اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حدادعادل در نشست مسئولان دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان که در مجتمع فرهنگی آدینه در حال برگزاری است، گفت: باید قدر اینکه انقلاب اسلامی چنین فرصتی را فراهم کرده که روحانیون در دانشگاه حضور داشته باشند و دین را تبلیغ کنند، بدانیم. قبل از انقلاب وضعیت و شرایط دانشگاه ها به گونه ای بود که برای مثال در دانشگاه تهران کسی که می خواست نماز بخواند، خجالت می کشید که دیگران بفهمند که او می خواهد نماز بخواند. به ندرت یک روحانی در دانشگاه دیده می شد و این امر عجیبی بود.
وی اضافه کرد: در تمام سال هایی که من قبل از انقلاب در دانشگاه تهران بودم یاد ندارم که یک دختر دانشجوی چادری در دانشگاه دیده باشم،اما امام با آمدنش این مسیر را عوض کرد؛ بنابراین باید این فرصت را قدر بدانیم و کاری کنیم جوانانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند متدین باشند. استدلال هم برای دینداری جوانان تشریح وضعیت دنیاست. برای دانشجویان خود وضع دنیا را تشریح کنید و نشان دهید وقتی انسان از خدا بریده باشد، وضعیتش می شود دنیای امروز ؛ هر جای دنیا خونریزی و جنایت است پای غرب و تمدن غربی در کار است، در سوریه و یمن مردم را بدون دلیل می کشند، در افغانستان و پاکستان هم اوضاع به همین منوال است که ریشه این ظلم و جنایت، تمدنی است که صد سال پیش بعضی ها به آن خوش بینی بودند؛ بنابراین بهترین برهان برای دنبال کردن راه امام و شهدا که هم اکنون نیز رهبری آن را دنبال می کنند، تشریح وضعیت دنیاست.
وی ادامه داد: دنیای غرب در تصمیم گیری نسبت به جنگ و صلح بدون توجه به مبانی دینی و اخلاقی تصمیم می گیرد. این را باید با زبان مناسب به دانشجویان انتقال دهیم. روزی که سازمان ملل می خواست تشکیل شود چه شعارهایی دادند و چه قدر امیدوار بودند که این سازمان محل جلوگیری از خونریزی و ظلم باشد؛ حالا کارش به جایی رسیده که 16 ماه است مردم یمن را می کشند و هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از اول پیروزی انقلاب تاکنون هدف آمریکا براندازی جمهوری اسلامی بوده و دشمنی آمریکا با نظام ما ربطی به هسته ای ندارد. هنوز هیچ اتفاقی بعد از انقلاب در کشور صورت نگرفته بود که آمریکا پول های ایران را بلوکه کرد؛ حتی حجاب هم در آن موقع اجباری نشده بود.این را بدانید دنیایی که دین در آن نباشد روی خوش نمی بیند. اصل حرکت امام خمینی هم همین بود که دین را وارد زندگی مردم کند و جامعه این را باید به دانشجویان منتقل کنید.
وی اظهار داشت: حضور نماینده رهبری در دانشگاه یک تصمیم درست بود، چون آینده کشور دست فارغ التحصیلان است. مسلما مدیران امروز 25 سال آینده کنار می روند، بنابراین اگر دانشجویان با اعتقاد بار بیایند، جمهوری اسلامی حفظ می شود.
وی با تاکید بر حضور روحانیون در دانشگاه ها گفت: حضور روحانیون در دانشگاه ها لازم است و در دانشگاه فرهنگیان از همه جا لازم تر. اگر قرار بود فقط یک دانشگاه روحانی داشته باشد باید دانشگاه فرهنگیان باشد. در این دانشگاه افرادی تربیت می شوند که می خواهند نسل آینده را تربیت کنند. اگر یک معلم معتقد باشد و با اعتقاد تربیت شود ، مانند چراغی است که 30 سال روشن می ماند، اما اگر خدای ناکرده عناصری در دانشگاه باشند که انحراف ها را به دانشگاه فرهنگیان هدایت کنند و غیر از این اتفاق در دانشگاه بیفتد، اثر مخرب کننده ای در جامعه ایجاد می کند. اثر و تخریب بی دینی یک دانشجوی کشاورزی قابل مقایسه با یک دانشجوی معلم نیست.
