کد خبر:۵۴۸۶۱۷
دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها:

شوراها با جایگاه اصلی خود در قانون اساسی فاصله دارند

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه شوراها با جایگاه اصلی خود در قانون اساسی فاصله دارند، گفت: ساختار تمرکزگرای دستگاه اجرایی کشور حاضر به واگذاری تصدی‌ها نیست.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی درویشی عصر امروز در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر بخش مرکزی شهرستان دماوند، ضمن تسلیت به مناسبت ایام محرم و شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین با اشاره به فعالیت شوراها در دوره چهارم اظهار کرد: به مدت سه سال از عمر شوراها می‌گذرد و تمام افت‌وخیزها پشت سر گذاشته شده است.

 

وی با بیان اینکه هنوز شوراها با جایگاه اصلی خود در قانون اساسی فاصله دارند، افزود: در قانون اساسی یک فصل به شوراها اختصاص داده شده است؛ این نشان می‌دهد کسانی که قانون اساسی را نوشتند چه جایگاه رفیعی را برای شوراها مد نظر داشتند.

 

*در قانون اساسی به اندازه یک قوه به شوراها نگاه شده است/ شوراهای روستاها از مظلومیت برخوردار هستند

 

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها گفت: بر اساس اصل هفتم قانون اساسی، شوراها از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند؛ قانون اساسی بالاترین سند رسمی کشور است که شوراها را اینگونه می‌شناسند، یعنی به اندازه یک قوه به شوراها نگاه شده است.

 

درویشی تصریح کرد: اما متأسفانه امروز شوراهای شهر و روستا جایگاه اصلی خود را ندارند و شوراهای روستاها از مظلومیت بیشتری برخوردار هستند.

 

وی با اشاره به اینکه مردم در انتخابات نمایندگی را انتخاب کردند که مطالبات آنها را پیگیری کنند، بیان کرد: متأسفانه دستگاه اجرایی کشور ساختار تمرکزگرایی دارد و حاضر به واگذاری تصدی‌ها حتی با وجود اینکه کارها بر روی زمین بماند، نیست.

 

*ساختار اداری قادر به استفاده از ظرفیت‌ها نیست/ ساختار اجرایی کشور نیاز به بازسازی دارد

 

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه ایران اسلامی از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است، افزود: به جرئت می‌توان گفت که همین شهرستان دماوند در حد خیلی از کشورها ظرفیت دارد؛ اما به دلیل اینکه ساختار اداری ما قادر به استفاده از این ظرفیت‌ها نیست، امروز با معضلات زیادی در بخش‌های مختلف از جمله اقتصادی و اجتماعی مواجه هستیم.

 

درویشی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان، رکود شدید اقتصادی، معضلات اجتماعی همچون حاشیه‌نشینی، اعتیاد، فساد، اعتیاد و ... نشان می‌دهد که ساختار اجرایی کشور نیاز به بازسازی دارد.

 

وی گفت: مدیریت محلی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته تجربه شده و به نتیجه‌ رسیده‌اند؛ این کشورها معتقد به مدیریت محلی هستند و خیلی از شوراهای محله آنها به تعداد 70 و با اختیارات زیاد می‌رسد.

 

*روز‌به‌روز با تصویب طرح‌های مختلف از اختیارات شوراها کاسته می‌‌شود

 

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: در کشور ما نه‌تنها تصدی‌ها به شوراها واگذار نمی‌شود، بلکه منتخبان مردم که از نخبگان و مورد اعتماد آنها هستند، با کم‌ مهری مواجه می‌شوند.

 

درویشی با بیان اینکه شوراها جایگاه اصلی خود را در کشور ندارند، بیان کرد: این موضوع به دلیل نظام متمرکزی است که به‌هیچ‌وجه حاضر نیست تا تصدی‌ها را واگذار کند.

 

وی افزود: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که خود با رأی اعتماد مردم در مجلس راه یافتند، می‌خواهیم که به شوراها کمک کنند؛ امروز متأسفانه طرح‌های بسیاری از شوراها در مجلس با کم‌ مهری مواجه می‌شود و روز‌به‌روز با تصویب طرح‌های مختلف نمایندگان مجلس از اختیارات شوراها کاسته می‌‌شود.

 

* طرح‌های شوراها در مجلس با کم مهری مواجه است/ خلأ‌های قانونی؛ علت حقوق‌های نجومی

 

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه مسؤولان باید به نظام شورایی توجه بیشتری داشته باشند، گفت: مطمئناً شوراها بازوی توانمند برای مجلس شورای اسلامی هستند.

 

درویشی با بیان اینکه بحث حقوق‌های نجومی و مفاسد اقتصادی به دلیل خلأ‌های قانونی است، تصریح کرد: نمایندگان مجلس با حمایت شوراها می‌توانند وقت بیشتری بگذارند تا قوانین جامعی در کشور داشته باشیم.

 

وی بزرگ‌ترین مشکل در قانون شوراها را ابهام در قوانین دانست، بیان کرد: در خیلی از موارد قوانین نیاز به بازنگری دارد و مجلس باید با ورود خود این قوانین را بروز کند.

 

دبیر هیأت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: اگر توجه بیشتری به شوراها شود، بستری برای نمایندگان مجلس به وجود می‌آید که بهتر قوانین را مصوب کنند و آنها باید در این خصوص، تصدی را به نمایندگان محلی واگذار کنند.

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار