایی مثل کشور ۸۰۰ هزار نفری جیبوتی در برابر ملت با فرهنگ و با تمدن ایران قد علم می کرد.
وی ادامه داد: یادم نمی آید در واقع غیر از دولت اصلاحات و دولت فعلی، این حجم از تهدیدات نظامی علیه کشور تکرار شده باشد. در نتیجه هر زمانی که در دولت ها عقب نشستیم شاهد بوده ایم کشورهای غربی نه تنها کوچکترین ترحمی به ایران نداشته اند، بلکه بیشترین اقدامات علیه ایران انجام داده اند.
عبدی در پایان بیان داشت: رفتار دولت کانادا نتیجه دیپلماسی واداده است که متاسفانه در دستور کار است؛ ما هر روز شاهد خواهیم بود کشورهای مختلف هم به ضرر منافع ملت ایران اقدام خواهند کرد.