به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ مراد مرادی گفت: مشروبات الکلی و روانگردان ها موجب عدم تمرکز در رانندگی می شود لذا راننده توانایی تصمیم گیری صحیح را نداشته و اقدام به انجام رفتارهای خطرآفرین می کند.
وی با اعلام اینکه مصرف مشروبات الکلی دشمن شماره یک در رانندگی محسوب می شود، افزود: استفاده از مشروبات الکلی و روانگردان ها خطر ریسک پذیری در وقوع تصادف را تا ۱۰ برابر افزایش می دهد از این رو برابر ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در صورتی که مستی و بی ارادگی راننده به دلیل مصرف مشروبات و روانگردان ها ثابت شد ضمن توقیف وسیله نقلیه قبل از اعمال جریمه ۴۰۰ هزار تومانی گواهینامه راننده به مدت ۶ ماه ضبط خواهد شد.
مرادی با اعلام اینکه رانندگی در حالت مستی علاوه بر اینکه جان راننده را به خطر می اندازد باعث به خطر انداختن جان عابران و دیگر راننده ها نیز می شود، افزود: در صورت مثبت بودن تست الکل راننده پلیس راهور با جدیت و بدون چشم پوشی با فرد متخلف برخورد کرده و علاوه بر جریمه قانونی پرونده ای در خصوص این سبک رانندگی پرخطر تشکیل و به مراجع قضایی ارسال می شود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور همچنین با اشاره به قانون مجازات اسلامی گفت: در قانون مجازات اسلامی برای شخص مصرف کننده مشروبات الکلی حد شرعی به میزان ۸۰ ضربه تازیانه و مجازات تعزیر و حبس در نظر گرفته شده است.
وی گفت: تشخیص مصرف مشروبات الکلی برای راننده با استفاده از دستگاه های تشخیص الکل سنجش که در خودروی ماموران پلیس راهور وجود دارد محقق می شود. با توجه به اینکه اقدام به رانندگی در حالت مستی به واسطه خطر جدی که برای نظم عمومی و آحاد جامعه ایجاد می کند قطعا مجازات سنگینی در انتظار راننده متخلف خواهد بود.
وی با استناد به ماده ۷۱۸ قانون جزای اسلامی گفت: در صورتی که راننده در هنگام رانندگی مست باشد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم خواهد شد و مثبت بودن مستی از عوامل مشدد جرم محسوب می شود. ضمن اینکه دادگاه علاوه بر مجازات های فوق مرتکب را از یک تا ۵ سال از رانندگی محروم خواهد کرد.