به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسن پلارک امروز در جمع خبرنگاران استان کرمان با اشاره به پیاده روی اربعین به عنوان مهمترین رویداد اجتماع مذهبی اظهارداشت: با توجه به تمامی اعتقادات مذهبی مشترک بین ما و عراق لزوم توجه به اینکه این مراسم در کشوری مستقل در حال برگزاری است باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: پایبند بودن به مقررات آن کشور که از جهت سیاسی و جغرافیایی کشوری مستقل با قوانین خاص خود است برای همه شرکت کنندگان در این همایش بی نظیر حائز اهمیت است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به اینکه مردم عراق علاقهمندند که خود میزبان این مراسم آیینی مذهبی باشند، تصریح کرد: پس از سقوط صدام و بر سر کار آمدن حکومت شیعی بالا رفتن میزان استقبال از این مراسم سبب شد که مردم عراق به تنهایی نتوانند از عهده میزبانی این مراسم میلیونی برآیند.
وی از کمکهای ایران و چند کشور دیگر در تقویت بنیه تدارکاتی عراق خبرداد و گفت: در سال گذشته ستاد بازسازی عتبات عالیات به نمایندگی از ستاد مرکزی اربعین میزبان 300 هزار نفر از زائران این مراسم بود.
پلارک تصریح کرد: آمادگی این ستاد برای پذیرایی و اسکان 700 هزار تا یک میلیون نفر را از مرزهای ورودی به عراق تا شهرهای کربلا، نجف، کاظمین و سامرا و دو مسیر اصلی کربلا به نجف و از شهرهای کوت به بلد را در برنامه داریم.
وی با بیان اینکه تمامی استانداران در زمینه ساماندهی کمکهای مردمی و نهادهای دولتی همکاری دارند، گفت: ستاد بازسازی نیز وظیفه آماده نمودن زیرساختها را بر عهده دارد.
رئیس ستادبازسازی عتبات عالیات کشور با اشاره به تشکیل بیش از 10 جلسه کمیته اسکان و تغذیه در کشور عنوانکرد: خوشبختانه برنامهریزی خوبی شده و همه استانها، سازماندهی و فعال شدند.
وی پیشبینی زوار ایرانی در اجتماع عظیم اربعین امسال را بیش از دو میلیون نفر دانست و با بیان اینکه آمار رسمی و غیررسمی ما جمعیت سال گذشته را کمتر از این نشان میدهد، افزود: امسال ساماندهی اعزام را منظمتر داریم و سازمان حج مسئول این امر است.
پلارک از بکارگیری بیش از 6 هزار دستگاه اتوبوس و بکارگیری ناوگان ریلی در مسیرهایی که امکانپذیر است، در داخل کشور و بیش از سه هزار دستگاه تریلر و اتوبوس با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی خبرداد و گفت: کمیته زیرساخت تشکیل شد و با امکانات گستردهای که این وزارت خانهها دارند در اختیار مجموعه ستاد مرکزی اربعین قرار میگیرند و به داخل عراق اعزام میکنیم تا جابهجایی زائران ایرانی را خودمان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه 20 موکب اصلی و موقت در نجف و بین راه کربلا مستقر است و اینها موکبهای تجمعی بالای 10 هزار نفر ظرفیت هستند، افزود: بقیه موکبها هنوز جانمایی نشده و آنها موکبهای کوچک با ظرفیتهای 500 تا 1000 نفری هستند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به تأکید رهبری بر هر چه مردمی کردن حرکت عظیم اربعین افزود: در همین راستا شماره حساب 1040 و یا شماره گیری کد #1040*780* از طریق اپراتورهای تلفن همراه برای کسانی است که می خواهند نذورات داشته باشند و اگر از طریق دیگری شماره حسابی معرفی شد مردم حتما اطمینان حاصل کنند.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت ساخت گنبد امام حسین(ع) در کرمان اظهار داشت: براساس برنامه زمانبندی تا 8 ماه آینده کار ساخت گنبد در کرمان به پایان میرسد.
پلارک با اشاره به اینکه آماده سازی زیرساختها و مقاومسازی نیز با دو ماه تاخیر در برنامه زمانبندی به کار خود ادامه میدهد، گفت: به یاری خداوند تا یکسال آینده از گنبد امام حسین(ع) آماده بهرهبرداری میشود.
وی با اشاره به اینکه امکان حفاری بیش از 8 متر را نداشتیم، گفت: کار مقاومسازی و لاغرسازی 2 ستون از 4 ستون به پایان رسیده و با لاغرسازی ستونها ایجاد فضای بیشتر برای زائرین را ایجاد میکند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور با اشاره به افزوده شدن گنبد سوم بر روی دو گنبد موجود گفت: این قبر مقدس سه گنبده میشود و در حال حاضر نیز یک گنبد دیگر بر روی گنبد اول وجود دارد.
وی وجود آب در اطراف قبر مبارک را مهمترین مشکل بر سر راه دانست و گفت: از وجود این مشکل با خبر بودیم اما در موقع شمعگذاری و بتنریزی به یکباره دیدم که محلهای حفاری خشک است و اثری از آب نیست اما پس از بتنریزی دوباره آب به سطح اولیه خود بازگشت.
پلارک بیان کرد: از 20 هزار خشت طلای گنبد مبارک اکثر آن توسط مردم استان کرمان اهدا شده است.
وی همچنین بافت قالیهای صحن حضرت فاطمه (س) در نجف در کرمان را از دیگر افتخارات این استان برشمرد.