سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نهایتا ممکن است جایی اشتراک نظر بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه اتفاق بیفتد ولی این که این اتفاق نظر در کدام مباحث انجام شود پیش بینی آن امکان پذیر نیست.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرگزاری دانشجو مبنی براینکه پس از دیدار غیرمنتظره چاوش اوغلو به تهران، آیا شاهد تحولات مثبت و شکلگیری مثلث ایران، روسیه و ترکیه برای حل بحران سوریه خواهیم بود یا نه، گفت: ما با ترکیه مشترکات زیادی در حوزه جاده، مسیر ترانزیت مسائل منطقهای و همچنین در خصوص مسائل سیاسی منطقه از جمله تحولات یمن، عراق، سوریه، حوزه خلیج فارس، مدیترانه و بهویژه مسئله سوریه داریم و این مسائل مشترکاتی است که مسائل ما با این کشور تحت عنوان مسائل بینالملل را در برمیگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سفر اخیر چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به کشورمان ادامه داد: در این ملاقات صحبتهای زیادی بین مقامات دو کشور رد و بدل شد و قطعاً یکی از مباحث عمده در این روند بحث سوریه بود.
وی تصریح کرد: ما حتی با کشورهای اروپایی نیز در مورد مسئله سوریه مذاکره و گفتوگو میکنیم تا چه رسد به کشور همسایه ترکیه.
قاسمی ادامه داد: پیشبینی اینکه این گفتوگوها و رایزنیهای صورت گرفته منجر به یک همکاری بین ایران، روسیه و ترکیه شود خیلی زود است ما یک نوع رابطه تعریف شده با روسها و نوع دیگری از رابطه را با ترکیه داریم، این در حالی است که ترکیه و روسیه پس از بحرانهایی که در کشور خود داشتند و تحولاتی که جدیداً بین این دو کشور اتفاق افتاده است قطعاً شاهد آغاز روابط جدید و نوینی بین خود خواهند بود.
وی در ادامه با اشاره به شکلگیری رایزنیهای جدید بین ترکیه و روسیه گفت: چندی پیش آقای اردوغان سفری به مسکو داشت و با پوتین دیدار کرد به راین اساس دو کشور سعی میکنند تا روابط خود را به وضعیت قبل برگردانند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: جمهوری اسلامی قطعاً از این تجدید روابط بین دو کشور استقبال میکند و معتقد است این اتفاق به نفع ثبات در منطقه است.
قاسمی شکلگیری روابط جدید بین دو کشور را موجب ثبات منطقه و به نفع جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: البته نهایتاً ممکن است در جایی یک اشتراک نظر بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه اتفاق بیفتد ولی این که این اتفاقنظر در کدام مباحث انجام شود پیشبینی آن در حوزه سیاست و دیپلماسی امکانپذیر نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اما در این راستا باید رایزنیها بین کشورها را ببینیم و منتظر باشیم تا شاهد وقوع اتفاقات خوشایند در این عرصه باشیم.
برای مسئولان وزارت خارجه کشورمان باید کلاس گذاشت و توضیح داد که کارکنان سفارتخانههای خارجی افرادی قابل اعتماد نیستند. چرا باید به آنان اجازه داده شود به هر کجای کشور که میخواهند سفر کنند و از مراکز مهم و حساس فیلمبرداری نمایند؟ واقعاً این چه دیپلماسی عزتمداری است که نیروهای امنیتی نتوانند جاسوسان انگلیسی و فرانسوی که اقدام به عکسبرداری از نقاط نظامی کردهاند را در بازداشت نگه دارند؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.