اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله شرق کشور در حضور دو گروه روان اندیش یزد «موافق» و فریاد زندگی خراسان رضوی «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «ارتباط مستقیم بین حجاب و سلامت روانی بانوان وجود دارد » برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.
در ابتدای این مناظره قربانی از گروه روان اندیش موافقت خود را با گزاره «ارتباط مستقیم بین حجاب و سلامت روانی بانوان وجود دارد» با بیان جملاتی در مدح حجاب آغاز کرد.
وی حجاب را عاملی برای پر رنگ تر کردن بعد انسانی زن دانست و با بررسی ابعاد سلامت روان انسان به فطری بودن پوشش برای وجود زن اشاره کرد و در ادامه آیات 59 سوره احزاب در باب ستایش حجاب را به زبان آورد.
قربانی حجاب را یک تکلیف الهی دانست و عدم تمکین به آن را گناه خواند و با اشاره به این که نفس گناه، آرامش خاطر را از انسان سلب می کند به این نتیجه رسید که عدم رعایت حجاب در حالات روحی معنوی انسان دخیل بوده، و خاطر او را مکدّر میکند.
وی گفت: نیّت اسلام از واجب کردن حجاب حفظ گوهر وجود زن می باشد و صد البتّه عدم رعایت آن در جمع مردان باعث از بین رفتن سلامت روان وی و تشویش درونی ایشان میشود. حجاب احساس امنیّت است پس نباید از آن غافل شد در واقع هر چقدر حجاب کاملتر باشد، امنیّت افزایش پیدا خواهد کرد.
در ادامه نوروز زاده نیز به عنوان اولین نماینده گروه خود یعنی «فریاد زندگی» در مقابل طرح بحث سخنگوی گروه قبل اینگونه موضع گیری خود را آغاز کرد که طبق تحقیقات سال 92 در تهران شاخص هایی برای تعیین وضعیت سلامت روان افراد معرفی شد که نرخ اعلام خود کشی، مصرف موادّ مخدر و تعداد بیماری ها و اختلالات روانی و غیره جزء این شاخصه ها بودند، که شما در لیست این شاخصه ها چیزی با عنوان حجاب نخواهید دید.
وی ادامه داد: در گزاره، سخن از ارتباط مستقیم به میان آمده، در واقع ارتباط مستقیم به این معناست که کاهش یا افزایش یک عامل به صورت یک ضریب بر کاهش یا افزایش عامل دیگر تاثیر بگذارد، حالا با توجه به تعریف ارائه شده در باب مفهوم رابطه مستقیم، سوال من از گروه دیگر این است که چطور حجاب که یک مفهموم کیفی است ممکن است با سلامت روان که مقوله ای کمّی است در رابطه مستقیم باشد؟
همچنین عضو گروه فریاد زندگی به برنامه هایی که در سطح کشور برای بالا بردن سطح سلامت روانی در حال پیاده سازی می باشند اشاره کرد و گفت: اگر حجاب نیز جزو فاکتورهای سلامت روانی باشد چطور می توان از آن برای بالا بردن سطح سلامت روان جامعه استفاده کرد؟
نوروز زاده گفت: در ابتدا باید تبیین شود که بحث ما مقام و منزلت حجاب نیست، موضوع گزاره، رابطه مستقیم حجاب و سلامت روان است، پس نباید جمله گزاره رو پیش فرض در نظر گرفت.
۸۳ درصد دختران ایرانی حجاب را باعث امنیّت خود می دانند
در ادامه دلیل تراشی ها برای اثبات ادّعای خود این بار کلانتری از روان اندیش پشت تریبون قرار گرفت و گفت تحقیق انجام شده بر روی 382 نفر دانشجوی دختر گواه بر آن دارد که 83 درصد حجاب را موجب امنیّت خود و سلامت روانی جامعه می دانند و با اشاره به چند جمله از کتاب «مسئله ی حجاب در اسلام»، به مقام و منزلت حجاب از دیدگاه شهبد مرتضی مطهری پرداخت.
عضو گروه روان اندیش در قسمت جمع بندی افزود: در تعاریف دوستان بیشتر بعد سلامت جسمانی انسان در نظر گرفته شده حال آن که محوری ترین اصل انسان بعد روحانی اوست.
وی ادامه داد: حجاب انسان را از بی بند و باری و لذّت های آزاد باز می دارد، حجاب تکلیفی است الهی و هیچ انسانی بدون رعایت تکلیفش به آرامش نخواهد رسید.
حجاب مسئله ی مهم، قابل تامّل و فی نفسه مثبت و قابل قبولی می باشد
ابراهیمی نیز از گروه فریاد زندگی اینطور آغاز کرد: بیشتر سخنانی که در مدح حجاب زده شد بیشتر در باب پوشش بوده و فطری بودن مربوط به پوشش می باشد نه حجاب.
وی همچنین گفت: هر چند حجاب مسئله مهم، قابل تامّل و فی نفسه مثبت و قابل قبولی می باشد؛ امّا این که بنا بر استدلال گروه رقیب عدم رعایت آن عامل تشویش ذهنی می باشد را غیر قابل قبول و مردود می دانم.
این دانشجو بیان کرد: تاکید مجدد می کنم که ما تمامی ویژگی های حجاب را می دانیم امّا هنوز دلیلی بر وجود رابطه ی مستقیم حجاب و سلامت روان را شاهد نبوده ایم.
ابراهیمی گفت: حجاب هیچ جایگاهی در بین شاخصه های سلامت روان جامعه ندارد و با توجّه به عدم مکان مند بودن این گزاره، باید در تمام دنیا صدق کند که از نظر من اینطور نیست.
در پایان بنا بر رای داوران، گروه فریاد زندگی موفق به کسب 471 و گروه روان اندیش موفق به کسب382 امتیاز شد.