به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید اسدالله جولایی گفت: سه هزار و 825 تن از این شمار زندانی، مشمول کمک ستاد دیه هستند و این ستاد در حال رسیدگی به پرونده این افراد است.
وی به مابقی افراد و محکومان زندانی چک اشاره کرد و گفت: ستاد برای محکومان یاد شده به خاطر تعدد جرائم و تخلفات دیگری که در پرونده قضائی خود دارند و همچنین مشخص نبودن حکم قطعی و نهائی آنان، هیچ گونه تسهیلاتی برایشان در نظر ندارد.
مدیرعامل ستاد دیه کشور در ادامه تصریح کرد: تعداد هشت هزار و 819 محکوم مالی غیر کلاهبرداری درزندان های کشور، تحمل حبس می کنند که ازاین محکومان، تعداد 2 هزار و 12 تن ، زندانی مهریه و 426 تن ، بدهکاران نفقه به شمار می آیند.
وی اظهارکرد: در زمان حاضر نزدیک به 10هزار زندانی غیر عمد داریم که هشت هزار و819 تن از این شمار را همان محکومان مالی غیر کلاهبرداری تشکیل می دهند و همچنین مابقی این محکومان به خاطر حوادث کارگاهی، جرحی وشبه عمد به پرداخت دیه محکومند.
جولایی در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که همه مددجویان در زندان های کشور مشمول کمک ستاد دیه کشور نمی شوند چراکه این ستاد پس از تحقیق و بررسی کارشناسان خود به افرادی کمک می کند که پس از آزادی از زندان بتواند با توجه به توان مالی و جسمی خود، تمام تسهیلات مالی ارائه شده را به طور کامل به ستاد دیه پرداخت کنند.
مدیرعامل ستاد دیه کشوردرخصوص چگونگی پرداخت وام به افراد زندانی و محکومان مالی غیرعمد هم گفت: این افراد باید تضامن و ضمانت های معتبر ارائه کنند تا بانک های عامل هرچه سریع تر وبنا بر موقعیت خاص هر فرد وبا نظر کارشناسی ستاد دیه به پرداخت وارائه تسهیلات مالی جهت آزادی این افراد اقدام کنند.
استان تهران بیشترین محکومان چک را دارد
جولایی درباره استان تهران هم گفت: این استان بیشترین محکوم و زندانی چک را درسطح کشور دارد.
وی خاطرنشان کرد: شهر تهران با 570 زندانی چک ، استان فارس با 465زندانی چک و استان گیلان با 438 به ترتیب بیشترین زندانیان چک را در سطح کشور دارند.
وی ادامه داد: استان قزوین در بین استان های کشور با سه زندانی چک، استان سیستان و بلوچستان با 17 زندانی چک و استان یزد با 49 زندانی به ترتیب کم ترین آمار زندانیان چک در بین استان های دیگر را به خود اختصاص داده اند.