اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اثر هنری با عنوان طرح نقشه فرهنگی اجتماعی ایران حاصل ابداع و نوآوری پژوهشگاه مواد و انرژی بر روی فلز نقره است که توسط هنرمندان و قلم زنان و چهرههای ماندگار صنایع دستی کشورمان در ابعاد ۸۰×۶۶ سانتی متر و وزن ۲۵۰/۶ کیلوگرم از فلز نقره با کاشت فیروزه ایرانی و نمایش خلیج همیشه فارس و حکاکی تصاویر حافظ، سعدی، مولانا، خیام، فردوسی و نظامی به صورت برجسته قلم زنی شده است.
همچنین نقره مورد استفاده در طرح این نقشه از نقره با خلوص ۹۹/۹۹ درصد و مقاوم به سیاه شدن، مصداق عملی اقتصاد مقاومتی است.
پژوهشگاه مواد و انرژی که یکی از موسسات پژوهشی مطرح در سطح کشور است، با تلاشهای فراوان موفق شده است ضمن تخلیص صنعتی و اقتصادی نقره، آلیاژ جدیدی از نقره طراحی و در ابعاد صنعتی تولید کند که مقاومت آن به کدر شدگی و خوردگی بهتر از آلیاژهای رایج جهان بوده و درعین شکل پذیری، استحکام بسیار خوبی دارد، این ویژگیها که ترکیب آنها با هم، توان علمی و فناوری بالایی را میطلبد. موجب شده که این ورق تولیدی مورد تایید صنعت گران و استادان هنرمند قلم کار کشور قرار گیرد.
درقدم نخست دستاورد فوق برای استفاده در ضریح مقدس مورد استفاده واقع شد و بازسازی چندین مکان مقدس ازجمله خیمهگاه کربلا، تل زینبیه و سرداب سامرا در دستور کار قرارگرفت. در گام بعدی براساس خاصیت انعطاف پذیری آلیاژ فوق و لزوم شکل پذیری ورق در آثار هنری صنایع فلزی، همکاری مشترکی با سازمان صنایع دستی کشور آغاز شد و هنرمندان تراز اول این حوزه را ترغیب به استفاده از این نوآوری کرد که ساخت تعدادی آثار هنری توسط چهرههای ماندگار و استادان برجسته قلم زن را در پی داشت.
این محصول پس از آزمایشهای گوناگون و بررسیهای همه جانبه در سازمان ملی استاندارد و سازمان میراث فرهنگی به عنوان یکی از زیر ساخت های تولید مصنوعات دستی فلزی و اثری نوآورانه درمراسم روزجهانی صنایع دستی توسط سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با حضور مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ستاد بازسازی عتبات عالیات در درمحل مصلی حضرت امام خمینی(ره) رونمایی و به صنعت گران معرفی شد.