هدایت الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به علت حوادث اخیر در آتش سوزی های پتروشیمی نفت و گاز گناوه، اظهار داشت: این مسئله علتهای متعددی دارد که از جمله میتوان به موضوع سوءمدیریت اشاره کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه کارشناسهایی که کار بلد باشند را بر سر پستهای خود نگذاشتند و به جای آن افرادی که هیچ تخصصی ندارند را در سمتهای مدیریتی منصوب کردهاند. از این رو عامل دیگری جز مدیریت بد را نمیتوان برای حوادث اخیر برشمرد.
خادمی تصریح کرد: فرهنگ ایمنی در صنعت ما وجود ندارد. کلا ایرانیها چندان به آن اعتقادی ندارند؛ البته این مسئله هم ناشی از سوءمدیریت است چون ایمنی منوط به تعهد مدیریت بوده و اگر افراد ایمنی را قبول داشته باشند آن را به زیر مجموعه انتقال میدهند. ایمنی چیزی نیست که از طریق زیردستان به مدیریت منتقل شود بلکه این مسئله جزء تعهدات مدیریت محسوب شده که باید از بالا به پایین در میان کارکنان توسعه پیدا کند.
وی بیان داشت: در حال حاضر پتروشیمیها بلاتکلیف شدهاند؛ برخی مواقع دولت دخالت میکند و بخش دیگر را هم واگذار کردهاند که این واگذاریها درست نبود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه روند توسعه صنعتی مملکت منحرف شده است، افزود: در حال حاضر وزارت رفاه کارخانهداری میکند و بانک ها نیز صنعت را میچرخانند. در حالی که در دنیا از نظر علم اقتصادی بانکها مکانی برای جمع کردن پول و امکاناتی که به چرخاندن صنعت منجر شود تعریف شدهاند. این در حالی است که بانکها امروز رقیب صنعت محسوب میشوند.
خادمی تصریح کرد: مجلس باید در این مسئله ورود کند که چرا وزارت رفاه در حال حاضر صنعت را میچرخاند و چرا صنعت از مسیرش منحرف شده است.
وی تاکید کرد: کسانی میتوانند سوء مدیریت را حل کنند که خودشان افراد شایستهای باشند؛ به قول رهبری نمیتوان با یک پارچه کثیف شیشه کثیف را تمیز کرد.
وی یادآور شد: افراد شایسته میتوانند نیروهای شایسته کارآمدی را بر سر کار بیاورند چراکه نیروی شایسته در هر سازمان باعث میشود کارها به درستی پیش برود متاسفانه کار را به دست کاردان نسپردیم و انگیزه برای کار خوب انجام دادن وجود ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنده از وزیر نفت درباره آتشسوزیهای اخیر طرح سوال کردهام. وی باید به مجلس بیاید و درباره این مسئله و همچنین قراردادهای ننگین IPC توضیحات لازم را ارائه دهد.