نخست وزیر ترکیه اعلام کرد بیش از ۷۰ هزار پرونده در اعتراض به برکناری ها یا اخراج ها در پی کودتای نافرجام ترکیه در ۱۵ ژوئیه، تشکیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ترکیه پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه، موج پاکسازی های بی سابقه ای را آغاز کرد تا همه هواداران فتح الله گولن را از تشکیلات دولتی برکنار کند. ترکیه، گولن را عامل کودتای نافرجام این کشور می داند.
پس از آنکه برخی افراد برکنار، اخراج، دستگیر و یا آزاد شدند و احساس کردند به شکلی ناعادلانه زیر سؤال رفته اند، مقامات ترکیه تصمیم گرفتند کمیسیون هایی را ایجاد کنند تا متهمان بتوانند از این پس در اعتراض به این احکام به آنها رجوع کنند.
در این چارچوب، بینعالی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه در نخستین آمار خود اعلام کرد: «بیش از 70 هزار شکایت مطرح شده است.»
وی افزود این درخواست ها دقیقا بررسی می شوند و این روند به وقت نیاز دارد.
همه بخش های جامعه اعم از پلیس، ارتش، آموزش، دستگاه های اطلاعاتی، وزارتخانه ها، قضات، رسانه ها و ورزش هدف این پاکسازی بی سابقه قرار گرفتند.
بر اساس آماری که دولت ترکیه هفته گذشته اعلام کرد در مجموع 32 هزار نفر در چارچوب این پاکسازی ها دستگیر شده اند. وسعت این پاکسازی ها به حدی است که دولت تابستان تصمیم گرفت 38 هزار زندانی را آزاد کند تا برای کسانی که به تازگی دستگیر شده اند جا باشد.
بر اساس اعلام مطبوعات ترکیه، مقامات همچنین پیش بینی کرده اند طی پنج سال آینده 174 زندان جدید بسازند تا به این ترتیب ظرفیت پذیرش زندان های کشور 100 هزار نفر افزایش پیدا کند.