به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مرکز تجاری و فرهنگی ایران و هلند (INTCC) که توسط بخش خصوصی تاسیس شده است با حضور مسعود سلطانیفر معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شهر لاهه افتتاح شد.
در این مراسم علیرضا جهانگیری سفیر کشورمان در هلند، فرهاد شریف معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران، مقامات اقتصادی و نمایندگان وزارت امور خارجه هلند، تعدادی از سفرای کشورهای مختلف در لاهه و تجار ایرانی و هلندی و هنرمندان و اصحاب فرهنگ از دو کشور حضور داشتند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سخنرانی خود در این مراسم با اشاره به شرایط ایجاد شده پس از توافق هستهای تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا با فعال کردن صاحبان تجارت و صنعت و نیز فعالان عرصههای فرهنگی، روابط اقتصادی و تجاری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هلند را بهبود بخشیده و به دور از مناقشات و جنجالهای سیاسی کشورهایی که منافع خود را در تحریم جمهوری اسلامی ایران میبینند، زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر روابط فرهنگی و اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا به ویژه ایران و هلند را رقم بزند.
سلطانیفر اضافه کرد: دو کشور ایران و هلند از دیرباز روابط حسنهای داشتهاند و هماکنون نیز هیچ محدودیتی در توسعه همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود ندارند. ما بر این باوریم که گشایش مرکز تجاری - فرهنگی ایران و هلند گام بزرگی در این راستا محسوب شده و میتواند ابتکار عملی برای همکاریهای آتی با کشور هلند و نیز سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با سفر خود به هلند زمینه همکاریهای بیشتر میان دو کشور در زمینههای اقتصادی، گردشگری و صنایع دستی فراهم شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند نیز در این مراسم طی سخنانی با اشاره به روابط بازرگانی و فرهنگی ایران و هلند که از سالهای طولانی قبل وجود داشته و ریشه در تاریخ دارد و تجارب ارزشمندی که طرفین در این رابطه دارند، تصریح کرد: بخش خصوصی با اقداماتی نظیر ایجاد مرکز تجاری و فرهنگی ایران و هلند میتواند از این تجارب برای افزایش فعالیتها و معرفی ظرفیتهای و تواناییهای دو ملت استفاده کند.
جهانگیری ادامه داد: رویکرد دولت یازدهم ایجاد زمینههای لازم برای همه بخشها در راستای توسعه اقتصادی با استفاده از تعاملات خارجی است.
وی افزود: براین اساس شرکتهای هلندی و اروپائی پس از این فضای جدید در راستای سرمایهگذاری در ایران در حال فعالیت هستند و صنعت توریسم یکی از مهمترین حوزههائی است که نیازمند توجه بیشتر از سوی بخش خصوصیست.
جهانگیری همچنین با اشاره به نقش و اهمیت ارتباطات بین بانکی در سرمایهگذاری و تجارت بین دو کشور، بر لزوم همکاری نزدیکتر بانکهای دو کشور تاکید کرد.
در این مراسم همچنین رئیس مرکز توسعه تجارت هلند، سفیر اسبق هلند در جمهوری اسلامی ایران و معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران نیز سخنرانی کردند.
مرکز تجاری و فرهنگی ایران و هلند که از سوی بخش خصوصی تاسیس شده، اولین مرکز از این نوع در اروپا است و برنامه عرضه محصولات و تولیدات کشورمان شامل صنایع دستی، مبلمان، فرش، سفال و سایر محصولات تولیدی ایرانی در هلند و فراهم آوردن زمینه ارتباط تنگاتنگ بین تجار و فعالان عرصه فرهنگ را دنبال میکند.