عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره انتقاداتش از تیم رسانهای دولت گفت: هر دولتی برای اطلاعرسانی و روشنسازی افکار عمومی موافق و مخالفش باید برنامه و تیم داشته باشد. دولت یازدهم در این حوزه نقص دارد. از خبرگزاری و روزنامه دولت در این حوزه مقصر هستند تا مشاوران رسانهای و مهمتر از همه سخنگوی دولت.
وی افزود: سخنگوی دولت تا امروز گزارشگر جلسات هیئت دولت بوده است. در حالی که معنای سخنگوی دولت این نیست. واقعیت این است که آقای روحانی محدودیتهای رسانهای دارد و رسانه ملی نقش اپوزوسیون او را ایفا میکند. در چنین شرایطی وظیفه خبررسانی و افکارسازی دولت بسیار سنگین میشود.
ناصری اضافه کرد: مشکل دیگری که در این حوزه وجود دارد این است که رسانههای حامی دولت، به خاطر اینکه دولت برنامهای در این حوزه ندارد، از جهتگیریها و سیاستهای کلان دولت مطلع نیستند. لذا یکی از وظایف سخنگویی و تیم رسانهای دولت این است که رسانههای همسوی خودش را تغذیه کند.
عضو بنیاد باران اظهار داشت: یک واحد سازمانی در دولت داریم به عنوان «شورای اطلاعرسانی دولت». من به عنوان کسی که در دوره اصلاحات عضو حقوقی این شورا بودم الآن هیچ نقشی برای آن در دولت آقای روحانی نمیبینم.
ناصری ادامه داد: مهمترین حوزه اطلاعرسانی دولت، حوزه سخنگویی است. از نظر حرفهای بزرگترین اشتباه دولت این بود که آقای نوبخت که رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و پرمشغله است را به عنوان سخنگو انتخاب کرد. این تجربه را دولت اصلاحات هم داشت لذا در دولت دوم آمد و آقای رمضانزاده را که فقط مسئولیت سخنگویی را داشت برای این سمت انتخاب کرد.
وی افزود: آقای رمضانزاده شورای اطلاعرسانی دولت را فعال کرد و از آن مهمتر تمام اعضای کابینه را متعهد کرد تا پاسخگو باشند. یکی از نقیصههایی که در دولت آقای روحانی میبینیم این است که تمام وظیفه اطلاعرسانی روی دوش رئیسجمهور است.
دولت باید توضیح میداد با برجام مملکت گل و بلبل نمیشود
ناصری اضافه کرد: وزرای آقای روحانی هیچکاری برای تنویر افکار عمومی در حوزه مسئولیت خودشان نکردهاند. برای مثال در خصوص توافق هستهای، آقای ظریف به عنوان قهرمان امضای برجام، توانستند با وجود همه مشکلات این پرونده را ببندند اما در توضیح اینکه برجام چه تأثیرات کوتاه و بلند مدتی دارد موفق نبودند و مجموعه رسانهای مخالف که در راس آنها صداوسیما و مجلس گذشته بودند افکار عمومی را به قدری متوقع کرده بودند که همه انتظار داشتند پس از اجرای برجام اتفاق اقتصادی مهمی بیفتد در حالی که همه افراد اهل فن میدانستند چنین چیزی رخ نخواهد داد. دولت هیچ برنامهای برای این موضوع نداشت.
مدیر عامل اسبق ایرنا افزود: در قضیه برجام مطالبات اجتماعی به شدت بالا رفت. در حالی که رکود همان وضعیت را دارد. تورم هم اندکی کاهش پیدا کرد. آقای رئیس جمهور تمام توانش را صرف مذاکرات خارجی کرد و از مسائل داخلی غافل شد.
ناصری در پاسخ به این سوال که انتظارات از برجام را رسانههای منتقد بالا بردند یا خود دولتیها؟ گفت: در روند مذاکرات باید دستآوردهای برجام به گونهای برای مردم شرح داده میشد که بخش غیر نخبه جامعه این تلقی را نداشته باشد که بعد برجام مملکت گل و بلبل میشود. دولت نتوانست این کار را بکند. امروز همه واقعیتها را دیدند که بله اتفاق خاصی نیفتاده است و سازمان تحریمها پیچیدهتر از آن است که به این زودیها نتایج برجام مشخص شود.
وی ادامه داد: بحث هستهای را برای مثال گفتم. شما ببینید در زمینه مسائلی که با عربستان اتفاق افتاد و کمپین سعودیها علیه ایران، دولت چقدر توانست افکار عمومی را اقناع کند؟ من همیشه گفتهام اگر تنها اقدام دولت بستن پرونده هستهای بود کار بزرگی انجام شده اما مردم انتظارات بیشتری دارند.
