به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید سالاری مهمترین خواسته پرستاران در هنگام بازدید از بیمارستان ها را وضعیت پرداخت های حوزه سلامت دانست و گفت: در حال حاضر نظام پرداخت به صورت طرح مبتنی بر عملکرد اجرا می شود و با اصلاحاتی که انجام شده باز هم مشکلات دیگری در این طرح وجود دارد.
وی در ادامه به اشکالات پرداخت ها بر اساس طرح مبتنی بر عملکرد اشاره کرد و گفت: پس از اجرای طرح مبتنی بر عملکرد، عدالت در پرداخت ها بهتر که نشد در برخی موارد بدتر هم شد. ۵/۲۷ درصد از ۹۰ درصد جز حرفه ای برای تمام کارکنان و حدود ۶۰ درصد برای همکاران پزشک در بیمارستان ها در نظر گرفته شد که این باعث دریافت های چند میلیونی می شود که در مقایسه با سایر کشورها و حتی در بدترین حالت در کشورهای همسایه که در جنوب خلیج فارس قرار دارند پرداخت ها حداکثر تا ۴ برابر است اما در کشور ما رقم بالاتر است.
سالاری، مشکل دوم را پیچیدگی این طرح دانست و افزود: همه افراد حتی مجریان تسلط کافی بر اجرای این طرح ندارند.
وی، سومین ایراد در این طرح را فقط حضور پرستاران دیده شده نه خودشان برخلاف پزشکان، زیرا پزشک اگر حضور هم نداشته باشد در این طرح دیده می شود.
سالاری، مورد بعدی در این طرح را کسورات عنوان کرد و گفت: ۱۰ درصد از ۱۰۰ درصد جزء حرفه ای قبل از هر تقسیمی برداشته می شود و ۸ الی ۹ درصد هم در مواردی در سایر دانشگاه ها متفاوت است که کسورات بیمه ای هستند.
وی، تفکیک خدمات را موضوع بعدی در این طرح عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از پروسیجرهایی که همکاران متخصص در پرونده ها ثبت می کنند و پول آن را دریافت می کنند یا به طور کامل توسط پرستاران انجام می شود و یا با همکاری پرستاران انجام می دهند. درخواست ما این است که این مباحث مقدمه ای بر نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد باشد.
سالاری پیشنهاد کرد: می توان آئین نامه ای ابلاغ کرد که هر کسی که کاری را انجام می دهد هزینه آن را هم دریافت کند در واقع قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری همین مطلب را می رساند.
وی، تاخیر در پرداخت مطالبات را از دیگر مباحث این طرح دانست و گفت: پرستاران ۸ ماه معوقات در سطح کشور دارند که بعضی جاها تا ۱۱ ماه هم می رسد و شرایط به صورتی است که نیازهای مادی در اولویت مردم و معیشت مردم در دستورات مقامات بالای کشور هم هست.
سالاری خطاب به وزیر بهداشت گفت: معضل سیستم های اجرایی در کشور ما نبود مدیریت مناسب و متخصص است در این زمینه شما می توانید منشا تغییر باشید و می توانید قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را برای پرستاران حساب کنید اما با ارائه این طرح به مقامات اجرایی طی چند سال اخیر باز هم این قانون بر زمین مانده و اجرا نشده است.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری جیرفت اضافه کرد: معضل دیگری که ما در بیمارستان ها داریم اقتصاد سلامت است. ما در بیمارستان های دانشگاهی و دولتی به شکل جدی با این مسئله مشکل داریم و در بسیاری از موارد ورشکسته هستند.
وی اضافه کرد: پیشنهاد شورای عالی نظام پرستاری برای پرداخت در نظام سلامت کشور طرح «نظام مبتنی برگروه های تشخیصی وابسته» است که در واقع این طرح می تواند منشا تغییر در نظام پرداخت باشد و سبب نجات بیمارستان های دانشگاهی از وضعیت فعلی و موجب تغییر در نسبت های غیر عادلانه ای که امرور در نظام پرداخت ها وجود دارد، بشود.