حسن عابدینی، کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مواضع ضد ایرانی و مشترک مرکل، صدر اعظم آلمان و بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص تولیدات موشکی جمهوری اسلامی گفت: دیدگاه کشورهای غربی موضوع تازه ای نیست جمهوری اسلامی و هژمون غرب به صورت ماهیتی با هم در تضادند و تبعا اگر در حوزه ای مثل حوزه هسته ای تفاهم نسبی ایجاد شود نباید انتظار داشت این تفاهم به سایر حوزه ها منتقل شود.
وی ادامه داد: اینکه مرکل به عنوان صدر اعظم آلمان این موضوع را مطرح میکند جای تعجب است چون این موضوع مواد مورد نیاز دانش هسته ای ایران در داخل تولید می شود و به طور مشخص سانتریفیوژها در داخل تولید میشوند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: در برجام کانال ویژهای طراحی شدکه جمهوری اسلامی موضوعات مورد نیاز خود را از طریق آن کانال ابراز کند و این کشورها باید زمینه اتصال جمهوری اسلامی را از طریق این کانال فراهم کنند گرچه امیدی به وفای به عهد کشورهای غربی نداریم.
عابدینی ادامه داد: تا الان کشورهای غربی و عضو ناتو با این بهانه که می خواهند جلوی تهدید جمهوری اسلامی را بگیرند اقدام به ایجاد سپر دفاع موشکی در اروپا کرده اند و امروز با توافق ایجاد شده بهانهای در این خصوص ندارند و مقامات مسکو نیز اعلام کردند در بحث هستهای با جمهوری اسلامی به توافق رسیده اند و سپر دفاع موشکی را اقدامی ضد مسکو می دانند.
وی با بیان اینکه متاسفانه نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی هسته ای امروزه به عنوان گروگان قدرتهای بزرگ از جمله سه، چهار قدرت غربی یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان محسوب می شوند، ادامه داد: بنابراین خیلی نمی توان از این نهادها انتظار تصمیمات منصفانه و عادلانه داشت و تبعا مقامات ایرانی به این اقدامات پاسخ خواهند داد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به هماهنگی و هم زمانی بیانات ضد ایرانی مرکل و بان کی مون نیز گفت: این هم زمانی می تواند در چارچوب فشارهای دوره ای که بر جمهوری اسلامی وارد شده است تحلیل کرد.
عابدینی تصریح کرد: ما معتقدیم فارغ از اینکه این اقدام معنا و مفهومی داشته باشد بیانگر آن است که نهادهای بین المللی بازوهای سیاست گذاری کشورهای غربی اند و طبعا بانکی مون که ضعیف ترین دبیرکل سازمان ملل است سیاست های خود را بیش از منافع نظام بینالملل با غرب تنظیم میکند.