به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز در مراسم تجلیل از خبرنگاران پارلمانی ضمن قدردانی از اهالی رسانه و مطبوعات اظهار داشت: اهالی رسانه باید همانند سایر ارکان حکومتی یک برنامه دقیق و استراتژی خاصی داشته باشند چرا که این مسئله باعث می شود تا دیگر موضوعات کشور با سرعت و دقیق تر پیگیری شود.
وی با اشاره مشکلات اقتصادی کشور تصریح کرد: حل مشکلات اقتصادی جامعه از اولویت های مجلس است همچنین در خصوص تحلیل فضای کسب و کار در کشور قوانینی به تصویب رسیده که خانه ملت در روند اجرایی آن نظارت می کند مجلس علاوه بر قانون گذاری و نظارت بر موضوع مهم خروج از رکود برای موفقیت قوه مجریه در این زمینه به کمک آن خواهد شتافت.
لاریجانی با بیان اینکه همکاری مجلس و دولت برای خروج از رکود اقتصادی شرایط را برای کارآفرینی هر چه بیشتر در جامعه فراهم می کند، یادآور شد: همه باید به دنبال تامین فضای امن در کشور برای سرمایه گذاری باشیم تا فضای غبارآلودی که از سوی جامعه بین الملل برای غبارآلود جلوه دادن فضای اقتصادی ایران به منظور سرمایه گذاری خارجی انجام میدهد را از بین ببریم چرا که رژیم صهیونیستی و کنگره آمریکا پس از برجام در تلاش برای پر ریسک جلوه دادن سرمایه گذاری خارجی در ایران بودند.
رئیس مجلس با اشاره به نقش پررنگ وزرا و مسئولان اجرایی کشور به منظور تامین فضای امن برای سرمایه گذاری خارجی یادآور شد: این مسئله موجب خواهد شد تا روند کند بهبود اقتصادی در کشور شتاب بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به مسئله برجام تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران گام های صادقانه و عاقلانه ای در مسئله برجام برداشت و آن را حل کرد هر چند که بسی از کشورهای منطقه و غرب در این مسئله مشکلاتی ایجاد کردند.
لاریجانی تاکید کرد: برجامی که پس از توافق به دست آمده هنوز ناتمام است این مسئله از نظر عناد برخی کشورها که برای ناکام ماندن برجام تلاش میکنند مورد توجه است که باید در این رابطه با دقت رفتار شود. برجام تا حدودی جلو رفته اما کشورهای مختلف سنگ اندازیهایی در مسیر اجرای آن انجام می دهند.
لاریجانی در ادامه افزود: باید برای ایجاد تعادل میان میزان فارغ التحصیلان و تعداد بیکاران در کشور عزم ملی صورت گیرد و توجه شود اگر برای فضای کسب و کار نیاز به طرحی است دولت لایحه ای ارائه کند تا به آن کمک کند.
وی با بیان اینکه در خصوص مسائل بانکی اصلاحیه بودجه به مجلس ارائه شد و کمیسیون در حال بررسی آن است یاداور شد: امیدواریم که دولت در برنامه ششم فعالیت بیشتری نشان دهد جهشی در تولید ایجاد کند و تشویق صادرات را در برنامه پنج ساله رقم بزند که این مسئله به بهبود وضعیت معیشت مردم منجر می شود.
رئیس مجلس تاکید کرد: کاستی هایی وجود دارد که باید از طریق کمیسیون حل شود و یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصلاحاتی در آن صورت دهد.
لاریجانی با اشاره به طرح جامع رسانه تصریح کرد: لازم است تا دولت پیرامون این مسئله لایحه ای ارائه کند هر چند این لوایح در گذشته مطرح شد و هنوز هم مطرح است اما مشخص نیست که مشکل رسانه را حل کند از این رو به جای تکرار قوانین باید به رفع مشکلات رسانه ها اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: درباره بیمه خبرنگاران کارهای اجمالی انجام شده اما با مشکل مواجه هست که در صورتی که نتیجه دهد مشکل اساسی برطرف می شود ضمن اینکه معتقدم دوستان رسانه که صاحب نظر هستند با کمک وزارت ارشاد نقاط آسیب پذیر مانند بیمه را در نظر بگیرند و به صورت لایحه پیگیری کنند.
رئیس مجلس درباره عملکرد هیئت نظارت بر مطبوعات به ویژه در مسئله نشریه یالثارات عنوان کرد: اخبار را در این باره شنیده ام که اختیارات هیئت نظارت بر مطبوعات در قوانین مشخص است با این حال این موضوع را پیگیری می کنم.
لاریجانی یادآور شد: در کنار مسائل امنیت داخلی مسائل پیرامونی دارای اهمیت است چرا که این شرایط قابل انتقال است از این رو باید دقت عمل به خرج داد از سوی دیگر توجه به مسائل داخلی و اقتصادی حائز اهمیت است و باید با حوصله و دلسوزی مسائل کشور را حل کرد.
وی با اشاره به آسیب های اجتماعی افزود: فکر می کنم سطح درگیری ها در خصوص مسائل اجتماعی زیاد است و توجهات را به خود جلب کرده در مجموع رسانه ها باید فضای امیدوارانه ای را در کشور به وجود بیاورند چرا که کارها با حالت یاس و ناامیدی پیش نمی رود.
رئیس مجلس با بیان اینکه دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی با بودجه عمرانی 20 هزار میلیارد تومان ممکن نمی شود خاطر نشان کرد: باید سرمایه گذاری خارجی وارد کشور شود براساس آخرین آمار بیش از 800 هزار میلیارد ریال نقدینگی در جامعه وجود دارد که اگر این میزان به سمت تولید هدایت شود به سود کشور خواهد بود.
لاریجانی در پایان خاطر نشان کرد: رسانه ها باید احساس کنند که اولویت کشور مسئله اقتصاد است و نگرانی ها را رفع کنند چرا که برخی رسانه ها را رصد می کنیم چنین حسی ایجاد نمی شود از این رو نباید فراموش کرد که این مسئله مربوط به کار دولت و مجلس نیست.