کد خبر:۵۴۵۲۸۵
در جلسه بررسی تجربیات دفاع مقدس مطرح شد

چگونگی ساخت پل بعث بر روی روخانه اروند/ تحقیق و طراحی پل به صورت بومی بود

یکی از مهندسان سازنده پل بعثت اروند رود گفت: با توجه به این‌که چنین پلی با این شرایط در دنیا ساخته نشده بود ما باید خود اقدام به تحقیق و طراحی پل می‌کردیم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید هاشم بنی هاشم امروز در همایش تجربیات دفاع مقدس که دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، جنگ را حادثه‌ای بسیار پیچیده و چند وجهی خواند و در خصوص نحوه ساخت و نصب پل بعثت بر روی رودخانه اردوند، گفت: در تابستان بسیار شرجی سال 65 رزمندگان ما توانستند عملیات سرنوشت ساز والفجر هشت را انجام دهند که در آن عملیات رزمندگان و قواصان از اروند رود عبور کرده و فاو را تصرف کردند.

 

وی با اشاره به این مطلب که زمانی که اروند را تصرف کردیم جهت نگهداری آن دشواری بسیاری را متحمل شدیم، تصریح کرد: با توجه به این‌که در شبانه روز دوبار در آن منطقه جذر و مد رخ می‌دهد عملیات شناسایی و محاسبه جهت ساخت پل را بسیار مشکل می‌کرد.

 

یکی از مهندسان سازنده پل بعثت اروند رود ادامه داد: ما باید پلی می‌ساختیم که هم استحکام لازم را داشته باشد و هم باید متناسب با آن فضای جذر و مدی و هیدرولیکی می‌بود.

 

بنی هاشم خاطرنشان کرد: در شرایط عادی می‌توانستیم با شمع کوبی، اسکلت پل را بسازیم؛ اما در شرایط جنگی پل باید به گونه‌ای احداث می‌شد که قابل مشاهده از جانب دشمن نباشد که همین کار را بسیار مشکل می‌کرد.

 

وی ضمن اشاره به این موضوع که طبق محاسبات تصمیم بر این شد که پل با لوله‌هایی به قطر 56 اینچ، 142 سانتی متر و به طول 12 متر و هفت تن وزن ساخته شود، بیان کرد: این لوله‌ها پلی را به وجود آوردند كه هم در مقابل جريان خشن آب اروند مقاوم بود و هم توانايی تحمل ماشين‌های سنگين رزمی و تداركاتی را داشت.

 

 

یکی از مهندسان سازنده پل بعثت اروند رود ادامه داد: با توجه به این‌که چنین پلی با این شرایط در دنیا ساخته نشده بود ما باید خود اقدام به تحقیق و طراحی پل می‌کردیم.

 

یکی از مهندسان سازنده پل بعثت اروند رود افزود: در ابتدای ساخت پل به این نتیجه رسیدیم که لوله‌ها را به صورت چند بسته پنج تایی به یکدیگر متصل و بر ابتدا و انتهای لوله‌ها پارچه‌های برزندتی نصب و در نهایت آن را در آب رها و پل را بسازیم؛ اما با متصل کردن پنج لوله به یکدیگر و رها کردن در آن، لوله‌ها غرق شدند.

 

بنی هاشم ابراز داشت: پس تحقیق مجدد و اصلاحات انجام شده و رفع نقاط ضعف پنج لوله را تبدیل به یک لوله کردیم و بر ابتدا و انتهای لوله‌ها پارچه برزنتی وصل کردیم و بعد در آب رها و نهایت پل را ساختیم.

 

وی ضمن اشاره به این موضوع که نخستین گروه آموزشی ساخت پل دانشجویان دانشگاه نفت آبادان و دانش آموزان هنرستان شهید بهشتی مشهد بودند، تصریح کرد: در طول شش ماه توانستیم چهار هزار و 200 لوله را نصب و در نهایت پل را بسازیم.

 

یکی از مهندسان سازنده پل بعثت اروند رود بیان داشت: زمانی که تمامی لوله‌ها نصب شد بر روی پل آسفالت ریخته و مورد استفاده قرار گرفت.

 

بنی هاشم در پایان گفت: پس از این‌که از فاو عقب نشینی کردیم و پل مورد بمباران قرار گرفت، سپاه به منظور پاک سازی اروند پل را جمع آوری کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار