کد خبر:۵۵۲۲۲۹

موادغذایی که مانع از ابتلا به پوکی استخوان می‌شود

یک فوق تخصص زانو و تومورهای استخوان گفت: شایع‌ترین علت پوکی استخوان ایرانیان عدم استفاده از محصولات لبنی و خوراک‌های دریایی در رژیم غذایی است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین فائزی‌پور، متخصص ارتوپدی، با بیان اینکه در کشورهای اروپایی پوکی استخوان دزد خاموش نامیده می‌شود که کلسیم را به مرور زمان از بدن می‌گیرد، شایع‌ترین علت آن را عدم استفاده از محصولات لبنی و خوراک‌های دریایی عنوان کرد.

 

این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه ویتامین D و کلسیم مکمل همدیگر هستند، گفت: ویتامین D در خوراک‌های دریایی مثل ماهی، میگو به وفور یافت می‌شود و محصولات لبنی نیز همچون شیر، ماست و کشک سرشار از کلسیم است.

 

این فوق تخصص زانو و تومورهای استخوان تصریح کرد: در صورتی که مردم در رژیم غذایی خود مصرف لبنیات و خوراکی‌های دریایی را به عادت همیشگی تبدیل کنند کمتر به بیماری پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

 

فائزی‌پور، با بیان اینکه نور خورشید در تأمین ویتامین D مؤثر است آن را منبع غنی از این نوع ویتامین دانست و با توجه به آفتابی بودن کشورمان بر استفاده از آن حداقل روزی 10 دقیقه و به طور مستقیم تأکید کرد.

 

این متخصص ارتوپدی وی ضمن اشاره به اینکه لازم است با انجام آزمایش‌ میزان تراکم استخوان، ویتامین D و کلسیم خون در افراد مشخص شود، توضیح داد: خانم‌ها معمولاً بعد از یائسگی با از دست دادن برخی از هورمون‌های بدن دچار پوکی استخوان می‌شوند.

 

این فوق تخصص زانو و تومورهای استخوان به تجربه خود در بیمارستان تورنتو کانادا اشاره کرد و ادامه داد: بر روی دیوار این بیمارستان نوشته شده بود  «شیرت را بخور، فعالیتت را داشته باش، از پوکی استخوان جلوگیری می‌شود.»

 

فائزی‌پور، پوکی استخوان را بدون علامت خاص دانست و گفت: اغلب افراد با شکایت از دردهای استخوانی، خستگی یا شکستگی بی‌دلیل به ویژه در افراد میانسال مراجعه می‌کنند که بعد از انجام آزمایش متوجه این عارضه می‌شوند.

 

وی تشریح کرد: فرد از نظر تراکم استخوان در سه حالت نرمال، نرمی استخوان یا کمبود مواد معدنی و پوکی استخوان یا کمبود مواد لبنی قرار دارد که مصرف روزانه 4-3 لیوان شیر برای سلامتی استخوان ضروری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار