اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیانیه ای را درباره طرح پزشک خانواده منتشر کرد که به شرح زیر است:
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به راستی عدالت ترازوی خدای سبحان است که در میان خلق نهاده است و برای بر پا داشتن حق، نصب فرموده. پس در ترازوی خداوند با او مخالفت نکن و با حکومتش مقابله ننما. امام علی (ع)
سیاست های کلی نظام سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، مسیر روشنی برای اجرای عدالت و پیشرفت در نظام سلامت است. اولویت پیشگیری بر درمان و روزآمد نمودن برنامه های بهداشتی و درمانی در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.
طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع بر مبنای اجرای همان سیاست ها دستاوردی بزرگ است که در راستای تأمین عدالت و ارتقاء سلامت بویژه برای اقشار نیازمند و دهک های پایین درآمدی قلمداد می شود.
از جمله مزایای این طرح:
۱_ایجاد نگاه سلامت محور به جای درمان محور در سیستم بهداشت و درمان کشور
۲_بهره مندی یکسان تمام افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت
۳_حذف پرداخت هزینه های اضافی توسط مردم به نظام سلامت
۴_انجام معاینات دوره ای و پیگیری وضعیت سلامت افراد جامعه توسط پزشکان و ثبت سوابق بیماری
۵_دسترسی آسان و شبانه روزی مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت می باشد؛ بنابراین انتظار است مسئولان و نهادهایی که نسبت به اجرای آن سستی می ورزند مورد سوال قرار گیرند، اما متاسفانه جریانات سیاسی مختلف و اکثر نمایندگان شیراز در مجلس نهم و دهم با تمام تفاوت های ظاهری، علیه این طرح عظیم بسیج و متحد بوده و هستند. و بعضا تسویه حساب های جناحی خود را بر اجرای طرحی با منفعت عامه ترجیح داده اند.
در حالیکه اجرای طرح های این چنینی با وجود سختی در اجرا و مقاومت های درون سیستم، بهبود رفاه اجتماعی و سلامت عمومی را همراه دارد؛ اما نمایندگان و بعضی مسئولین اجرایی بجای کمک در راه حل معضلات اجرای این طرح، به مخالفت با کلیت این طرح می پردازند.
درصورتیکه که حتی اگر مبنای توسعه خود را بجای تحقق عدالت اجتماعی؛ الگوی توسعه غربی نیز درنظر بگیرند، باز هم در اکثر کشورهای غربی سیستم قوی و با پشتوانه مالی عظیم در راستای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار گرفته است.
شایسته است نمایندگان فعلی و سابق استان در مجلس شورای اسلامی، به جای پیشنهاد مسابقه پیامکی و تحرکات رسانه ای علیه این طرح بزرگ که عدالت در سلامت در گرو آن است؛ پیگیر بی نظمی های موجود در پرداخت حقوق کارکنان بخش های مختلف بیمارستانی و افزایش عدالت در پرداخت کارانه های اقشار مختلف علوم پزشکی باشند که این مهم جز از طریق وضع قوانین روشن و نظارت بر نهادهای مسئول در وزارت بهداشت و وزارت رفاه امکان پذیر نیست.
رسانه ها عمده نارضایتی فعلی مردم از این طرح را اجباری بودن برگه ارجاع اعلام می کنند درحالی که نیاز کاذب در ارجاع به پزشک متخصص و فوق تخصص از گذشته جزو ایرادات اساسی سیستم بهداشتی کشورمان بوده و اصلاح فرهنگ در این زمینه زمان بر است و توجه به این نکات نشان می دهد که اجرای دراز مدت این طرح ضمن تعدیل ارجاعات بیهوده باعث کاهش هزینه ها و بازگرداندن نقش پزشک عمومی بعنوان حلقه ای مهم در سیستم درمانی می شود.
ضمنا خوشبختانه با ارائه برگه ارجاع، بیماران تنها با پرداخت حدود ۱۰درصد هزینه ها، می توانند از امکانات، تخصصی و فوق تخصصی بهره مند شوند که خود حاکی از اهمیت وجود این سیستم جهت کاهش هزینه کرد از جیب مستضعفین و قشر کم درآمد جامعه می باشد.
از این رو از کلیه نهاد های مسئول انتطار می رود، به جای سنگ اندازی و مانع تراشی در این طرح که شاید تنها راه نجات حوزه سلامت باشد، نسبت به رفع نواقص به سهم خود اقدام کنند تا ان شاء الله این طرح بزرگ قدرتمندانه ادامه یافته و استان فارس الگوی اجرای عدالت در سیستم بهداشتی درمانی در سطح کشور گردد.
واحد اقتصادی اجتماعی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شیراز