اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
اعظم میروثوقی، معاون زنان موسسه صلح زیبا در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به جایگاه آزادی های دینی در عرصه بین الملل گفت: جغرافیای سیاسی جهان امروز را قریب به 200 کشور در سراسر جهان تشکیل داده و از این میان، بر اساس آمار منتشر شده از سوی موسسات معتبر جهانی، مسلمانان، در حدود 40 کشور یعنی 20 درصد کشورهای جهان اکثریت جمعیت انسانی آنان را تشکیل می دهند و پس از مسیحیت، اسلام فراگیرترین دین در سراسر دنیاست.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون مسلمان در سراسر جهان بر روی کره خاکی زندگی می کنند. بر این اساس، حذف زنان محجبه از رقابت های بین المللی بسکتبال، اجبار زنان مسلمان برای برداشتن حجاب و یا ممانعت از حضور زنان محجبه که حاضر به برداشتن حجاب خود نیستند، نقض حقوق انسانی و آزادی های دینی انسان هاست که در مخالفت صریح با قوانین بین المللی حقوق بشری و ازادی های دینی است.
معاون زنان موسسه صلح زیبا با بیان اینکه متاسفانه سال های متمادی نهادهای بین المللی ورزشی با بی توجه به حقوق مسلمانان و آزادی های دینی آنان مطابق با قوانین بین المللی، اجازه حضور بانوان محجبه مسلمانان را به عرصه رقابت های بین المللی نمی دادند که با پیگیری های بسیار و جدیت مسئولان ورزش ایران، مسیر برای حضور بانوان محجبه در برخی رشته های ورزشی فراهم شد، اظهار داشت: از آن جمله فیفا پس از بررسی های پزشکی در دوره آزمایشی، با اجازه ورود زنان محجبه در رقابت های بین المللی فوتبال موافقت کرد تا زنان مسلمان با حجاب در مسابقات و رقابت ها حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: اما فدراسیون بسکتبال پس از گذشت دوره آزمایشی اجازه استفاده بانوان مسلمان از حجاب، مجددا مانع حضور این زنان شده است. از سوی دیگر دولت فرانسه در کشوری که به آزادی خواهی مشهور است، زنانی را که در کنار ساحل از لباس شنای لامبورگینی که تا حدی تامین کننده حجاب بانوان مسلمان است، استفاده کنند، جریمه نقدی می کند.
میروثوقی افزود: با شنیدن این اخبار، سوالی که برای فعالان حقوق بشر مطرح می شود این است که جایگاه آزادی های دینی در عرصه بین الملل کجاست و چگونه چنین قوانین قرون وسطایی از سوی نهادهای بین المللی و دولت های رسمی اروپایی علیه مسلمانان وضع می شود و چرا نهادهای بین المللی حقوق بشر، در برابر این اقدامات سکوت اختیار می کنند؟
وی ادامه داد: چگونه است که حقوق جمعیت چند ده میلیونی بهاییان در سراسر جهان برای این نهادها از اولویت و حساسیت برخوردار است، اما برخورد با اعتقادات جمعیت یک میلیارد و هفتصد میلیونی مسلمان هیچ حساسیتی برای این نهادهای حقوق بشری بر نمی انگیزد؟
معاون زنان موسسه صلح زیبا با بیان اینکه سوال دیگری مبنی بر اینکه این نهادها و دولت ها از چه چیز وحشت دارند که اجازه حضور زنان مسلمان محجبه را در عرصه های ورزشی نمی دهند و انان را از حق مسلم شان محروم می کنند؟ خاطر نشان کرد: بر اساس چنین قوانینی به وضوح تبانی علیه حضور بانوان مسلمانان در عرصه های ورزشی برای حذف آنان به نفع رقبایشان است و از این منظر، این موضوع قابل پیگیری از سوی نهادهای قانونی و رسمی حوزه ورزش و حقوق بشر است.