کد خبر:۵۲۵۸۶۹

تبادل نظر وزاری خارجه ترکیه و آمریکا درباره فتح‌الله گولن

مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در تماس تلفنی با جان کری وزیر خارجه آمریکادر خصوص تحولات جاری در ترکیه و موضوع استرداد فتح الله گولن رهبر جماعت نور بحث و گفت و گو کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از تلویزیون دولتی ترکیه، این تماس تلفنی از سوی وزیر خارجه آمریکا صورت گرفت و طرفین در مورد استرداد فتح الله گولن و روند حقوقی آن بحث و تبادل نظر کردند.

 

تلویریون دولتی ترکیه به نقل از منابع دیپلماتیک افزود: در این تماس تلفنی وزیر خارجه ترکیه از فتح الله گولن به عنوان « رهبر یک سازمان تروریستی » یاد کرد.

 

طرفین همچنین در باره آخرین تحولات در ترکیه و موضوع کودتای نافرجام جمعه شب گذشته در ترکیه گفت و گو کردند.

 

رئیس جمهوری ترکیه شنبه شب گفته بود : به باراک اوباما می گویم اگر آمریکا شریک راهبردی ترکیه است باید «فتح الله گولن» رهبر گروه تروریستی را تسلیم ترکیه کند.

 

«رجب طیب اردوغان» در سخنانی در جمع مردم استانبول که در نزدیکی منزل وی در منطقه «کیسیکلی» تجمع کرده بودند ٬از حضور گسترده مردم در مقابله با کودتاگران در سراسر کشور تشکر کرد.

 

وی افزود: پیشتر به رئیس جمهوری آمریکا گفته بودم که این مردی که ساکن پنسیلوانیا است٬ در صدد کودتا در ترکیه است ازاین رو وی را به ترکیه تحویل دهید. واشنگتن این درخواست مرا قبول نکرد، حال دوباره می گویم اگر شریک راهبردی ما هستید او را تحویل ترکیه دهید.

 

رئیس جمهوری ترکیه اضافه کرد: از آمریکا سوال می کنم شما کدام تروریست را از ما خواستید و ما وی را تسلیم شما نکردیم.

 

دولت ترکیه، گولن را که در پنسیلوانیای آمریکا زندگی می کند ٬به نقش داشتن در تلاش روز جمعه گروهی از نیروهای ارتش ترکیه برای کودتا، متهم می کند اما گولن هر گونه دست داشتن در این کودتا را تکذیب کرده است.

 

دولت ترکیه اعلام کرده است که کودتای جمعه شب گروهی از نظامیان شکست خورده و کنترل کشور را در دست دارد.

 

بنا بر دعوت حزب حاکم ترکیه شامگاه شنبه دهها هزار تن در میدان تقسیم و مناطق مختلف استانبول و دیگر نقاط ترکیه در حمایت از اردوغان و دولت ترکیه تجمع کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار