به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، "صلاح الدین دمیرتاش"، رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه در گفتگو با نشریه آلمانی "دی سایت"، درباره کودتای نظامی در ترکیه گفت: متاسفانه کودتای نظامی در کشورهای مثل ما که در آن دموکراسی برقرار نشده و هر کس فکر می کند از قدرت دولتی در راستای منافع خود می تواند استفاده کند خارج از تصور نیست. ما در واقع از یک سال پیش یک کودتای غیر نظامی را در کشور تجربه می کنیم. ما در این باره غافلگیر نشدیم که در جایی که دموکراسی و حقوق بشر نقض شده است کودتای نظامی شکل گیرد.
وی درباره اینکه ترکیه از حالا به بعد چه مسیری را ادامه می دهد گفت: در حال حاضر هنوز سخت است در این باره چیزی بگوییم. اردوغان یا یکبار برای همیشه منافع خود و دولتش را کنار گذاشته و بدون تکرار اشتباهات قبلی یک راه حل پایدار پیدا می کند که تمام جامعه با همه نیروهای سیاسی و مدنی را در برگیرد و یا اینکه وی از این کودتای نظامی که از آن به عنوان موهبت الهی یاد کرده است برای این منظور استفاده می کند که همه آن هایی که علیه وی هستند را سرکوب کند. اما او می تواند آنچه را که می خواهد انجام دهد و این غیر ممکن است که وی در این حد موفقیت داشته باشد.
وی در ادامه گفت: در اینجا برخی ها تنها وقتی دموکراسی را یادآوری می کنند که به نفع آن ها است. طبیعتا این مهم است که از کودتا جلوگیری شود، اما هنوز خیلی مهم تر این است که چه چیزی بعد از آن اتفاق می افتد.
"دمیرتاش" در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: این تلاش برای کودتا ترکیه را در یک حالت هیستری کامل قرار داده است. این هیستری در راس دولت به جامعه منتقل شده است. در چنین شرایطی هر کسی می تواند هر زمانی به عنوان کودتاچی متهم شود.
وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت که ما مخالف کودتای 15 جولای بودیم و ما همچنین مخالف یک کودتای غیر نظامی هستیم که قربانی می گیرد.
این سیاستمدار مخالف ترک همچنین با تاکید بر اینکه اردوغان نباید از این خطر برای سرکوب مخالفان استفاده کند گفت: تا وقتی که مسئله کردها حل نشود، تا وقتی که ما هیچ دموکراسی واقعی و قانون اساسی لیبرالی نداریم همواره خطر یک کودتا وجود خواهد داشت. اینکه در 15 جولای کودتا نافرجام ماند این می تواند فرصتی برای برقراری دموکراسی باشد حتی زمانی که من این شانس را کوچک می دانم. بنابراین حزب عدالت و توسعه هرگز از چنین فرصتی برای این منظور استفاده نکرده است که دموکراسی را تقویت کند بلکه در این راستا آن را به کار برده که قدرت خود را تحکیم و تقویت کند.