ناصری اضافه کرد: روحانی دولتی را تحویل گرفت که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بینالمللی بسیاری از بنیانهایش آسیب دیده بود. دولت باید از روز اول منصفانه، حسابشده و اخلاقی به مردم میگفت که چه چیزی را تحویل گرفته است لذا اصلاح اینها زمان خواهد برد.
تیم رسانهای دولت باید قبل از دیگران از ماجرای حقوقها مطلع میشد
وی افزود: مثلاً در همین قضیه فیشهای حقوقی، این موضوع یک مسئله ساختاری است. موضوع فردی نیست که ما امروز فیش حقوقی کسی را منتشر کنیم و بگوییم با برکناری او مسئله حل میشود. این یک مسئلهای است که شکل گرفته است. حالا هرکسی شکل داده من کار ندارم. این ساختار غلط که موجب فاصله حقوقی گسترده بین مدیران دولتی بالا و بدنه کارمندان دولت است، یک ساختار آلوده است. مسئولان حواسشان به این موضوع نبود تا اینکه این فیشها لو رفت و افتاد دست رسانههای رقیب دولت. حالا دولتیها گروه تشکیل دادند برای مبارزه. البته من به عنوان یک شهروند ایرانی معتقدم هروقت جلو یک روند غلط گرفته شود خوب است.
عضو بنیاد باران اظهار داشت: در این جریان با هر شخص متخلفی از هر جناحی برخورد شود من خوشحال میشوم اما نباید این نکته را نادیده بگیریم که تیم رسانهای دولت باید قبل از همه از این ماجرا مطلع میشد. اینها یک نظام ساختاری دارد. ارتباطی با افراد ندارد. ما در این چند روزه به حیثیت افراد توجه نکردیم. من و شما هم اگر جای آقای ایکس بودیم، میرفتیم در یک نهاد اداری مشغول میشدیم و آخر ماه مبلغی را به حساب میریختند، نهایت میپرسدیم این بر چه اساسی است؟ میگفتند بر اساس تصویب نهاد بالادستی است. بعید بود اعتراض چندانی بکنیم.
ناصری گفت: یکی از کارهایی که روحانی باید تا پایان دوره اولش انجام دهد، ترمیم تیم رسانهای دولت است.
مدیر عامل سابق ایرنا در پاسخ به این سوال که آیا با روند دولت در بستن رسانههای منتقد و شکایت از آنها موافق هستید؟ گفت: اصلاً! من با توقیف هیچ روزنامه و خبرگزاری موافق نیستم حتی رسانههای منتقد دولت. دوران اصلاحات تجربه خوبی بود. معتقدم مسئولین باید آنقدر آستانه تحملشان را بالا ببرند که بتوانند هر انتقادی را تحمل کنند.
وی افزود: البته رسانههای هم باید قوانین را رعایت کنند. خدایی نکرده رسانه خاصی مد نظرم نیست اما بعضی مواقع آنقدر بی اخلاقیها گسترده میشود که انزجار اجتماعی ایجاد میشود.
ناصری در پایان گفت: من با توقیف هر روزنامه و سایتی، چه توسط قوه قضائیه چه توسط هیئت نظارت بر مطبوعات مخالفم. به نظرم با یک تذکر و گفتوگو میشود مسائل را حل کرد. آرزو میکنم «جهاننیوز» و «9دی» با وجود تمام انتقاداتی که به آنها دارم دوباره فعال شوند. من بستن مجاری اطلاعرسانی را در دنیای مدرن کاری ناپسند میدانم.
چه 9 دی، چه قانون
روزنامه های اصلاح طلب هر اراجیف و توهینی نسبت به هر شخص و مقدسات میکنن
ولی رسناه های توقیف شده اصولگرا به دلیل بیان واقعیت ها توقیف میشوند
جالبه گفته همین کافیه برای دولت روحانی! یعنی از اول هم انتظار نداشتن روحانی کاری بکنه
"مجموعه رسانهای مخالف که در راس آنها صداوسیما و مجلس گذشته بودند افکار عمومی را به قدری متوقع کرده بودند که همه انتظار داشتند پس از اجرای برجام اتفاق اقتصادی مهمی بیفتد در حالی که همه افراد اهل فن میدانستند چنین چیزی رخ نخواهد داد."
واقعا این جمله منو به زمین کوبید و هنوز هم بلند نشدم...!
تا اونجا که ما دیدیم راجع به برجام سه تا تفکر بود:
1)عزیزانی میگفتن که بعد از برجام همه چیز عالی میشه ( که به عنوان چپی ها یا اصلاح طلبان یا دولتی ها و ... شناخته میشوند)
2)عزیزانی منکر هر گونه فایده ای بودند (در صد بسیار ناچیزی از چپی ها و راستی ها)
3)عزیزانی قایل بر مضر بودن برجام بودن...(خیلی ها!!)
یعنی الان این توقعی که در مردم به وجود اومده تقصیر اوناییه که میگفتن برجام مضره؟!!