حدادعادل گفت: من معتقدم تربیت معلم سودای قلب است؛ اگر بخواهیم ایران را اصلاح کنیم باید به فکر تربیت فرزندان باشیم و معلم درست تربیت کنیم. باید تربیت معلم ما سروسامان داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: دوره های تربیت دبیر با مشکلاتی زیادی مواجه بود، چرا که در اختیار آموزش و پرورش نبود و معلم هایی که وارد می شدند از وزارت علوم بودند و وزارت علوم هم به تربیت معلم به چشم یک دانشگاه معمولی نگاه می کرد و نمی توانست روی آنها حساب ویژه باز کند. همیشه برای این کار با وزارت علوم مشکل داشتیم و سازوکاری وجود نداشت که تربیت معلم مستقل شود. بعد از کش و قوس های فراوان تربیت معلم با تاسیس دانشگاه فرهنگیان به آموزش و پرورش واگذار شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی سازوکار این دانشگاه فراهم شد. بنابراین باید همه همت کنیم تا دانشگاه فرهنگیان دانشگاه شود. می خواهیم آن را به سطح استانداردهای دانشگاهی برسانیم، بنابراین نیاز به کمک داریم.
حدادعادل اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان پاسخگوی نیاز سالانه آموزش و پرورش نیست. جذب هیأت علمی برای این دانشگاه روی اصول علمی و پیشرفته بسیار دشوار طولانی و زمان بر است؛ مخصوصا اینکه وضعیت اقتصادی کشور طوری نیست که امکان توسعه و جذب استاد را بدهد، اما سعی کنیم با وجود این مشکلات دانشگاه فرهنگیان تجربه موفقی باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: شما یک لحظه هم خطیر بودن این جایگاه و مسئولیت را فراموش نکنید. شخصیت معلمان آزمایشگاه اعتقادات دینی است؛ اگر دانش آموز دید معلمی که اسم دین را می آورد و درس دین می دهد و دین در وجود خودش است و در کنار او آرامش داشته باشد او نیز معتقد می شود؛ بنابراین تمام تلاش خود را به کار بگیرید و دانشجویانی که از این دانشگاه خارج می شوند، متدین باشند.
وی گفت: گزینش دقیق هم لازم است. باید نسبت به بقیه رشته ها گزینش معلمان فرق داشته باشد. ما در هیأت امنا به این مسئله اصرار داریم، شما هم مراقب باشید تفکرات انحرافی وارد دانشگاه فرهنگیان نشود ؛ اگر قصوری دیده شود مسئولیت همه پیامدهای منفی در پرونده ما ثبت می شود.
حدادعادل با توصیه به مسئولان دفاتر نهاد گفت: مراقب باشید بتوانید با دانشجو ارتباط برقرار کنید. سعی کنید دانشجویان شما را دوست داشته باشند و با شما ارتباط برقرار کنند. سن جوانی و دانشجویی سن اعتراض است،پس بهانه به دست دانشجویان ندهید. محیط کار را بشناسید و مشکلات دانشجویان را بشناسید و سعی کنید دانشجویان شما را محرم خود بدانند.
وی در مورد ظرفیت دانشگاه فرهنگیان گفت: ظرفیت دانشگاه فرهنگیان پاسخگوی نیاز آموزش و پرورش نیست، بنابراین باید از وضعیت سرباز معلمان که هیچ حساب و کتابی در آن نیست، استفاده کنیم یا از دانشگاه های دیگر. بنابراین مراقب باشید در گزینش آنها مصالحه نکنید اگر مجبورید از جاهای دیگر نیرو بگیرید؛ اما مجبور نیستید مسامحه کنید.