اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمد حاج زاده، عضو شورای مرکزی ناظر بر فعالیت های نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص مشکلات نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: یکی از مشکلاتی عدیدهای که در بسیاری از نشریات دانشجویی علوم پزشکی با آن مواجه هستیم این است که مسئولان دانشگاهی فکر میکنند نشریات فضای شخصی آنهاست و بعضا جلوی تفکر آزاد دانشجوها در این فضا را گرفته و حتی حق انتقاد را برخلاف شعارهایشان از نشریات سلب میکنند.
وی افزود: اکثر چالش و مشکلاتی که دانشجویان در این حوزه مواجه هستند همین برخوردهای سلیقهای با قوانین و دستورالعملهای موجود است و چون با سلیقه آنها سازگار نیست نشریات دانشجویی را به حاشیه کشانده و به کمیتههای انضباطی ارجاع میدهند و در نهایت با توجه به پروندهسازیهای انجام شده پویایی ، نشاط و انگیزه را از بدنه دانشجویی سلب میکنند.
حاج زاده یادآور شد: در برخی دانشگاههای علوم پزشکی قانونهای پیرامون حوزهی نشریات فقط یک نوشته روی کاغذ است و متاسفانه ملاک، میل شخصی و جناحی بودن مسئولان در این دانشگاههاست.
وی ادامه داد: علاوه بر این مشکلات،حمایتهایی که در دانشگاهها صورت میگیرد ناعادلانه است یعنی امکانات، بودجه، حمایت مادی و معنوی که باید بین نشریات دانشجویی به صورت متوازن باشد این گونه نیست و شاید پروسهای برنامه ریزی شده وجود داشته باشد که یک سری نشریات وابسته به جریانات و گروههای خاص تحت حمایتهای بهتری قرار گیرند.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: با توجه به این برخوردهایی که صورت میگیرد نشریاتی که حامی گفتمان و تفکرات انقلابی است تحت الشعاع قرار گرفته و به انزوا کشانده میشوند.شاید نتوان گفت در همه اما حقیقتا در بسیاری از دانشگاهها نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در حمایت از گفتمان و تفکرات انقلابی نشریات مشهود و قابل قدردانی است.
مدیر مسئول هفته نامه مستقل من دانشجو هستم اضافه کرد: عملا در فضای نشریات دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی سیاست گذاری خاصی نداریم که نشریات به چه سمتی پیش بروند که شاهد تعالی دانشجویان در این امر باشیم. مثلا آیین نامه آموزشی خاصی نداریم و دانشگاهها با توجه به شرایط خودشان برای نشریات تصمیم گیری میکنند بنابراین معاونان فرهنگی با سلیقه خودشان این امر را هدایت میکنند. در وزارت بهداشت باید این مشکلات برطرف شده و سیاست گذاری در این حوزه تدوین شود. به خصوص در حوزه آموزش و اختصاص اعتبارات به این بخش بایستی اهتمام ویژه بورزند و به دانشگاهها ابلاغ کنند.ما معتقدیم میل شخصی مسئولین نمی تواند ملاک مناسبی در این سیاست گزاریها باشد.
وی ادامه داد: برای مثال در بخش نشریات الکترونیک هیچ آیین نامهای وجود ندارد و مجوز دادن به این نشریات سلیقهای صورت میگیرد و دانشجویان در این جریانات انگیزه خود را از دست داده و خیلی از نشریات منفعل میشوند.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت گفت: برای مثال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱ سال است که در خواست مجوز برای نشریه صوتی داده شده اما به دلایل واهی مجوز آن صادر نمیشود.
وی با اشاره به عملکرد مسئولین فرهنگی در حوزه نشریات گفت: برخی مسئولین فرهنگی دانشگاهها با توجه به ارتباطاتی که در حوزه استان دارند به بهانههای مختلفی اجازه میدهند در جلسات رسمی یا غیر رسمی تصمیماتی را برای نشریات دانشگاهی در خارج از دانشگاه بگیرند. که این خلاف قوانین موجود در حوزهی نشریات دانشگاهی است.
وی یادآور شد: دخالتهای خارج از دانشگاهها در فضای نشریات دانشجویی این شبهه را ایجاد کرده که احتمالا برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ به این فکر هستند که فضای دانشگاهها را به نحوی خاص مدیریت کنند و قوانینی وضع کنند که هیچ ربطی به دانشگاه ندارد. در نتیجه نشریات دانشگاهی تبدیل ابزاری برای رسیدن به اهداف تفکرات و جریانات خاص می شود. این روند حقیقتا مغایر رسالت اصیل دانشجویی است.
حاج زاده در پایان اضافه کرد: راجع به ممیزیهای قبل از چاپ هم اسنادی را به وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی دانشجویی ارائه دادیم و اعتراضات را ارسال کردیم حتی با این که خودشان از وضع موجود مطلع هستند تاکنون اقدام موثر در جهت برخورد جدی یا عزل متخلفین صورت نگرفته است. ما امیدواریم موارد ذکر شده توسط مسئولین ذی صلاح بررسی و گزارش رسیدگی به این تخلفات به اطلاع فعالین نشریات دانشجویی و متولیان این امر در دانشگاهها برسد.