به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یدالله شمایلی پیش از ظهر امروز در بیست و هشتمین گردهمایی فرماندهان مهندسی رزمی جنگ جهاد در دوران دفاع مقدس، گفت: 35 سال قبل در عملیات شکست حصر آبادان راننده بلدوزر بودم و عملیات به گونهای سخت بود که مجبور بودیم در شب عملیات در میدان مین معبر باز کنیم اما امروز خیلی جاها از خودیها میخوریم.
وی به طرح احیای اراضی استان خوزستان به عنوان بزرگترین پروژه تاریخ کشاورزی ایران یاد کرد و گفت: با مجوز مقام معظم رهبری 1.5 میلیارد دلار پول برای این طرح اختصاص دادند که اکنون 700 میلیون دلار آن پرداخت شده و امروز نیز آقای حجتی درخواست 200 میلیون دلار دیگر کرده است.
مدیرعامل جهاد نصر با اشاره به جزئیات اجرای طرح احیای اراضی خوزستان، تصریح کرد: در فاز اول 312 هزار هکتار از اراضی احیا خواهد شد که تاکنون 213 هزار هکتار یعنی 69 درصد آن انجام شده و تا سال 96 این فاز به پایان خواهد رسید. در فاز دوم نیز با مشکل آب روبهرو بودیم که موضوع حل شده است.
وی نتیجه احیای اراضی خوزستان را افزایش 10 میلیون تنی محصولات کشاورزی این استان، درآمد 2100 میلیارد تومانی و ایجاد 300 هزار شغل جدید در استان دانست و گفت: این اتفاق به شرط آنکه از اکنون نظام بهرهبرداری الگوی کشت، آموزش، ترویج و حتی بازار برای این محصولات مهیا شود.
شمایلی همچنین با اشاره به برنامهریزی سازمان شیلات برای تولید 200 هزار تن ماهی در قفس گفت: 60 هزار تن از این رقم را جهاد نصر بر عهده گرفته است و طی یک برنامه 10 ساله در نظر داریم تا 10 هزار تن ماهی خاویاری و 100 تن خاویار به همراه میگو تولید کنیم. هر چند هنوز زیرساختهای این کار در کشور و در سواحل به وجود نیامده اما ما منتظر نمانده و به عنوان یکی از مباحث اقتصاد مقاومتی ورود کردهایم.
مدیرعامل جهاد نصر از استقرار 4 سایت پرورش ماهی در قفس در دریای خزر و 2 پایگاه در سواحل جنوبی قشم و بوشهر خبر داد و گفت: نصب این قفسها ظرفیت 3500 تن تولید ماهی در قفس ایجاد شده است و برای انتقال تکنولوژی این کار با نروژیها دو قرارداد بستهایم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت سدهای غربی کشور که مصرف آب آنها بیشتر در حوزه کشاورزی است، اظهار داشت: با مجوزهای اخذ شده قرار است تا قفس پرورش ماهی در این سدها نصب و ذخیرهسازی شود.
شمایلی همچنین از جزئیات سایت پرورش ماهی خاویاری در کشور خبر داد و گفت: برای نخستین بار جهاد نصر در استان گلستان و 3 سایت در خوزستان پرورش ماهیان خاویاری را آغاز کرده است.
بنابراین گزارش در حاشیه این مراسم و در اثنای سخنان مسولان این مراسم یکی از حضار جمع ایثار گران دفاع مقدس در واکنش به پروش آبزیان در کشور گفت: خاویر که این همه از تولید آن در کشور صحبت می شود ما تا به امروز طعم آن را نچشیده ایم.
در واکنش به این اظهارت صالحی رئیس سازمان شیلات ایران که در جلسه حاضر بود قول داد که این خواسته برآورده شود.