به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آمارها نشان می دهد که به دلیل وجود بیش از ۶۰ میلیون کودک بی سرپرست در چین و عدم رسیدگی آنان توسط والدین، هزینه های زیادی در طول سال به دولت این کشور تحمیل می شود.
این رقم بالای جمعیت کودکان و نوجوانان بی سرپرست در چین تقریبا معادل جمعیت کل کشور انگلیس است و باعث نگرانی های زیادی در میان جامعه شناسان شده است.
بررسی هایی که دولت چین صورت داده است حکایت از آن دارد که یک سوم از این کودکان و نوجوانان زیر ۱۷ سال داشته و با هیچ یک از والدین ارتباطی ندارند.
از این بخش از جامعه به عنوان کودکان رها شده یاد می شود که والدینشان اصولا برای یافتن شغلی بهتر راهی شهرهای بزرگ و نواحی ساحلی ثروتمند چین شده اند.
این در حالیست که چین در سال ۲۰۱۰ سازوکار خاصی برای تضمین سطح حداقل زندگی ایتام و توزیع یارانه به آن ها ایجاد کرده و حتی از سال ۲۰۱۲ نیز به توزیع یارانه برای کودکان مبتلا به ایدز بر اساس همان معیار یارانه ایتام، مبادرت کرده است.
کمیسیون تنظیم خانواده و بهداشت ملی چین در گزارشی در تارنمای خود آورده است که این قشر از جامعه یکی از سنگین ترین هزینه ها را به چین تحمیل می کنند و باید به وضعیت آنها به طور جدی رسیدگی شود.
اگرچه شهرهای بزرگ از جمله پکن پایتخت این کشور، به نیروی کار و کارگر نیاز مبرم دارند اما متاسفانه آنها حاضر به دادن خدمات آموزشی، تحصیلی و بهداشتی به کودکان آنها نیستند.
درآمد کم و شرایط بسیار بد زندگی و نداشتن مسکن مناسب و فضای لازم برای زندگی خانوادگی باعث شده است تا این کارگران مهاجر نتوانند فرزندان خود را همراه ببرند و آنها را به حال خود در روستاها و شهرستان ها رها کنند.
کمیسیون مذکور می افزاید که وضعیت این کودکان اکنون کل جامعه چین را تحت تاثیر قرار داده است و مسئولان هنوز راه مناسبی برای حل این بحران پیدا نکرده اند.
همین مسایل موجب شده است تا بسیاری از این کودکان بی سرپرست خودکشی کنند و برای مثال سال قبل در منطقه روستایی در «گویجو»، یکی از مناطق فقیر نشین جنوب چین، چهار کودک بین ۵ تا ۱۳ سال با خوردن سم خودکشی کردند.
به طور میانگین در بسیاری از مناطق روستایی در استان های مختلف چین بالاتر از ۳۳ درصد از کودکان و نوجوانان بدون والدین و یا بدون پدر و یا مادر زندگی می کنند و در برخی از استان های شرقی فقیر چین این رقم تا ۴۴ درصد افزایش می یابد.
تارنمای «ساوت چاینا» از هنگ کنگ شمار کارگران مهاجر در چین را بر اساس آمار رسم،ی نزدیک به ۲۴۷ میلیون نفر اعلام کرده است که میانگین سنی معادل ۲۹ سال دارند.