کد خبر:۵۳۴۲۲۹
پارسانیا در جمع مسئولان دفاتر نهاد دانشگاه فرهنگیان:

سنجیدن دانشگاه فرهنگیان با مسئله بودجه کار اشتباهی است/ این دانشگاه باید از آموزش عالی مستقل باشد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: اینکه دانشگاه فرهنگیان را با مسئله‌ای مثل بودجه می‌سنجند، کار اشتباهی است و سرنوشت دانشگاه را تضعیف می‌کند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پارسانیا در جمع مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان که امروز در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد، با اشاره به تبیین نقش و اهمیت تعلیم و تربیت گفت: تعلیم و تربیت از مهمترین مسائلی است که شما نسبت به آنها مسئولیت دارید. درست است یکسری مسئولیت ها را براساس بخش نامه ها اجرا می کنیم، اما این آئین نامه ها روحی دارد که به خاطر آنها شکل می گیرد. کسی که در محیط تعلیم و تربیت کار می کند ،اگر به نفس کار کمک کند، دچار روزمرگی نمی شود.

 

وی افزود: مسئولان نهاد در دانشگاه ها امین ترین بخش نظام در درون دانشگاه هستند، مسئولیت شما برای هدفی که نظام از مجموعه دانشگاه دارد باعث می شود انتظار از شما بیشتر باشد. شما بیشتر از همه مسئول هستید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: دانشگاه فرهنگیان اولین مجموعه دانشگاهی است که با هدف تعلیم معلمان ایجاد شده است و می تواند مثبت یا منفی عمل کند و جهت گیری های متفاوتی داشته باشد.

 

وی ادامه داد: هزینه کردن برای تعلیم و تربیت دراز مدت است و در کوتاه مدت جواب نمی دهد. اگر بخواهیم هزینه ها را در کوتاه مدت انجام دهیم چه بسا ضربه ها و آسیب های زیادی را به جامعه وارد می کند. تربیت همه جامعه در آموزش و پرورش شکل می گیرد، بنابراین هیچ دولتی حق ندارد با یک رویکرد اقتصادی کوتاه مدت به جایگاه تعلیم و تربیت نگاه کند و دانشگاه فرهنگیان را با بقیه بخش های آموزشی بسنجد.

 

پارسانیا خاطرنشان کرد: دانشگاه فرهنگیان 60 تا 70 هزار دانشجو دارد که دولت بودجه آن را تامین می کند. وقتی دانشگاهی ذیل آموزش و پرورش قرار می گیرد باید بودجه آن را آموزش و پرورش بدهد و وقتی بخشی از آن در ذیل آموزش عالی قرار می گیرد باید بودجه آن در آموزش عالی باشد. گاه برخوردهایی دیده می شود که می گویند بودجه نداریم. نباید دانشگاه فرهنگیان را با بودجه بسنجیم؛ نباید آن را در کنار آموزش عالی ببینیم، بلکه باید در درون آموزش عالی باشد.

 

وی یادآور شد: گفته می شود هزینه ای که برای دانشجویان فرهنگیان می شود به خاطر تعداد واحدها و خوابگاهی بودن دانشجویان نسبت به سایر دانشگاه ها بیشتر است. سنجش دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه ها قیاس درستی نیست؛ چرا که همه کشورها سرمایه گذاری ویژه ای برای تعلیم و تربیت دارند.

 

پارسانیا گفت: با همه این اوصاف هزینه ای که برای دانشگاه فرهنگیان می شود نسبت به بودجه ای که آموزش و پرورش دارد، محدود است. متاسفانه اول و آخر تصمیم هایی که در مورد دانشگاه فرهنگیان می شود، بودجه است؛ که این استدلال بسیار ضعیف است و باعث می شود دانشگاه فرهنگیان را تضعیف کند. اینکه سرنوشت دانشگاه فرهنگیان را با بودجه رقم بزنیم صحیح نیست، در کشور بودجه کم نداریم، فقط باید از آموزش و پرورش به آموزش عالی انتقال پیدا کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اهمیتی که کشورهای دیگر برای مجموعه ای مثل دانشگاه فرهنگیان قائل هستند بسیار زیاد است، اما در کشور ما این اهمیت وجود ندارد. باید بدانیم که دانشگاه فرهنگیان عهده دار تربیت دبیران و معلمان است و ارزش بسیار بالایی دارد.

 

وی با توصیه به مسئولان دفاتر نهاد دانشگاه فرهنگیان گفت: اگر قرار است در دانشگاه فرهنگیان باشید و از هویت آن دفاع کنید، باید بدانید که کجا هستید و از چه چیزی دفاع می کنید؛ اگر این دانشگاه بخواهد در حاشیه باشد، برای آن تهدید است. باید ارتباط این دانشگاه را با معنای دینی و فرهنگی حفظ کنید.

 

پارسانیا یادآور شد: در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به ایجاد بخش پژوهشی توجه شده که این بخش هم ایجاد شده، اما هنوز به آن فعالیت خود نرسیده است. دانشگاه فرهنگیان باید نسبت به بقیه آموزش عالی مستقل باشد تا بتواند به هدف خود برسد. جایگاه دانشگاه فرهنگیان که عهده دار تربیت معلمان است، مهم و حیاتی است و به خاطر آسیب هایی که در جامعه و نظام معرفتی وجود دارد، نقش کلیدی ایفا می کند.

 

وی در پایان یادآور شد: مسئولان نهاد باید بدانند در دانشگاه چه می گذرد. تسلط شما در ادبیات تربیتی بر کار دانشگاه موثر است؛ بنابراین باید برخورد انتقادی داشته باشید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۷
وزیر محترم آموزش وپرورش جناب آقای دکتر فانی

سلام علیکم
.آقای فانی ازشما یک انتقاد دارم من دانشجوی سال آخر دانشگاه فرهنگیان ورودی ۹۱ هستم جناب آقای دکتر تنها راه ورود به دانشگاه فرهنگیان وجذب دانشجو ازطریق کنکورسراسری هست و جذب وبه کارگیری جوانان بانشاط وعلمی وتازه نفس برای تربیت وآموزش درطی چهارسال وسپس تحویل آنها به آموزش وپرورش برای خدمت به میهن هست ولی سال گذشته شاهدآن بودیم که ۵۰۰۰ نفرازطریق آزمون استخدامی جذب شدند درحالی که این یک اشتباه محض هست کسی با گذراندن ۳۶ واحد چطورمی تواند معلم موفقی شود؟؟؟درحالی که حضرتعالی مستحضرید تعلیم وتربیت یک فرآیند زمان برهست وتدریجی هست.جناب آقای دکترفانی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان که ازطریق کنکور جذب می شوند ۱۴۰واحدنظری وهمچنین چهارترم کارورزی درطی
0
1
حسین
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۵
دوست عزیز شماکه با رتبه چندمیلیونی وارد دانگشاه فرهنگیان شدی و اندازه... :| فهم و شعور نداری باید میدونستی که همین تعداد واحدو ماهم تو دانشگاههامون پاس کردیم شمایی که ادعای معلمی داره عرضه داری بیا مسابقه ای بزاریم ببینیم فهم و شعور شما از معلمی بیشتره یا دوستای قبولی آموزش و پرورش که با چندین هزار نفر رقابت کردن انقدر محتحمل هزینه ناخواسته شدن که باید دولت بودجه شو میداد
شمایی که نمیدونی پس لطف سکوت کن و بیشتر از این ابروی دانشجوهای دانشگاه فرهنگیانو نبر
پربازدیدترین آخرین اخبار