اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان علم و صنعت در اعتراض به اظهارات ضیاهاشمی در مورد عدم برگزاری کنسرت در دانشگاه ها در یک سال گذشته اسناد اعتراضات خود را در این مدت منتشر کردند، این اسناد نشان میدهد در سال تحصیلی اخیر حدود ۱۰ کنسرت فقط در دانشگاه علم و صنعت وجود داشته است و دانشجویان برای مقابله با آن اقدامات بسیاری انجام دادهاند، از فشار نشریاتی تا ساخت مستند «ترویج ممنوع» و آخرین اقدام هم نامه ۲۵۷ نفر از آنها در اردیبهشت ماه در اعتراض به ترویج موسیقی در دانشگاهشان بوده است که رونوشتی نیز برای ضیا هاشمی ارسال شده است.
در این رابطه علیرضا شناور فعال دانشجویی دانشگاه علم و صنعت گفت: آقای هاشمی یا از اوضاع دانشگاهها بی خبرند و یا با بی انصافی موارد موجود را منکر می شوند. ما همین چند روز قبل همراه با نامه اعتراض به اردوهای مختلط، نامهای به ایشان ارسال کرده بودیم که حدود ۲۵۷ نفر از دانشجویان این دانشگاه نسبت به ترویج موسیقی در دانشگاه و برگزاری حدود ۱۰ کنسرت در سال گذشته اعتراض داشتند و طوماری را امضا نمودند و گزارشی بیست و چند صفحهای نیز از مستندات برگزری کنسرت ها به نامه پیوست کردند.
وی افزود: این طومار که خطاب به افشین شریعت، معاون فرهنگی دانشگاه علم و صنعت است که رونوشتی نیز به ضیاهاشمی، معاون فرهنگی وزیر علوم دارد. اینکه رونوشت این نامه برای آقای معاون فرهنگی وزیر علوم ارسال شده است اما ایشان باز هم ادعای عدم وجود کنسرت در سال گذشته را کردهاند حقیقتا جای تعجب دارد و این احتمال را تقویت میکند که ایشان نسبت به نامههایی که برایشان ارسال شده کم لطفی می نمایند. ایشان حتی اگر به صورت گذرا گزارشی بیست و چند صفحهای پیوست شده به نامه را میدیدند متوجه کنسرتهای متعدد در دانشگاه علم و صنعت میشدند.
وی در ادامه اضافه کرد: به عنوان مثال علیرغم ادعاها، در زمینهی کنسرتها و اجراهای زنده ی موسیقی نه تنها شاهد پیشرفت چشمگیری نبودهایم، بلکه با تغییر مدیران در دولت یازدهم شاهد رشد فزایندهی ترویج موسیقی به طرق مختلف بوده ایم. در این رابطه می توان به کانون موسیقی دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد که از پرحاشیه ترین کانون هایی است که در دوره ی اصلاحات ایجاد شد. فعالیت های این کانون که اوج آن را میتوان در جشنواره ها و کنسرتهای آن مشاهده نمود، همواره با قبح شکنی و زیر پا گذاشتن گستردهی حدود شرعی و عرفی در دانشگاه همراه بود تا جایی که معاون فرهنگی سابق دانشگاه از ماجرای پیدا شدن قوطی های مشروب در کنار محل جشنواره موسیقی دانشگاه علم و صنعت خبر داد و این مسئله منجر به اعتراضات گسترده از جانب دانشجویان و اساتید دانشگاه شد و اعتراض نشریات دانشجویی را نیز در پی داشت.
شناور ادامه داد: این اعتراضات به شورای فرهنگی دانشگاه نیز کشیده شد و در سال ۸۹ این شورا تصمیم گرفت که از برگزاری انتخابات کانون موسیقی جلوگیری نماید. سال ۹۴ نیز شورای فرهنگی رای به انحلال کانون موسیقی داد. متاسفانه علیرغم تصمیم شورای فرهنگی مبنی بر انحلال کانون موسیقی، معاون فرهنگی دانشگاه اقدام به صدور مجوز اجرای زنده موسیقی در ابعاد مختلف جهت اجرای برنامه های موسیقی در سطح دانشگاه نمود. این مسئله با وجود اعتراضات دانشجویان و وعده و وعیدهای معاونت فرهنگی ادامه پیدا کرد تا اکنون که عملا شاهد بازگشایی همان کانون موسیقی فاسد و البته با شتاب شکل گیری بالا هستیم. در این رابطه دانشجویان اقدام به ساخت مستند «ترویج ممنوع» نمودند و این خطرات را هشدار دادند اما متاسفانه معاونت فرهنگی دانشگاه این اقدامات را ترویج موسیقی نمیدانست! مستند ترویج ممنوع که یک سال قبل در هشدار به فسادهای کانون موسیقی علم و صنعت منتشر شد اما توجهی به آن نشد.
وی گفت: در همین مستند به جشن روز مهندس اشاره شده و تصاویری آورده شده است که در آن موسیقیای پخش شد که صدای یکی از زنان رقاصه غربی بود و ترجمه متن آهنگ خوانده شده نیز قابل بیان نیست و در بخش دیگری از مراسم نیز مجری درخواست پخشِ موسیقی خاص (که مربوط به یکی از موزیک ویدئوهای رقاصی است) را از اتاق فرمان میکند و در حین پخش آن، مجری با حرکتش در پشت تریبون اشارهای به نحوه رقص آن موزیک ویدئو نمود که حیرت حاضرین را در پی داشت... و باعث واکنش نشریات دانشجویی نیز شد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: اما امسال نیز مسئولان بدون توجه به این مستند و هشدارها، همان رویه خود را ادامه دادند، به عنوان مثال در دو ترم گذشته تحت عناوین مختلف و بیربط همچون جشن تجلیل از اساتید بازنشسته، جشن کانون ها، اجرای تئاتر، جشن شب یلدا، شب شعر، نشست سالیانه ی کانون بهار و اختتامیه ی جشنواره ی پستو اقدام به اجرای موسیقی زنده شده است. اینها همه در حالی است که مسئولین مدام از عدم ترویج موسیقی در دانشگاه ها گزارش می دهند. شاید بتوان گفت فقط در این سال تحصیلی ۱۰ کنسرت موسیقی در علم و صنعت برگزار شده است و این درحالی است که کانون موسیقی این دانشگاه به علت فسادهای گسترده تعطیل شده و این دانشگاه صرفا یک دانشگاه صنعتی است و رشته موسیقی نیز در آن تدریس نمیشود.
اما تصاویر برخی کنسرتهاا و تبلیغات صورت گرفته برای آنها را در زیر میتوانید ببینید.
اما آخرین واکنش دانشجویان علم و صنعت به فعالیت های ترویجی موسیقی در دانشگاهشان مربوط به یک ماه قبل است که حدود ۲۵۷ نفر از دانشجویان این دانشگاه نسبت به ترویج موسیقی در دانشگاه خود اعتراض داشتند و طوماری را امضا نمودند و گزارشی بیست و چند صفحهای نیز از مستندات برگزری کنسرت ها به نامه پیوست کردند. این نامه نشان میدهد که کنسرتها در دانشگاهها ادامه دارند و صرفا نام آنها به «اجرای زنده موسیقی» تغییر کرده است.