به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شعلههای آتش شامگاه جمعه مورخ 17 مهر ماه سالجاری جنگلهای سراوان واقع در شهرستان گیلانغرب را برای دومین شب متوالی طعمه حریق کرد و این چندمین بار طی ماههای اخیر است که آتشسوزی در مراتع و جنگلهای این منطقه رخ میدهد.
آتشسوزی یاد شده ادامه یافته و تا فرا رسیدن تاریکی شب نیز ادامه داشته است و بنا بر گفته مسؤولان محلی دلیل وقوع این حادثه خطا و عامل انسانی است و نبودن شرایط مناسب برای مهار حریق موجب سخت شدن وضعیت مهار آتش شد.
این نوزدهمین آتشسوزی در منطقه گیلانغرب است که رخ میدهد و کمبود امکانات مورد نیاز، سوءمدیریت، اقدامات ناقص، عدم تجربهاندوزی مسؤولان مربوطه از آتشسوزیها قبل، کوهستانی بودن منطقه، تاریکی هوا، وزش باد و کمبود نیروی فنی موجب ادامهدار شدن این حادثه شد.
مسؤولان ارشد شهرستان پس از ناتوانی در مهار حریق و ضعف در مهار حریق از مردم و اهالی منطقه برای مهار آتش درخواست کمک کردند و این در حالی است که برخی از کشاورزان، روستاییان، عشایر و اهالی منطقه بنا بر احساس وظیفه و بهصورت خودجوش از ابتدای رخ دادن این آتشسوزی برای مهار آن وارد عمل شده و با تمام توان اقدام به کمکرسانی کردند.
مطابق معمول مسؤولان شهرستان از کشف علت این آتشسوزی عاجز و ناتوان بوده و همچون بارهای قبل از احتمال خطای انسانی و عامل فردی برای علت حادثه سخن گفتند و این منطقه جنگلی که از بکرترین مناطق غنی جنگلهای طبیعی است، همچون صدها هکتار جنگل، زمین و مرتع قبلی در شعلههای آتش سوخت.
براساس گزارش فارس، موضوع آتشسوزی در مراتع، جنگلها، مزارع، باغات، دامنه کوهها، دشتها و نقاط مختلف استان کرمانشاه امسال بیش از آنچه که تصور آن برای هر فردی ممکن باشد رخ داده است.
آتشسوزی رخ داده در گیلانغرب طی روزهای اخیر از چند زاویه قابل بررسی است و از جمله میتوان به سوءمدیریت برخی مدیران و بخشها، نحوه ورود دستگاههای مربوطه برای اطفای حریق، اطلاعرسانی غلط مسؤولان مربوطه، طولانی شدن مدت زمان و افزایش گستره آتشسوزی و عدم اعمال صحیح مدیریت بحران برای جلوگیری از پیشروی آتش و مهار آن اشاره کرد.
آتشسوزی رخ داده در این شهرستان چند بار تا مرز کنترل آن پیش رفت ولی عدم نظارت صحیح و نحوه غلط مواجه با آن موجب شد آتش به جان صدها هکتار از اراضی، جنگلها و مراتع گیلانغرب بیفتد و خسارات بسیاری بر جای بگذارد.
آنچه مشهود است نبود امکانات کافی و اعتبارات مورد نیاز بخش منابع طبیعی در راستای اطفای حریق با تجهیزات لازم موجب وارد آمدن خسارت بیشتر در چنین مواقعی شده است و این ماجرا یک موضوع تازه نیست، بلکه ماجرایی تکراری است که طبیعت دوستی در نهاد هر انسان باوجدانی نهفته است، اما بیدار کردن این بخش از وجود آدمها فراتر از تلنگر و یادآوری است و باید اقدامی مشخص در این زمینه انجام شود.
استان کرمانشاه با هدف تجربهاندوزی مسؤولان مربوطه چند وقت پیش در جریان وقوع آتشسوزیهای قبل در این شهرستان اقدام به تهیه گزارشی تحلیلی کرد که پس از آن باز هم شاهد وقوع آتشسوزی بودهایم که این موضوع نیز باید با جدیت مورد بررسی قرار بگیرد که چرا این میزان آتشسوزی امسال در منطقه رخ داد؟ و چه کسی باید در این زمینه مدیریت کرده و پاسخگو باشد؟ چرا مسؤولان مختلف یکدیگر را متولی مهار آتشسوزیها میدانند و در کش و قوس کی بود کی بود مسؤولان زمان و منابع ملی از بین میرود؟ چرا یک نشست بزرگ و فوری استانی برای رویارویی با این حوادث برگزار نشده است؟ و پرسشهای دیگری که همه و همه این موضوع را مورد توجه قرار میدهد که چرا سوءمدیریت در آتشسوزیهای امسال خسارتهای بسیاری بهدنبال داشت و آیا قرار است این وضعیت ادامه یابد؟