به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سفر «شی جین پینگ» که از روز جمعه با ورود او به بلگردا پایتخت صربستان آغاز شد، اولین دیدار یک رئیس جمهوری خلق چین به صربستان پس از 30 سال به شمار می رود که حاکی از اهمیت روابط دوستی بلگراد و پکن و مهم بودن این منطقه از اروپا در دوره کنونی برای چین است.
«تومیسلاو نیکولیچ» رئیس جمهوری، «آلکساندر ووچیچ» نخست وزیر و «مایا گویکوویچ» رئیس پارلمان صربستان در فرودگاه نیکولا تسلا بلگراد از رئیس جمهوری خلق چین طی مراسمی استقبال کردند.
شی جین پینگ که به دعوت رئیس جمهوری صربستان به این کشور سفر کرده است در اقامت سه روزه خود افزون بر رئیس جمهوری، با نخست وزیر، رئیس پارلمان و دیگر شخصیت های سیاسی، فرهنگی، حزبی و اقتصادی صربستان نیز دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
رئیس جمهوری صربستان در آستانه ورود رئیس جمهوری خلق چین به بلگراد در گفت و گو با رادیو بین المللی چین با اشاره به اهمیت این سفر و امضای 24 توافق نامه همکاری بین دو کشور، گفت: تا کنون اتفاق نیفتاده که در مدت اقامت رئیس جمهوری یک کشور در صربستان این تعداد توافق نامه به امضا برسد.
وی افزود : این توافق نامه ها درباره همکاری های بین دولتی و سرمایه گذاری بین دو کشور است.
رئیس جمهوری صربستان همچنین به حمایت جمهوری خلق چین از این کشور در محافل بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و ندادن رای به عضویت کوزوو در سازمان فرهنگی یونسکو، اشاره کرد.
چین از جمله کشورهایی محسوب می شود که از موضع صربستان در قبال کوزوو حمایت کرده و اعلام یکجانبه استقلال کوزوو از صربستان را به رسمیت نشناخته است.
کارخانه فولاد «اسمدرو» صربستان که اخیرا از طرف سرمایه داران چین احیا و بازسازی شده است، مورد بازدید رئیس جمهوری خلق چین قرار خواهد گرفت.
چین فقط در شرکت فولاد سازی صربستان 40 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است که از جمله سرمایه گذاری های بزرگ پکن در صربستان به شمار می رود؛ شرکت های چینی همچنین در زمینه های راه سازی، انرژی و کشاورزی نیز در صربستان فعالیت چشمگیری دارند.
روابط دو جانبه میان صربستان و چین در چند سال گذشته بویژه از برقراری همکاری های راهبردی دو کشور از سال 2009، سیر صعودی داشته است.
رئیس جمهوری خلق چین پس از پایان اقامت خود در صربستان به لهستان و ازبکستان سفر خواهد کرد.
تدابیر امنیت شدیدی در مدت اقامت رئیس جمهوری چین و هیات همراه در صربستان به اجرا گذاشته شده است.
چین با 16 کشور اروپای مرکزی و شرقی روابط و همکاری خوبی دارد و می خواهد 10 میلیارد یورو در زمینه های راه سازی، ترابری و زیر ساخت های کشورهای این منطقه سرمایه گذاری کند.