کد خبر:۵۴۱۶۸۷

نقش بر آب شدن نقشه عربستان و قطر برای مداخله نظامی در سوریه

قرار بود کشورهای موسوم به «دوستان سوریه» از جمله عربستان و قطر به بهانه مبارزه با داعش در رقه و موصل، مداخله نظامی را در سوریه کلید بزنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ظاهرا توافق روسیه و آمریکا بر سر آتش بس در سوریه به مانعی در برابر برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان و قطر بدل شده است که تمایل داشتند در سوریه مداخله نظامی داشته باشند.

 

وبگاه خبری «زمان الوصل« ترکیه گزارش داد، در نشست گروه موسوم به «دوستان سوریه» که چهارشنبه گذشته در انگلیس برگزار شده بود توافق حاصل شد که کشورهای حاضر در این گروه به بهانه مبارزه با داعش در سوریه و عراق مداخله نظامی خواهند داشت و قرار بود که عملیات نظامی به صورت همزمان در رقه و موصل انجام شود.

 

بر اساس این طرح قرار بود که گروههای تروریستی ارتش آزاد در عملیات زمینی به شهر رقه حضور داشته باشند و ترکیه و کشورهای عضو ناتو نیز حمایت هوایی را انجام داده و عربستان و قطر نیز اسلحه و جنگ افزار اعزام کنند.

 

دبیر کل ناتو پس از سفر به آنکارا اعلام کرد که ناتو ایفاء هر گونه نقش توسط کشورهای عضو این پیمان در سوریه را رد میکند.

 

ضربه بعدی که کشورهای عربی متحمل شدند پس از نشست روز جمعه «سرگئی لاوروف و جان کری» وزرای خارجه روسیه و آمریکا بود که دو طرف پس از مذاکرات 14 ساعته به آتش بس در سوریه به ویژه شهر حلب دست یافته و بر تلاشهای مشترک برای مبارزه با داعش و جبهه فتح الشام تأکید کرند.

 

کری و لاوروف همچنین تأکید کردند که هیچ نیازی به نیرو یا جنگنده های کشورهای عربی برای مبارزه با داعش وجود ندارد و جنگنده های سوری برای بیرون راندن داعش از سوریه و عراق کفایت می‌کند.

 

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز با درخواست آمریکا موافقت و تأکید کرد که این عملیات انجام خواهد شد. ظاهرا قطر و عربستان در راهکار نظامی و سیاسی بحران سوریه به حاشیه رانده شده اند و این مسئله ممکن است سبب شود که دوحه و ریاض از طریق عوامل خود در گروههای تروریستی و گروههای معارض از جمله «الهیئة العلیا للمفاوضات» و«الائتلاف» هر گونه راهکار آتی را تخریب کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار