کد خبر:۵۲۶۹۴۳
سعید بیابانکی:

بهترین خاستگاه برای تولید سرود مدارس هستند

مدیر دفتر ترانه وسرود حوزه هنری معتقد است بهترین خاستگاه برای تولید سرود، سازمان‌های فرهنگی و هنری و یا رسانه ملی نیست، بلکه پایگاه هایی هستند که ماهیت مردمی‌تری دارند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، سعید بیابانکی شاعر و مدیر دفتر ترانه وسرود حوزه هنری  با بیان این که احیاء سرود فعالیت زمان بری است، اظهار کرد: سرود ماهیت گروهی دارد و گروهی از شاعران، خوانندگان و همچنین رسانه باید دست به دست هم دهند تا آثار سرود را خلق کنند و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم به سرعت سرود تولید و منتشر شود.

 

این عضو شورای شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: سرود دغدغه‌های اجتماعی و خواسته‌های مردم را بیان می‌کند. شناخت دغدغه های مردم نیز دشوار است. همه چیز دغدغه های انقلابی نیست و مردم خواسته‌های دیگری هم دارند و شاعرانی که می‌خواهند به سمت سرایش سرود بروند باید به این نکات توجه کنند.

 

وی تصریح کرد: معتقدم بهترین خاستگاه برای تولید سرود، سازمان‌های فرهنگی و هنری و یا رسانه ملی نیست، بلکه پایگاه هایی هستند که ماهیت مردمی‌تری دارند و از این دست پایگاه ها می‌توان به مدارس اشاره کرد. مدارس و پس از آن دانشگاه‌ها یکی از بهترین فضاها برای احیاء سرود هستند.

 

این شاعر کشورمان با تاکید بر این که رسانه ملی باید تنها ابزاری برای پخش باشد، عنوان کرد:  سرود پایگاه مردمی دارد و تولید آن هم باید در همین فضا شکل بگیرد. آثار موفق سرود نیز طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی بیرون از فضاهای رسمی و در بین مردم شکل گرفته است. امروز نیز مدارس می‌توانند محیط مناسبی برای احیاء سرود باشند. بعد از مدارس هم، دانشگاه‌ها می‌توانند محیط مناسبی برای احیاء سرود باشند.

 

بیابانکی ادامه داد: در حوزه هنری هم تلاش هایی کردیم تا گروه سرودی داشته باشیم و این بخش را احیاء کنیم. ۲ سال قبل پیشنهاد راه اندازی چنین فضایی را به مرکز موسیقی حوزه هنری دادم، اما راه اندازی و تولید سرود، نیازمند زمان، بودجه و حمایت بود، که متاسفانه این موارد هنوز محقق نشده است.

 

وی با اشاره به این که بین سرود، تصنیف  و ترانه مرزبندی مشخصی وجود ندارد، گفت: کلامی که خاصیت جمع خوانی و همچنین ماهیت مردمی تری داشته باشد و خواسته‌های مردم را بیان کند، سرود است. سرودها در شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خاص ملت ها شکل گرفته‌اند و این خواست‌ها در تولید سرودها موثر بوده اند. بخشی از آثار موفق سرود متعلق به دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی است؛ چرا که در آن دوران شناخت دغدغه ها و خواسته های مردم آسان بود. اما در شرایط کنونی شناخت مطالبات مردمی، پیچیده تر از گذشته است و به همین دلیل احیاء کردن سرود نیز کار دشواری است.

 

گفتنی است مراسم بزرگداشت استاد مرحوم حمید سبزواری، که علاقه‌مندان به ادبیات وی را با سرودها و اشعار ماندگار انقلابی‌شان به یاد دارند؛ یک‌شنبه سوم مرداد ۱۳۹۵ از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در سالن سوره حوزه هنری برگزار می‌شود. در این برنامه، مسئولان فرهنگی و چهره‌های شاخص ادبی، پیرامون شخصیت  و شعرها و سرودهای جاودان زنده‌یاد حمید سبزواری سخن می‌گویند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار