اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
سعید زیبا کلام استاد فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به قرارداد FATF و تبعاتی که برای کشور به بار خواهد آمد، گفت: بنده یادداشتی را در 15 خرداد ماه تحت عنوان «آیا ملت ایران و مسئولان نظام میدانند؟» منتشر کردم که در آن به تحلیل پرسشهای روزنامه نگار حوزهی روابط خارجی شبکهی فوربس، کلودیا روزت، و پاسخهای تکان دهندهی رئیس کل بانک مرکزی دولت جمهوری اسلامی ایران پرداختم.
وی تصریح کرد: خبرنگار از «سیف»، رئیس بانک مرکزی کشورمان، میپرسد: «سؤالي كه من فكر ميكنم براي هر سرمايهگذار خارجي به ويژه آمريكاييان مطرح ميشود اين است كه اگر آنها تجارت با شما را آغاز كنند تا چه ميزان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را با اين كار خود مورد حمايت يا تقويت مالي قرار ميدهند؟ و آيا به واقع امكان دارد كه سپاه پاسداران را از كل اقتصاد غربال كرد؟» رئیس کل بانک مرکزی بدون هیچ اعتراضی و یا تذکری که سپاه پاسداران یکی از مهمترین نهادهای رسمی و قانونی حکومت ایران است و دولت ايران هيچگاه هيچ نوع جدايي از آن را براي لحظهاي قائل نميشود، پاسخ میدهد که اقتصاد ايران بسيار شفاف است و اطلاعات مالي به سهولت قابل دسترس است، شما ميتوانيد در فرآيند بانكيِ مشتري خود را بشناسيد ورود كنيد و از خدمات موجود استفاده كنيد،همچنین هر سرمايهگذار خارجي ميتواند از اين خدمات براي تعيين هويت مشتريان بهرهمند شود، شما ميتوانيد اين خدمات موجود در كشور را خريداري كنيد. شركتهاي مختلفي وجود دارند. آنها شركتهاي معتبري هستند که خدمات مشتري خود را شناخته و در اختيار شما ميگذارند، بنابراين اين شركتها و بنگاهها خلأ اطلاعاتي شما را برطرف ميكنند به طوري كه شما بتوانيد تصميمهاي درستي بگيريد.
استاد فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در واکنش به اظهارات رئیس بانک مرکزی اظهار داشت: رئیس کل بانک مرکزی ایران در روز روشن و کاملا علنی و بی پرده به مصمم ترین دشمن انقلاب و حکومت ایران میگوید که با سازوکارهای بانکی و مالی ایران، شما میتوانید با اطمینان خاطر سپاه پاسداران را در تعامل مالی و بانکی حذف کنید و جای هیچگونه نگرانی نیست.
وی افزود: دولت با اتخاذ اینگونه سیاستهای علنی و رسمی پیرامون یکی از مهمترین نهادهای دفاعی و امنیتی کشورمان، قصد دارد که به دولت آمریکا چه پیامی دهد؟ دولت ایران با این قبیل موضعگیریها به سایر دولتها، نیروها، احزاب، و ملتها چه پیامی میدهد؟
زیباکلام در ادامه با اشاره به سوال بعدی «کلودیا روزت»(روزنامه نگار حوزهی روابط خارجی شبکهی فوربس) گفت: وی میپرسد که «آیا فکر میکنید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فعالیتهای تجاری آن باید به دلار آمریکایی دسترسی داشته باشند؟»، سیف بدون تعرض به مداخله گرایانه بودن سوال، و دست کم تذکر به بیمورد بودن آن ذلیلانه پاسخ میدهد که «این بانکها موظفاند، خدماتی را در اختیار شرکای خارجی خود بگذارند و این تضمین را فراهم کنند، شما می توانید مشتری مشتریان خود را بشناسید، همچنین شما به طوری که میتوانید پوشش کاملی از بانکی داشته باشید که آن خدمات را فراهم میکند.»
وی ادامه داد: سیف رئیس کل بانک مرکزی دولت جمهوری اسلامی ایران است، جمهوری اسلامی که سی و هفت سال است در مقابل تمام تعدیها و تجاوزات و دسیسههای پنهان و آشکار رژیم آمریکا و شرکای آنها ایستادگی و مقاومت کرده و از استقلال و حاکمیت ملی خود حراست نموده است، حال خیلی ساده خطاب به غرب اظهار داشته که اگر شما نمیخواهید سپاه پاسداران دسترسی به دلار داشته باشد مشکلی نیست، شما میتوانید مشتری مشتریان خود را هم بشناسید و بانکهای ایرانی ملزم هستند که این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند تا شما اطمینان پیدا کنید که سپاه پاسداران به ارز و دلار دسترسی پیدا نکند!
استاد فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با بیان اینکه «ولی اله سیف» و برخی دیگر از اعضای مربوطه دولت پس از برملاشدن رسوایی هایشان در صدد کمرنگ کردن این رسوایی ننگینشان هستند، تاکید کرد: این موضوع هم مانند بحث رفع شدن تحریم هاست، برای دولت شرم آور نیست که دیگر همه فهمیدهاند لغو نظام تحریمها امری نشدنی است و آمریکاییها تا برچیدن اساس انقلاب و استقلال و حاکمیت ملی ما، مجموعه ی نظام تحریمها را حفظ خواهند کرد؟
وی تاکید کرد: امروز پای استقلال و حاکمیت ملّی مان در میاناست، امیدواریم همچون ماجرای رفع تحریمها و چرخش معیشت مردم نشود، به نظر میرسد هیچ ارگانی، منجمله مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی، نمیتواند رضایت و اطمینان ملی را فراهم کند، امروز دیگر پای حیثیت و اعتبار دولتی در میان است، تنها یک کمیسیون از رجال معتمد و مورد وثوق فراجناحی باید تا موضوع را بی هیچ ملاحظهای مورد تحقیق و تفحص قرار دهد. متاسفانه مجلس امتحان بسیار تلخ و ناگواری در ماجرای مذاکرات هستهای پشت سر گذاشته است، مجلسی که باید بگوییم با انتخابات اخیر امیدها را بیشتر ناامید خواهد کرد!
زیباکلام با بیان اینکه دولت ایران بااتخاذ سیاستهای نادرست قصد دارد که به ملت ایران چه بگوید؟ اظهارداشت: دولت گویا قصد دارد که مردم بگوید: «ملت ایران! آسوده خاطر باشید که با حماسهی سیاسی ای که در سال 92 رقم زدید، بسرعت بافتههای این انقلاب را برای شما پنبه میکنیم!! و دیدید چگونه چرخهای معیشتتان را با نمایشی کردن فناوری هستهای با سرعت بالا بحرکت درآوردهایم و رونق اقتصادی از در و دیوار مملکت در حال فوران است، اینک می بینید که ما با تدبیر تمام در مسیر تضعیف و بلکه نابودی توان دفاعی کشور هستیم، دیدید که چطور حاکمیت و اقتدار ملی را با مذاکره بر سر یکایک اجزاء برنامهی هستهای ایران مخدوش کردیم، حال نوبت به یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب، یعنی استقلال و حاکمیت و اقتدار ملی رسیده است.»
وی خطاب به مردم گفت: تا کی و تا کجا میخواهیم نظاره گر این سیاست راهبردی انحلال انقلاب در نظام استکباری باشیم؟ آیا چرخ معیشتمان به یمن و برکت استدلالهای کوبنده و ماهرانهی دیپلماتهای مجرّب دولت و نه تخریب مهمترین دستاوردهای فناوری هستهای مان، بسرعت میچرخد؟ آیا قصد داریم همچنان بنشینیم و نظاره گر دخول و نفوذ اطلاعاتی آمریکا و اروپا در نظام مالی و بانکیمان شویم؟ آیا میخواهیم بدست خود نهاد مهم و حیاتی چون سپاه پاسداران را رسما و قانونا از چرخهی مالی و بانکی خارج کرده و آن را تضعیف کنیم؟
استاد فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در پایان با بیان اینکه در همهی کشورهای دنیا گاه و بیگاه بر سر قلمرو و دامنهی فعالیتهای نهادهای امنیتی، دفاعی، و غیره بطور کاملا طبیعی اختلافاتی میان نهادهای مختلف حکومتی رخ میدهد،خاطر نشان کرد: آیا این قابل قبول است که چنانچه دولت بر سر مواضعی یا سیاست هایی با سپاه پاسداران و نهاد های انقلابی اختلاف نظر داشته باشد و نظر خود را با همگام و همسوشدن با دشمنترین دشمنان این مرز و بوم به کرسی بنشاند؟ برای حل اختلافات که بسیار طبیعی و معمول همه کشورها هست، تا کی میخواهیم نظاره گر لبخندهای دفع الوقتی، لاپوشانیها و خلاف واقعگوییها باشیم؟